Reklama

Reklama

Neposkvrněná

  • USA Immaculate (více)
Trailer 1

Zbožná Cecílie (Sydney Sweeney) odjíždí na malebný italský venkov, kde jí byla nabídnuta nová pracovní pozice ve zdejším proslulém klášteře. I přesto, že se jí dostává vřelého přivítání začíná tušit, že její nový domov skrývá temná a děsivá tajemství. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (65)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Oproti Omenovi je to dle očekávání o 2 třídy horší, ale má to mé sympatie za Erko, byť to PG-13 šel bych snad i na 2. Sydney Sweeney je snad poprvé hm vzhledově obyčejná ? Jak neukazuje své výstavní kozy v mini šatech a nemá make up, tak není žádná sexuální bohyně, ale obyčejná dívka, Vizuálně je to docela průměrné, příběhově obyčejné, byť oceňuji, že nejde o duchařinu, ale jde to trochu odlišným směrem. Lekačky na mě nefungovaly,ale potěší trochu gore ( odříznutí jazyku, seškráblý obličej po pádu na beton či gejzír krve stříkající z krku- to bylo hodně fajn). Suma sumárum koukatelný průměr, ale snadno zapomenutelný. 5/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Koniec je fajn, aj keď scéna v katakombách ( ktorá by mohla byť skvelým vyvrcholením a zdrojom napätia) je len vizuálne okej. Inak je to báchorka, ktorá je v mnohom pritiahnutá za vlasy. Nefunkčná či už v tom aby vzbudila napätie alebo aby vytvorila prienik do mentality hlavnej hrdinky. Nej síce melóny skáču zo strany na stranu, ale jej upišťaný hlas a prvoplánové riešenia problémov s útekom výrazne podkopávajú nohy príbehu. Poteší, že sa tu objaví taliančina, ale zamrzí nevyužité prostredie. Mníška 2 bola vo svojej blbosti zábavnejšia. Väčšinu času som sa nudil. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které začnou pěkně zostra, ale brzy vystřílí svou nejlepší munici a pak už jen postupně slábnou a skomírají k nijakému závěru. A Immaculate je jejich pravý opak. Zprvu nepříliš záživný a tuctový soft horrůrek z ženského kláštera, s nepříliš důvěryhodnými řádovými sestrami a nepříliš přesvědčivou holčinou v hlavní roli, se postupně rozjede v parádní brakový krvák s parádně brakovou zápletkou, který graduje až k parádně brakovému rozuzlení. No, tedy ke konci v katakombách se napětí i tempo bohužel trochu vytratí, ale poslední scéna vše napraví, haleluja. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Pekelné rošambo Sydney Sweeney na území domu Páně, kde políbí prsten kardinála Franca, čímž následně vtáhne diváka do spleti absurdních událostí v ženské monasterii na italském venkově. Režisér Michael Mohan si natočil eRkový psychologicky duchovní horor s giallo prvky, stojící výhradně na jedině postavě, kterou je řádová sestra Cecilia. Této role se zhostila charismatická Sydney Sweeney, jejíž výkon je jedním z mála pozitiv snímku, druhým je práce kameramanky Elishy Christian, které se daří vhodným záběrováním navodit tu správnou úzkostnou atmosféru. To je však z výčtu kladů vše. Scénář bohužel nedokáže odpovědět na základní otázky, které si sám v úvodu položí, nedokáže pracovat ani s budováním postav, čímž by měl divák snazší cestu vytvořit si k nim emoční vazbu. Snímku se bohužel nedaří ani udržet temnou atmosféru po celou dobu stopáže a je prošpikován řadou scén, při nichž je divák pouze malý krůček od totálního výtlemu, který však do vážnosti příběhu absolutně nezapadá. Neposkvrněná bude zcela jistě za svou závěrečnou scénu jedním z hlavních aspirantů na vítězství při udílení Zlatých malin v jeho 45. ročníku. Dvě hvězdy. 😕 (19.03.2024) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Cecílie nastupuje do kláštera tam se píchne o hřebík , kterým  byl ukřižován Ježíš a díky tomu nějak otěhotní (nevysvětleno jak). Pak ji sledujeme jak se s tím vypořádává  do toho tam zemře jedna jeptiška a  druhá přijde o jazyk. Pokud má některá žena obavy z těhotenství může být v klidu podle režiséra zvládnete ještě v 6 měsíci běhat jak laňka a v 9 měsíci Vás to taky nijak neomezuje , protože můžete umlátit abatyši krucifixem , uškrtit v pohodě chlapa  ,  podpálit  laboratoř či procházet se katakombami (ty poslední tři  věci zvládnete i pokud Vám praskne voda)  . Konec to hodně zachraňuje 40 procent  jsem rád, že mě kino minulo. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Mohan prezradil, že scenár pôvodne obsahoval obsadenie stredoškoláčok, nie mníšok, a bol zmenený tak, aby lepšie vyhovoval očakávaniam Sweeney a divákov. (Arsenal83)
  • Sydney Sweeney v rozhovore s Jimmy Fallonom mimo iného rozprávala o tom, ako 16-ročná mala v roku 2014 konkurz pre pôvodnú verziu filmu, no tento projekt sa nikdy nezmaterializoval. Prešlo niekoľko rokov a Sydney nemohla dostať scenár k filmu z hlavy. S pomocou jej agentov skontaktovala scenáristu filmu, zakúpila práva a prepísali scenár, aby jej pasoval ako 25-ročnej. Následne najala režiséra, dodatočných producentov, a taktiež našla ľudí, ktorí financovali tento film, ktorý nakoniec predala štúdiu NEON. Immaculate sa tak stal prvým filmom Sydney Sweeney, na ktorom sa podieľala ako producentka. (drake31)
  • Režisér Mohan v rozhovore porozprával príbeh, v ktorom jeho rodina prestala chodiť do kostola po vypočutí si pro-life kázne; zastával však názor, že zámerom filmu nebolo priniesť nejaké sociálne posolstvo, ktorým by riešil tému potratov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama