Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se střetávají sousední kung-fu školy v turnaji o velkou prestiž. Škola mistra Thana vyhrává každý rok jen díky tomu, že jejich soutěžící oddíl vede Tigr, nejlepší žák školy. Ten se ale nechá podplatit, pod záminkou se vyhne soutěžení a potají vede konkurující oddíl. Ten vyhraje. Rozlobený Than schazuje vinu za náhradníka Tigra - Draka (Chan), kterému za to dělá ve škole peklo.Pak se ale dozví pravdu a Tigra vyhodí. Po velké hádce odejde i Drak s cílem najít Tigra a přinutit ho, aby se vrátil a mistra odprosil. Zaplete se však omylem s policií, která si ho splete s hledaným zločincem, a navíc rozhněvá žáky konkurenční školy. Do toho všeho uteče z vězení obávaný bojovník, pan Khan, ke kterému se připojí Tigr... Drak, který má v zádech policii i lumpy, to však nevzdává a díky své znalosti bojového umění se brání. (matestlust)

(více)

Recenze (79)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerne kung fu v ktorom neni nudza o dostatok bojovych scen, hlavne na konci filmu. Dalej su vo filme zakomponovane komedialne sceny ochutene spravnou esenciou dialogov, ktore srsia vsakovakymi grimasami sikmookych cloviecikov:) Hlavny zaporak bol mrstny a talentovany v bojovom umeni, aj ked uz bol postarsieho veku. Jeho rychle kung fu sa mi fakt pacilo. Tento film patri medzi tie lepsie vytvory co sa tyka Jackieho kung fu filmov. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tohle jako film rozhodně nejde. Děj je blboučký až nicotný a film má svá slabá místa, snahu o humor například. Ovšem sledovat Jackieho (a nejen jeho) je neuvěřitelný zážitek. Od souboje lvů po závěrečný masakr je neustále co obdivovat a neustále nad čím přemýšlet, je-li to vůbec možné. Lateef napsal všechno za mě, takže na něj jen odkážu. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Taková bojová pohádka o mladším bráchovi tahajícím z brandy toho staršího. Jen tu není zloun drak žeroucí princezny, ale neporazitelný superpadouch. Když se dnes Češi snaží točit pohádky, zapomínají právě na to, čeho má Chan přehršel - jednoduchého humoru a akce. A ani k tomu nepotřebuje triky, padouch se prostě zrychlí, a je na Chanovi, jakým způsobem ho porazí. Závěrečná patnáctiminutovka se může zdát absurdní, ale v kontextu této bojové pohádky vyznívá vlastně reálně. Chan se musí stát přes bolest necitlivou robotickou mlátičkou. A když srovnám úvodní turnaj draků s Jet Liovým Železným drápem, musím dát čtyři. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Mladý mistr je zajímavý především tím, že Jackieho postava tentokrát není nepřemožitelná a většinu protivníků zdolá díky svému důvtipu (nalezne jejich slabiny a zbraň, proti které jsou bezmocní) či svou vytrvalostí. Jinak se jedná o další pecku, kde se téměř neustále bojuje a v mezičasech se můžete kochat pověstným hong-kongským humorem. Závěrečná dvacetiminutová bitka pak nelze popsat slovy. To se musí vidět. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na to, že Chanovo svalstvo a celý pohybový systém je tvořen aminokyselinami jako leucin, cystein, arginin nebo tryptofan. Vyloučeno. Bílkoviny v jeho těle se skládají pouze ze tří druhů látek: 1/ antigravitin 2/ megagumin 3/ bezbolestin. To, co tu ten šílenec vystřihl, to je absolutní a s ničím nesrovnatelná jedinečnost. Neuvěřitelně nápaditá choreografie využívající všechno, co jen lze v souboji použít, a k tomu ty Chanovy gumové vylomeniny. Vtipné, hravé, boží! Vějíře, meče, dýmka, lana, kladina, stoličky, židle - se vším a na všem jde zápasit. Snadno přehlédnu pitomoučký děj, protože Chanův entuziasmus a jeho kung-fu na sebe strhává veškerou pozornost. Závěrečné inferno není dobré především pro Vaše krční obratle, jelikož jediné, na co se zmůžete, je nevěřícné a urputné kroucení hlavou. To snad opravdu nemůže být člověk z masa a kostí... anebo je těch jeho 642 flexibilních svalů a 215 betonových kostí tvořeno opravdu výše zmíněnými atributy... Špička! ()

Galerie (69)

Zajímavosti (11)

  • Pre verejnosť sú prezentované 2 oficiálne verzie filmu - jedna 106 minútová (NTSC) Hong Kong cut a 90 minútová medzinárodná - international cut. (Peter-1307)
  • Záverečná bojová scéna mezi Dragonem (Jackie Chan) a Kamem (Ing-Sik Whang) měla v původní kinoverzi přes 15 minut, čímž se stala do té doby vůbec nejdelší natočenou bojovou scénou. V novějších verzích filmu je však již většinou zkrácená. (Raztubyl)
  • Jackie Chan si při natáčení poranil hrdlo a málem se udusil, a také si téměř zlomil nos. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama