Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastassia Kinski hraje hlavní hrdinku filmu Irenu, krásnou mladou ženu v rozpuku sexuality. Irena prožije své první milování, které s sebou nepřinese jen překrásný prožitek, ale také nepředvídatelné tragické následky! Nesmírná vášeň jejího prvního romantického vzplanutí je ale tak silná, že Irena dokáže překonat všechen chaos, který ji obklopuje, včetně mimořádných požadavků vlastního bratra (Malcolm McDowell), a odhalí svůj vlastní fantastický osud. Kočičí lidé jsou erotickou fantazií vášně a hrůzy, které vyvolá první láska mladé ženy. Touha... vášeň... krev, vlastní chtíč ji promění v jednu z těch, kterým se říká Kočičí lidé. (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

forsberg 

všechny recenze uživatele

Malcom McDowell kouzelně přehrává, Nastassia Kinski se plíží po nocích nahá zahradou, občas zamňouká černá puma, občas někdo přijde o končetinu a pár vnitřností a hlavně...David Bowie zazpívá skvostnou pecku Putting out Fire, které, k mé velké radosti, vysekne o mnoho let později maličkou poklonu Quentin Tarantino ve svých Hanebných panchartech. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zajímavá mytologie + Nastassja Kinski + perverzní nádech + brutalita + prokletí + několik působivých obrázků + slušná atmosféra + zajímavé hororové momentky + osmdesátková hudba = zvráceně přitažlivý film. Kočičí lidé balancují na hraně, z níž se dá snadno sklouznout jak k totálnímu kultu, tak do propasti příšerného céčkového odpadu. Já měl pro kočky vždycky slabost... ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý filmík, v ktorom sa mixuje všetko možné od romantiky až po pár gore efektíkov. Výborné herecké obsadenie (Malcom McDowell je cvok už len na pohľad, ani hrať nemusí:) a pár zaujímavých figúr v pozadí (Bruckheimer, Bowie,...). Celé je to však bohužiaľ také nejaké "nedopečené", nedotiahnuté...Možno keby sa prikladal väčší dôraz na atmosféru na úkor rôznych vatových scén, výsledok by bol určite lepší. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Film-pohádka pro dospělé je silný právě v tom, že důsledně respektuje svůj lehký žánr. Následně vynikají i jeho klady: skvělá a exoticky krásná Anastázie Kinská, slušné až dobré obsazení dalších rolí i dobré cvičitelské zvládnutí nesnadných zvířecích herců. Film sice "jen" baví, ale vyšší ambice neměl ani nepředstírá a to minimum působivosti, kterou mu nabízí jeho žánr, nejenže nerozmělňuje, ale spíše obohacuje. Více chvály v takovém případě už nejde říci. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Je to horor? Jeví se to spíše jako lacinější psychologické drama. A podobenství by dávalo hlubší smysl a význam tomu všemu. Vnitřní stránka člověka, ta temnější, ta ctižádostivější, ta smyslnější, ta lačnější, ta krvežíznivější, ta děsivější, ta živočišnější je přirovnávaná k divoké šelmě uvězněné v duši člověka. Nechybí napětí, erotické jiskření, chtíč a mystické tajemno. Na druhou stranu to není výjimečné dílo, které by stálo za provolávání oslavného nadšení. Hlavní postavou je mladá a půvabná Irena Gallier (zajímavá Nastassja Kinski) a její postupné poznávání vlastního těla i skrytých tužeb. Probouzející se ženskost jde ruku v ruce s tajemnem, sexuálním napětím a touhou po tělesném naplnění a uspokojování. S tím přichází i tápání a hledání vlastní identity. Výraznou a temnější postavou je Irenin starší bratr Paul Gallier (démonický Malcolm McDowell). S vědomím svého netradičního postavení jde tvrdě a nekompromisně za svým cílem, za svým uspokojením a vysvobozením. Třetí výraznější postavou je vedoucí pracovník zoologické zahrady Oliver Yates (John Heard), Je přitahován a fascinován neznámou kráskou, se kterou chce dojít k úplnému naplnění. Z dalších postav: ošetřovatelka zoologické zahrady se zájmem o Olivera Alice Perrin (příjemná Annette O'Toole), ostražitá Paulova hospodyně Female (Ruby Dee), či nešťastník a další ošetřovatel zoologické zahrady Joe Creigh (Ed Begley Jr.). A jaký může být výsledek všech těch tužeb a záhadných mystérií? Představitel božstva končí s rozdrásaným srdcem, tajemná kráska je uvězněna ve své metamorfóze a za jediného vítěze se může považovat ten, kdo si chtěl jen užít nezávazného a žhavého sexu. Svůj úkol odreagování film víceméně plní, a o to především jde. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (5)

  • Práce s leopardy je velmi obtížná a je velmi těžké je dokonale vycvičit. Místy za ně proto zaskakovali horští lvi, obarvení na černo. (Cherish)
  • Tento film posloužil jako předmět středoškolské šikany ve filmu Líbánky (2013). (Nick321)
  • Na scénu měly zakázán vstup děti a menstruující ženy, které by šelmy mohly znervóznit a vyprovokovat k útoku. (Cherish)

Reklama

Reklama