Reklama

Reklama

Alexandr Veliký: Zrození boha

(seriál)
  • Velká Británie Alexander: The Making of a God (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V rozhovorech s odborníky a ve strhujících rekonstrukcích ožívá výjimečný příběh Alexandra Velikého, který si chtěl za každou cenu podmanit celý svět. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Hippokrates 

všechny recenze uživatele

4/10. || Jak může dokument o Alexanderu Velikém působit tak nudně a nezajímavě? Vyprávění, které se prolíná skrz pohled odborníků a ,, filmu", mi moc nesedlo. Ano, Alexandera mám načteného, takže mě vůbec nic nepřekvapilo, ale i tak. Buď to měl být dokument, a nebo film. Ale ne obě varianty skloubené dohromady. || ()

kiros179 

všechny recenze uživatele

Velké téma, zpracované vcelku lacině. To je asi hlavní pocit, který si z tohoto dokumentu odnáším.  A po pravdě nechápu, jak někdo může dát před kameru historičku, která mluví a zároveň nás simultálně snaží učit svůj způsob znakové řeči.  Pár věcí nových, konec života tohoto velikána vůbec neukázán. 55% ()

Reklama

Thalin 

všechny recenze uživatele

Když člověk vezme v potaz o jak veliké postavě historie tenhle dokument má být, tak je to dost slabé. Ty hrané vsuvky zkrátka působí amatérsky, špatně zahrané, špatně vybavené. Jak už padlo, tak kostýmy vypadají lacině a hercům divák jejich role jen těžko věří. Nepůsobilo to na mě ani jako dokument, jako spíš nějaká snaha o rekonstrukci z historie, kterou doprovázeli řeči historiků. Raději bych asi poslouchala čistě jen ty řeči a suchá data. Bylo by to nejspíš více účelné než ty plytké výkony a výprava. ()

RadaRAW 

všechny recenze uživatele

Ano, Alexander veliký, jeden z největších revolučních stratégů všech dob a proto vás Netflix uchvátí tímto dokumentárních snímkem, ve kterém nejsou probíráný vůbec jeho strategie co vedli k jeho neuvěřitelným vítěztví a ani trochu se nesnaží reálně vyobrazit jak antické bitvy vypadali, ale v prvních pěti minutách vám řekne že to byl nejspíš buzík, jen proto že to nebylo v Řecku odsuzováno a měl dobrého přítele. Musím říct, že fascinující způsob jak s jeho životem naložit. Z nějakého dalšího důvodu z barevných a pestře zdobených Makedonských zbrojí, udělali zelené a šedé vojáčky. Však co se týče vyobrazení Peršanů... no, musím říct že od historického dokumetnu, by jste očekaváli o dost víc. Než všichni víc na východě automaticky musí nosit turban, mít zahlý jezdecký meč jako mongol a byli tmavší než řekové. Opravdu ubohé. Však Alexandrova životní pouť byla nějak zachycena, bez větších mistifikací a postavy perského a evropského původu nebyli černé, což vidím jako velký posun pro produkci Netflixu. ()

jarmil8 

všechny recenze uživatele

Svižný (i díky kratším epizodám), spíše informativní pohled do Alexandrova života. Seriál vynechává dětství, končí smrtí Dareia a nástupem Alexandra na perský trůn. Hrané scény jsou proloženy komentáři významných historiků a archeologů. Pokud detailně neřešíte výpravu (Alexandr jako trhan ze severu a perský dvůr spíše jako beduíni), která se nevymyká podobným hraným dokumentům, tak to může být jeden z těch seriálů, které vás nakopnou k dalšímu studiu nebo alespoň dohledávání informací. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama