Reklama

Reklama

Neposkvrněná

  • USA Immaculate (více)
Trailer 1

Zbožná Cecílie (Sydney Sweeney) odjíždí na malebný italský venkov, kde jí byla nabídnuta nová pracovní pozice ve zdejším proslulém klášteře. I přesto, že se jí dostává vřelého přivítání začíná tušit, že její nový domov skrývá temná a děsivá tajemství. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (86)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který možná pohorší církev a věřící ale jako horor, absolutně nefunkční a nudný, diváka udržující pouze slušnou (minimalistickou) technickou stránkou a snaživou Sydney Sweeney, která ale skalním příznivcům nic neukáže. Neposkvrněná nechce být banalitou jako třeba Sestra, ale neznamená, to, že je dobrým filmem. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Smutně neambiciózní a rádoby hororová jednohubka s bolestně předvídatelným sledem událostí, v níž stojí za zmínku snad jen snaživý herecký výkon Sydney Sweeney a působivé kulisy kláštera. Snímek Immaculate je totiž vyjma toho jen další nevydařenou podívanou, v níž načrtnutá atmosféra vůbec nefunguje a scénář jen lenivě šustí papírem. Takhle ten umírající hororový žánr fakt z bahna nepozvednete! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Film pro lidi, kteří trpí obsesí vidět všechno, kde je Sydney s touhou, že na ně na velkém plátně třeba vykoukne bradavka? Ani to ne. Neposvrněná je nefunkční hovadinkou, která má sice v základu relativně zajímavý nápad, ale jako celek absolutně nefunguje. Většina "hororových" linek nedává smysl a jednotlivé postavy sice umírají, ale vy na konci vlastně netušíte proč... Do toho tam občas hraje rozpustilá hudba s "církevními" motivy, která v kontextu působí naprosto směšně a celé se to hroutí jako domeček z karet. Nejzásadnější tak na tom filmu zůstává diskuze, jaký význam mělo, že tam sem tam pobíhal někdo s červenou kuklou na obličeji... Ano, správně. Film vám na tuto (ne)zásadní otázku neodpoví. Stejně jako na spoustu dalších věcí. Pokud vás podobná tématika zajímá, pusťte si radši Benedettu. Ta je sice dost ujetá, ale jako celek vám asi bude dávat mnohem větší smysl než tahle zhůvěřilost. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které začnou pěkně zostra, ale brzy vystřílí svou nejlepší munici a pak už jen postupně slábnou a skomírají k nijakému závěru. A Immaculate je jejich pravý opak. Zprvu nepříliš záživný a tuctový soft horrůrek z ženského kláštera, s nepříliš důvěryhodnými řádovými sestrami a nepříliš přesvědčivou holčinou v hlavní roli, se postupně rozjede v parádní brakový krvák s parádně brakovou zápletkou, který graduje až k parádně brakovému rozuzlení. No, tedy ke konci v katakombách se napětí i tempo bohužel trochu vytratí, ale poslední scéna vše napraví, haleluja. ()

Aargh odpad!

všechny recenze uživatele

Nic se tam neděje, nedrží to temnou atmosféru, twist je nezajímavý, akční finále je vyloženě směšné.  Sweeney je zralá na Zlatou malinu. Jediné, co mě vytrhlo z letargie, byla úplně poslední scéna filmu, resp. její vyznění. Člověk, který tohle napsal a myslel vážně, je absolutní asociální degenerát. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Mohan uviedol, že mnohé z filmových scén boli inšpirované jeho katolíckou výchovou. (Arsenal83)
  • Sydney Sweeney prezradila, že jej staré mamy sa objavujú v oboch kostolných scénach: "V oboch scénach v kostole, kde kráčam so sviečkou uličkou, sú v prvých dvoch radoch. A potom v scéne, kde ma korunujú a všetci v zhromaždení spievajú, stoja v prvom rade vedľa Matky predstavenej." (Arsenal83)
  • Natáčanie sa uskutočnilo v Ríme a skončilo vo februári 2023. (Arsenal83)

Reklama

Reklama