Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zachycuje život mladých punkerů ze Salt Lake City v Utahu. Hlavní postavy Stevo (Matthew Lillard) a Heroin Bob (Michael A. Goorjian) se protloukají životem s jediným cílem. Zbavit se vlády a žít v anarchii. Děj prochází každodenními situacemi těchto mladých lidí jako jsou koncerty, shánění drog, alkoholu, potyčky s jinými bandami a láska i smrt nejlepšího přítele. Vysvětluje i pohled charakterů na samotný punk, co je podle nich správný přístup a co jen póza. Stevo a Bob nás seznámí s některými jejich přáteli, ke kterým se vážou různé historky. Snímek zprostředkovává pohled na anarchii, revoltu a módu amerických punkerů osmdesátých let a ukazuje vzdor proti předsudkům a urážkám okolí. (ČSFD)

(více)

Zajímavosti (10)

  • V komentáři na DVD Matthew Lillard vysvětluje, že jediný způsob jak mohl zahrát scénu, kde najde Bobovo tělo, bylo vzpomínat na jeho otce. (DJDVD)
  • Ke konci filmu Stevo nosí odznak s nápisem "God is an American" (Bůh je Američan), je to kousek textu z populární písničky Davida Bowieho "I'm Afraid of Americans". (DJDVD)
  • Scéna v obývacím pokoji, ve kterém se rodiče snaží, aby Stevo šel na Harvard, byla natočena v domě otce Jamese Merendina. (DJDVD)
  • Kapela označená ve filmu jako ECP (Extreme Corporal Punishment) je ve skutečnosti punková skupina 8 Bucks Experiment. (DJDVD)
  • Ve scéně, kde v obchodním centru kluk křičí "Anarchy in the UK!" je ve skutečnosti hlas režiséra Jamese Merendina. Hlas předaboval, protože si myslel, že to ten kluk neřekl správně. (DJDVD)
  • Stevo (Matthew Lillard) měl mít původně blonďaté vlasy. Jenže když ho odbarvovali, peroxid mu spálil kůži na hlavě. Jeho vlasy byly přebarveny na modro, aby tato barva poškození skryla. (DJDVD)
  • Na občanském průkazu, který Stevo ukazuje ve scéně v obchodě s alkoholem, můžeme vidět, že jeho pravé jméno je Steve Levy. (DJDVD)
  • Režisér filmu James Merendino se krátce objeví jako jeden z punkerů ve scéně "Explanation of Fight" a jako postava "Freaky Deaky" na party v Chrisově domě. (DJDVD)

Reklama

Reklama