Reklama

Reklama

Druhá světová válka: Na frontě

(seriál)
  • Velká Británie World War II: From the Frontlines
Velká Británie, 2023, 4 h 51 min (Minutáž: 43–57 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o druhé světové válce, který vás prostřednictvím upravených archivních záběrů a svědectví účastníků z různých stran přenese přímo na bojiště. (Netflix)

Recenze (31)

Wally 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, ale neuspokojilo mne to...jako rychlý souhrn něco ve stylu taháku pro středoškoláka se základními fakty OK...ale jako seriózní dokument mi to moc nesedělo. Opravdu to bylo strašně stručné....možná spíše zaměřené pro současné mladě, kteří jsou si této historie našich dějin málo vědomí a tak je dokument nechce zahlcovat, aby si udržel jejich pozornost...pro ostatní znalé a fanoušky historie nedostatečné.  Jednotlivé konkrétní osobní příběhy mne nezaujali a neseděli mi tam. Paradoxně dodatečně kolorované záběry mne neustále nutily přemýšlet, který záběr je originál a který je hraný a to mne taky nebavilo. Určitě po faktické stránce dobré, ale na mne lehce odfláknuté na tak vysoké hodnocení. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Nacismus (a OSA) bylo, je a bude zlo. Válka byla, je a bude zlo. Nikdo si asi nedovede představit, jaky peklo byla druhá světová, pokud ji sám nezažil. Jsem rád, že jsou pořád dokumenty, který tu hrůzu připomínaj, aby se na to nezapomnělo. Autentický záběry tenhle dokument (i když zjednodušeně) dělaj ještě desivejsi. Nejednou mi bylo z toho všeho zle... ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Největší a patrně i jedinou předností celého dokumentu jsou jednoznačně zrestaurované a kolorované dobové materiály, díky nimž seriál působí mnohem zajímavěji a poutavěji, tvůrcům se také povedlo nashromáždit i poměrně raritní dobové záběry, takže rozhodně je na co koukat, potěší ale i různá svědectví účastníků tehdejších událostí. Po obsahové stránce už to však taková hitparáda bohužel není. Jelikož tvůrci museli do zhruba pěti hodin stopáže vměstnat celou druhou světovou válku, většina událostí je tím pádem extrémně zjednodušená, jen se klouže po povrchu bez nějakých širších souvislostí, spousta věcí je jen okrajově zmíněna nebo i zcela vynechána, znalému divákovi tak dokument absolutně nic nového nepředá. Druhá světová válka: Na frontě zaujme jen a pouze svým vizuálem, obsahově však za svou konkurencí silně zaostává. 5/10. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vidět 2. světovou válku v barvě je něco úžasného. Mnoho záběrů už bylo jinde černobíle, ale je tady i hromada nového materiálu. Dokument nemůže přinést nic nového pod sluncem, takže dává prostor oběma stranám barikády, což také není zrovna běžnou praxí a připomíná, že dělení na hodné a zlé je celkem zavádějící. Válka je jenom jedna a svinstva prováděli všichni. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Krásný záběry doplněný mnohdy neuvěřitelnými osobními vzpomínkami. Samotný dokument ovšem 2. světovou válku bere hodně zjednodušeně. Je až neuvěřitelný kolik klíčových událostí je zde zmíněno jen okrajově a v rychlosti nebo jsou vynechány uplně (Market Garden). Vizuál a porvedení super. Informační hodnota slabá. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama