Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 1

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (549)

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

No jo, je to přesně tak špatný, blbý, naivní, ale zároveň vtipný jak jsem očekával. U průletů letájících talířů jsem se smál i při 150 záběru. Zároveň to ale nepobaví natolik, aby u toho člověk vydržel sedět po celou dobu už tak krátkého filmu. Pořád je to prostě až neuvěřitelně špatný nelogickými dialogy počínaje a nenavazujícím střihem konče. Prostě i přes tu menší srandu je to pořád otřesný film. Ale i takové asi kinematografie potřebuje. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Něco tak roztomile špatného a naivního si hodnocení odpad! prostě nezaslouží... ;) Plán 9 je kultovní sračka, o jejíž filmařských (ne)kvalitách nemůže být sporu (tenhle film je bezkonkurenční učebnice filmových chyb a totálního neumětelství), ale ta Woodova láska k filmařině a neuvěřitelně směšná řešení snad všech scén vyvolávají pocity, jaké při sledování filmů nezažívám zas tak často. To plné hodnocení je však každopádně především recese (navíc nevím, jak to zhodnotit spravedlivě - přeci jen ta velká míra nechtěné zábavy taky určitě hraje svou roli). ()

Reklama

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem stáhnul, protože jsem myslel, že by mohla bejt zábava koukat na to vožralej někde na kalbě, ale hodně rychle jsem ho zase smazal, protože jsem se spíš nudil. Později jsem sebral odvahu a podíval se na to ještě jednou, protože jsem to chtěl porovnat s filmem The beast of Yucca Flats. To už jsem byl na to nějak líp naladěnej, takže na druhej pokus jsem se u toho i několikrát zasmál. Začátek je docela legrační a když potom vydržíte trochu nudnější prostřední část, kde se odehrává na muj vkus strašně moc zbytečnejch dialogů, tak vám možná všechno vynahradí konec, protože ten je fakt šílenej :-) Samozřejmě je ten film strašně špatnej, takže odpad je jasná volba. A navíc muj názor je, že tohle je celkem slabota proti tomu, co nabízí zmiňovanej film The beast of Yucca Flats. ()

stilgar1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je neskutečná hovadina. Pan Burton se očividně ve svém filmu snažil vše zidealizovat, jak jen se to dalo, což ostatně každý pozná už po několika prvních minutách. Nemůžu však říci, že jsem se nebavil - byla legrace sledovat ty létající talíře na provázcích či monstrózního zombíka alá Tor Johnson. Nejslabším článkem jsou asi dialogy, které jsou někdy až příliš zdlouhavé a nesnesitelně nudné. Naopak mezi nejlepší momenty patří rozhodně scény s Belou Lugosim a následně s jeho dvojníkem. Jeho zástup byl vyřešen vskutku excelentním způsobem (;-D) ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Každý kdo nejdříve viděl film Tima Burtona o panu režisérovi tohoto klenotu, tak musí mít pochopení a do jisté míry v něm získá i zalíbení. Vždyť Plán 9 postrádá úplně všechno, co by měl film (i špatný film) mít. Scénář je absolutní omyl, děj nenalezen,.. dialogy, střih a efekty?? Na to byl pan Wood pěkné dřevo. Účast herců téměř nulová,… ALE… originalita vysoká :o) i když nechtěná… Když ale vím s jakou láskou filmy tvořil a co všechno pro to udělal, nezbývá mi nic jiného, než ho obdivovat a jeho filmy si oblíbit. PERFECT :o) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Lugosiho smrt Wooda nijak nezastavila a tak se ve filmu přeci jen objevuje. Na začátku z archivních záběrů a od své smrti v podobě úplně jiného, do kápě zahaleného, neherce. Ten je od pohledu tak rozdílné postavy, vzrůstu i zevření, že tehdy některé diváky vůbec nenapadlo, že jde o stejnou postavu. Tohoto "dvojníka" Bely Lugosiho si zahrál chiropraktik Woodovi budoucí manželky. (DaViD´82)
  • Některé scény filmu byly natočeny v bytě, jehož kuchyň představovala pilotní kabinu letadla. (raininface)
  • Film byl dokončen již na sklonku roku 1956. Trvalo však ještě takřka tři roky než se našel dostatečně odvážný/naivní distributor. (DaViD´82)

Reklama

Reklama