Nekonečný příběh (TV seriál)

• Kanada

Tales From the Neverending Story

Nekonečný príbeh

Drama / Rodinný / Dobrodružný / Fantasy

Kanada, 2001, 375 min

• Tom Riddle

Tenhle seriál je ohromně nepopulární. Teda, nemohl jsem si ušetřit tuhle hlášku Jamese LeGrose z camea v Přátelích, ehm... Seriál je opravdu příšerný, počínaje herci (Bastian je úúúděsnej, a Atreyu vypadá jak fousatá cikánka (nic rasistického tím nemyslím, ehm...), čemuž příspívá i otřesný dabing (Daniel Tůma má fakt ten nejteplejší hlas v dabérské branži... zase tím nemyslím nic rasisticko-sexistického...)), přes ohavnou (avšak na druhou stranu pochopitelnou) výpravu až po znetvořený příběh, plný absurdních postav (Lítalka? Skutečně? Ale ta zrovna nebyla tak strašná, uvedl jsem jí jen proto, aby už ze jména bylo vidět, jak je celý seriál laciný). Tak proč dvě hvězdy? Ač se stydím to přiznat, podivným způsobem mě to docela bavilo, i když jsem to sledoval hlavně proto, že to byl nejsnazší způsob, jak zabavit mladšího brášku, který si ten seriál zamiloval. Nenapadá mě žádný vtipný závěr, takže prostě - konec komentáře, ehm.(20.5.2007)

• tron

„Nepotrebujem, aby ma niekto viedol za ručičku,“ prehlási v jednej scéne jedna z asi tucta (z tuctu) nesympatických postáv tohto seriálu. No minimálne tvorcov veru niekto za ruku držať mal, aby sa na to, čo splodili, dalo pozerať. Poviem to takto – „Xena“ je oproti tejto... Veci... dosť dobrý seriál. Keď prišiel v roku 1984 NEKONEČNÝ PRÍBEH Wolfganga Petersena, bol to hit a KULT. Alebo aspoň TAKMER KULT. Bohužiaľ, ako to už chodí, pribudli dve slabé pokračovania (1989 a 1994) a keď píšem tieto riadky (január 2010), hovorí sa dokonca o remake jednotky v roku 2012... Je bežné, že úspešný film sa dočká seriálu (sú tu nejakí odvážlivci, ktorí videli „Sedem statočných“ s Michaelom Biehneom a Ronom Perlmanom?), ale sám nechápem, ako sa mohlo stať, že „Tales From the Neverending Story" priletel až v roku 2001. Je to hrozné. Afektované herecké výkony až fyzicky otravných „hercov“ (odvážny Bastian a hrdý Indián Atrej zmutovali na nudných hajzlikov), debilne „výrazná“ výprava, trápne masky, smiešne kostýmy, príbeh stojí za... Škoda reči. Toto je proste zlé. Veľmi zlé.(20.1.2010)

• lesumir

neeee, ja jsem z toho serialu onemocnel! Vetsi kravinu jsem nevidel, hlavni hrdina jako by odesel z cirkusu pro dementy. Ostatni jsou taky idioti, jezisi to je ptakovina! Neeekooooukat!!!!(25.8.2006)

• Stegr

30% - První Nekonečný příběh byl nezapomenutelný film, druhý spadl do průměru a třetí už za moc nestál. Seriál bohužel úspěšně pokračuje v sestupné tendenci...(20.10.2007)

• Allien.9

Hloupý seriál ničící původní filmovou předlohu. Ale na druhou stranu... Koukala jsem pravidelně na celý seriál, takže 2 hvězdy.(28.11.2008)

• Tayen

Od seriálu jsem toho moc nečekala, a mé předtuchy se potrvdily. Nemělo cenu nad takovou blbostí ani brečet. Kdyby se tohodle nápadu chopil třeba Spielberg, mohl vzniknout nový seriálový trhák. Spálit.(7.7.2005)

• Jillen

Hmm...A kdopak zase přišel s dementním pokračováním?! Ne, ne a ne už žádný Nekonečný příběh. I mnohý fanfilm je lepší než tohle. Dávám 0%(27.1.2006)

• korbitch22

Vysoce levná záležitost,která nemá s původním příběhem nic společného,jde především o seriál pro děti,takže na dramatické scény můžete zapomenout...ale cestování po říši fantazie mě docela bavilo a ta odlehčená atmosféra taky sem tam bodla,ono je občas taky dobře když furt neřvu jako u prvního dílu :-)(14.4.2011)

• COF_666

Ne.....Jak někdo může, spíš dovoluje si, dát něco takového do televize.Toto je nejhorší seriál všech dob a já nechápu jak tomu může dát jednu hvězdičku nebo dokonce víc (!!!!) - nezlobte se, ale to už hraničí s bláznovstvím!!! Do hajzlu s Tales From the Neverending Story!!!!!(15.4.2007)

• Braddy

Možná to byl dobrý nápad natočit podle Endeho knihy seriál, ale ne takhle!! Ta televizní "umělost" z toho jen čiší.(10.11.2003)

• WereWolf

Málem jsem úplně zapomněl, že jsem pár dílů tohoto seriálu viděl, a možná bych byl i radši, kdybych si vůbec nevzpomněl...(28.10.2007)

• Besyn

Viděl jsem jeden díl a bylo to natolik špatně a amatérsky natočené,že nevidím žádný důvod,proč tomu dát byť jen jednu hvězdičku.Odpad !!!!(14.12.2003)

• Hees

Toto je akože čo? Horko ťažko na jednu hviezdičku z milosti.Nie je to pre žiadnu cieľovú skupinu.Aj deti sa pri tom nudia (podla mňa).(9.8.2008)

• pomajz

Nuda(25.12.2010)

• Gardenboy

To čo malo byť? Skoro mi vybuchla televízia(5.9.2006)

Nemůžu si pomoct, ale mě tento seriál docela bavil. Rád jsem se na něj jako malý koukal... I když to není tak kvalitní zpracování jako film, tak jsem si to i tak užíval a jenom 20% si to nezaslouží!(30.1.2010)

Když je v létě venku pařák, a vy jste v chladným místnostech, je to dobré. myslím, většinou jsem usnul(19.5.2009)

• Railman

Na první pohled to vypadá jako typickej Hallmark-lowbuget-kýč, ale nejsem si jistý tím Hallmarkem.(8.8.2006)

• stacey99

Umrela som a dostala sa do pekla! Ende sa musí v hrobe obracať.(26.12.2009)

Keď som bol malý capart, tak som ten seriál miloval. 5* už len za temnu kralovnu a za to, že vdaka tomuto som začal milovať cely Nekonečny pribeh(27.11.2011)