Reklama

Reklama

Druhá světová válka: Na frontě

(seriál)
  • Velká Británie World War II: From the Frontlines
Velká Británie, 2023, 4 h 51 min (Minutáž: 43–57 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o druhé světové válce, který vás prostřednictvím upravených archivních záběrů a svědectví účastníků z různých stran přenese přímo na bojiště. (Netflix)

Recenze (31)

Žralok 

všechny recenze uživatele

Krásný záběry doplněný mnohdy neuvěřitelnými osobními vzpomínkami. Samotný dokument ovšem 2. světovou válku bere hodně zjednodušeně. Je až neuvěřitelný kolik klíčových událostí je zde zmíněno jen okrajově a v rychlosti nebo jsou vynechány uplně (Market Garden). Vizuál a porvedení super. Informační hodnota slabá. ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Extrémně povrchní dokument, ve kterém bylo vynecháno tolik zásadních informací ze všech stran, že to až bere dech. Dobové záběry jsou jedna věc, ale obsahově nemá tento seriál žádnou velkou hodnotu. Diváci, kteří o tomto tématu nic neví nebo neviděli žádný jiný dokument o druhé světové válce možná budou spokojeni, ale ostatním nic nového nepřinese. A možná je dokonce urazí nepřesnostmi a absencí opravdu podstatných informací. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vidět 2. světovou válku v barvě je něco úžasného. Mnoho záběrů už bylo jinde černobíle, ale je tady i hromada nového materiálu. Dokument nemůže přinést nic nového pod sluncem, takže dává prostor oběma stranám barikády, což také není zrovna běžnou praxí a připomíná, že dělení na hodné a zlé je celkem zavádějící. Válka je jenom jedna a svinstva prováděli všichni. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tou největší devízou jsou zde nádherné kolorované záběry, z nichž mnohé jsem já osobně viděl zcela poprvé. Celý projekt je rovněž proložen monology účastníků bojů z obou stran barikády, což lehce vyvažuje ten největší nedostatek, jenž tkví ve vynechávání některých důležitých momentů celého konfliktu. Je to vážně veliká škoda, jelikož pak by už o nekompromisním plném hodnocení nemohlo být žádných pochyb. (Netflix) ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Největší a patrně i jedinou předností celého dokumentu jsou jednoznačně zrestaurované a kolorované dobové materiály, díky nimž seriál působí mnohem zajímavěji a poutavěji, tvůrcům se také povedlo nashromáždit i poměrně raritní dobové záběry, takže rozhodně je na co koukat, potěší ale i různá svědectví účastníků tehdejších událostí. Po obsahové stránce už to však taková hitparáda bohužel není. Jelikož tvůrci museli do zhruba pěti hodin stopáže vměstnat celou druhou světovou válku, většina událostí je tím pádem extrémně zjednodušená, jen se klouže po povrchu bez nějakých širších souvislostí, spousta věcí je jen okrajově zmíněna nebo i zcela vynechána, znalému divákovi tak dokument absolutně nic nového nepředá. Druhá světová válka: Na frontě zaujme jen a pouze svým vizuálem, obsahově však za svou konkurencí silně zaostává. 5/10. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama