Reklama

Reklama

Mark of the Vampire

  • USA The Vampires of Prague (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Náhlé zjevení strašidelných upírů v odlehlé středoevropské obci je zdánlivě spjato s nevyřešeným případem vraždy. Policejní inspektor (Lionel Atwill) a tajný expert Prof. Zelen (Lionel Barrymore) toto vyšetřují ve spolupráci s čelním občanem Baronem Ottem (Jean Hersholt). Na chvílí to vypadá jakoby upíři – Count Mora (Bela Lugosi) a jeho dcera Luna (Carroll Borland) – nepřestávali obec držet v zajetí, ale pravdou je, že… (J_Fiu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Mluví se tam česky a slovensky (kolikrát dlouho a vůbec ne špatně) a atmosféra je přímo skvostná. Malou českou vesnici terorizují upíři a moc krásně se na to kouká. Bela Lugosi je zcela fantastický a herečka, která hraje jeho dceru, je taky fajn. Mark of the Vampire je skutečně skvěle natočená záležitost, která se ani dnes nemá za co stydět, je to opravdu veliká klasika, která má stále neuvěřitelné kouzlo a naprosto geniální a zcela nečekanou pointu, která se vám vryje do paměti, a která tak činí film nezapomenutelným a za kterou by se vůbec nemuseli stydět ani Tarantino, Manoj nebo Lynch. Fandům žánru doporučuju. 75%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení! Zazní čeština i zmínky o Praze. Hřbitov, mlha, nestvůrné pařáty stromů a útok velkého netopýra. Přítomnost Draculy, pardon, hraběte Mora a jeho nemrtvé dcery, je smrtící. Obětí přibývá a nikdo si není jistý, zda nebude rovněž napaden upírem. Sir Karell Borotyn byl napaden krvelačnou bestií a útok nepřežil. Zatímco inspektor odmítá víru v upíry, jsou napadeni i Borotynova dcera a její snoubenec. Zdá se, že zabezpečený zámek má své slabiny a démoni z nedalekého hradu zvítězí. Báječné gotické interiéry - lomené klenby, rozsáhlá schodiště, pavučiny, stoletý prach, pavouci, netopýři, krysy, hrobka, rakve a svazky špinavého světla snažícího se dostat do hlubin starého hradu. Některé záběry jakoby vypadly z knih devatenáctého století - připomínají precizní dobové rytiny. Nu a pak je zde zcela nečekaný závěr, že... ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Navzdory překvapivému závěru dávám za plný počet, protože přestože mě závěr na jednu stranu zklamal, na druhou neobyčejně pobavil. A do té doby, tedy nějakých 50 minut, to byl nejšpičkovější upírskej kousek, jaký byl vedle Draculy k vidění. Tradičně dokonalý Lugosiho hrabě Mora a jeho překrásná upírská dcerka Luna rozehráli klasickou upíří podívanou, jež je plná netopýrů na gumičkách, umělých pavouků, studiových scén s mlhou ze suchého ledu, k tomu to tvůrci vyšperkovali češtinou a zjevem českého venkova, který jako kdyby z oka vypadl tomu v Transylvánii. A ke všemu Bela Lugosi a Lionel Atwill v jednom filmu. Nebýt až doslova kopernikovského obratu v závěru, neexistuje horor, který by si víc zasloužil označení classic. Ale proč ne? Jsem rád, že Browning dokáže diváka zaskočit a překvapit i po skoro osmdesáti letech. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní záležitost která mě vtáhla už od začátku(Paní mámo řekněte at se nedělá srandu:-)). Upírský horor který se odehrává v Čechách, paráda a navíc když se promluvilo Česky byl jsem jaksi potěšen.Tohle se mi dost líbilo. Lugosi a jeho uhrančivý pohled neměl chybu a ta havět v hradě byla skvělá, ona každá scéna na hradě byla dost atmosférická a neměla chybu. Samotná hlavní upírka se mi nějak moc nelíbila ale hrála poměrně dobře. Umělé hračky netopýrů mě potěšily a vypadaly fakt dobře. Nejvíce mi vadily ty komediální prvky, nevím jestli byly plánované nebo ne ale nesedly mi. Co se atmosféry týče tak ta neměla chybu. Parádní věc bylo přistání hlavní upírky. Tohle se mi dost líbilo, musím takovýhlech filmů vidět víc. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Mark of the Vampire by byl parádní kousek, kdyby ho neshazovaly naprosto zbytečné komediální scény... Musím uznat, že mě docela překvapilo, když se z filmu vyklubala ne zrovna typická upířina, ale rozhodně to nebylo na škodu... Jinak herci jsou klasicky skvělí, atmosféra taky, prostředí Česka vysloveně potěší... Tod Browning prostě umí... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Alternativní název filmu je Vampires of Prague (Pražští upíři). (liquido26)
  • Poslední z trojlístku Browningových filmů, kde se objevil Bela Lugosi. (liquido26)

Reklama

Reklama