Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastassia Kinski hraje hlavní hrdinku filmu Irenu, krásnou mladou ženu v rozpuku sexuality. Irena prožije své první milování, které s sebou nepřinese jen překrásný prožitek, ale také nepředvídatelné tragické následky! Nesmírná vášeň jejího prvního romantického vzplanutí je ale tak silná, že Irena dokáže překonat všechen chaos, který ji obklopuje, včetně mimořádných požadavků vlastního bratra (Malcolm McDowell), a odhalí svůj vlastní fantastický osud. Kočičí lidé jsou erotickou fantazií vášně a hrůzy, které vyvolá první láska mladé ženy. Touha... vášeň... krev, vlastní chtíč ji promění v jednu z těch, kterým se říká Kočičí lidé. (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zajímavý erotický horor, který se sice tváří jako umění, ale je to béčko jako řemen, jenž místy postrádá logiku a sází spíš na důkladné předvádění soudobých trikových možností než na režijní nápady. A poslední půlhodina je úplně zbytečná. Ke kladům snímku patří jeho obsazení - Kinská je velice sexy (a v druhé polovině filmu prakticky pořád nahá), McDowell je zase hodně působivý poděs - a dusná atmosféra. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tam, kde film z roku 1942 naznačoval, tam nové zpracování ukazuje záběry naplno. Tajemná Irena (krásná Nastassja Kinski) přijíždí za svým bratrem, aby začala nový život. Netuší, že rodinné prokletí jí zkomplikuje nejen vztah s bratrem Paulem (ďábelský Malcolm McDowell), ale její dosavadní život obrátí doslova naruby. Drama o potlačované sexualitě nešetří nahotou ani krví. Divák se dočká nejen utržených rukou a rozervaných těl, ale i bizarní pitvy šelmy. Vydařená je sice krátká, ale maskérsky poctivá proměna v pantera. Na rozdíl od původního snímku volí Irena raději život mezi svými. Místy působivá, jindy až dokumentární kamera je doprovázena tajemnou hudbou. Za zmínku stojí skvělé scény s černým panterem ať už uvězněným v pokoji, na mostě či prchajícím městem. Po letech jsem jednu hvězdu přidal. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Kočičí lidé jsou erotickou fantazií vášně a hrůzy, které vyvolá první láska mladé ženy. Scénář : Alan Ormsby. Ocenění : Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´83 (USA): Cena pro nejlepší herečku (Nastassja Kinski). Zlaté Glóby ´83 (USA): Nominace na ceny za nejlepší hudbu k filmu (Giorgio Moroder) a nejlepší píseň "Theme from Cat People" http://www.youtube.com/watch?v=i1O4iZOt23Q - Giorgio Moroder (hudba), David Bowie (text). Kamera : John Bailey. Hudba : Giorgio Moroder ()

klima777 

všechny recenze uživatele

2,5* za tenhle divný film, jenž mi navzdory očekávání utkvěl v paměti. Zvíře v nás... V případě Cat People zvíře docela krotké, chvílemi milé a možná trochu legrační. Ale Malcolm McDowell se vážně snaží. Trochu vyčpělý kult s poměrně silným hereckým obsazením a zvláštní, netuctovou atmosférou; leč o horor se nejedná. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Další pokus o návrat, který pro mě skončil zklamáním. Nastassja Kinská má sice jako kočičí žena charisma, že by utáhla tři takové filmy, to se však beznadějně utopilo v nezáživné, roztahané a často nelogické nudě, která v mém případě nedokázala vyvolat ani napětí, ani hrůzu, a to přesto, že jsem se snažil kouzlu namíchanému z exotiky a lehké perverze podlehnout. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (5)

  • Tento film posloužil jako předmět středoškolské šikany ve filmu Líbánky (2013). (Nick321)
  • Na scénu měly zakázán vstup děti a menstruující ženy, které by šelmy mohly znervóznit a vyprovokovat k útoku. (Cherish)
  • Práce s leopardy je velmi obtížná a je velmi těžké je dokonale vycvičit. Místy za ně proto zaskakovali horští lvi, obarvení na černo. (Cherish)

Reklama

Reklama