Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastassia Kinski hraje hlavní hrdinku filmu Irenu, krásnou mladou ženu v rozpuku sexuality. Irena prožije své první milování, které s sebou nepřinese jen překrásný prožitek, ale také nepředvídatelné tragické následky! Nesmírná vášeň jejího prvního romantického vzplanutí je ale tak silná, že Irena dokáže překonat všechen chaos, který ji obklopuje, včetně mimořádných požadavků vlastního bratra (Malcolm McDowell), a odhalí svůj vlastní fantastický osud. Kočičí lidé jsou erotickou fantazií vášně a hrůzy, které vyvolá první láska mladé ženy. Touha... vášeň... krev, vlastní chtíč ji promění v jednu z těch, kterým se říká Kočičí lidé. (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Je to horor? Jeví se to spíše jako lacinější psychologické drama. A podobenství by dávalo hlubší smysl a význam tomu všemu. Vnitřní stránka člověka, ta temnější, ta ctižádostivější, ta smyslnější, ta lačnější, ta krvežíznivější, ta děsivější, ta živočišnější je přirovnávaná k divoké šelmě uvězněné v duši člověka. Nechybí napětí, erotické jiskření, chtíč a mystické tajemno. Na druhou stranu to není výjimečné dílo, které by stálo za provolávání oslavného nadšení. Hlavní postavou je mladá a půvabná Irena Gallier (zajímavá Nastassja Kinski) a její postupné poznávání vlastního těla i skrytých tužeb. Probouzející se ženskost jde ruku v ruce s tajemnem, sexuálním napětím a touhou po tělesném naplnění a uspokojování. S tím přichází i tápání a hledání vlastní identity. Výraznou a temnější postavou je Irenin starší bratr Paul Gallier (démonický Malcolm McDowell). S vědomím svého netradičního postavení jde tvrdě a nekompromisně za svým cílem, za svým uspokojením a vysvobozením. Třetí výraznější postavou je vedoucí pracovník zoologické zahrady Oliver Yates (John Heard), Je přitahován a fascinován neznámou kráskou, se kterou chce dojít k úplnému naplnění. Z dalších postav: ošetřovatelka zoologické zahrady se zájmem o Olivera Alice Perrin (příjemná Annette O'Toole), ostražitá Paulova hospodyně Female (Ruby Dee), či nešťastník a další ošetřovatel zoologické zahrady Joe Creigh (Ed Begley Jr.). A jaký může být výsledek všech těch tužeb a záhadných mystérií? Představitel božstva končí s rozdrásaným srdcem, tajemná kráska je uvězněna ve své metamorfóze a za jediného vítěze se může považovat ten, kdo si chtěl jen užít nezávazného a žhavého sexu. Svůj úkol odreagování film víceméně plní, a o to především jde. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vlkodlaky znají všichni, ale o leopardích lidech slyšel asi málokdo. Je o nich tahle roztomile afektovaná blbůstka. Pseudoerotický softhorror, tak bych to asi dvěma slovy nazval. Nastassja Kinski je se svým prdelním sestřihem a klučičím xichtíkem přitažlivá pramálo, ale její zrzavá kamarádka ušla, Malcolm McDowell v roli šité na míru standardně dobrý, no a jinak... Povedená hudba, slušná vizuální stránka, pár krvavých scének (utržená ruka (dobře mu tak), pitva...), celkem koukatelná pohádka a hezká vzpomínka na osmdesátá léta. ()

Reklama

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem, jaké hodnocení vlastně mám dát tomuto remaku stejnojmenného dílka z roku 1942... Nemám totiž horory příliš v oblibě. Nevadí mi, ale cíleně je nevyhledávám. Tady ale jde o docela zajímavý nápad a filmu se nemůže upřít působivá atmosféra. Nastassja Kinski tu podává slušný výkon a dobrý je i Malcolm McDowell. I triky jsou hooodně zajímavě udělané. Zkrátka jde o dobrý průměr, takže této erotické vášni s tragiickými následky dávám 3*. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Kultovní film, který jsem docenil až dnes - dříve mě děsně nudil. V podstatě jde o to nekoukat na to jako na horor. Je to eroťák a celý jednoduchý příběh je o tom, že hrdinka se zamiluje a chce si užít se svým přítelem, ale bojí se, že se změní na pantera a sežere ho. Schrader do filmu mixuje detektivní linii a pár pěkných hororových scén. A přidává spoustu dalších maličkostí. Pěkný gore. Krásné snové záběry z Afriky a vůbec kamera. Moroderova hudba a Bowieho Cat People na konci. Psychopatický (jako vždy) Malcolm McDowell. A hlavně Nastassju Kinski - její malé pevné tělo by chlapa dovedlo k šílenství a erotické scény s ní jsou skvělé, hlavně závěrená "bondage" hmmm... Prostě jo, je to kýč, ale bavilo mě to. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Mne sa to proste páčilo... vynikajúca voľba exteriérov (New Orleans a okolie) dodávajú filmu patričné "dusno" a nádych magična (mesto spojené s černošským voo-doo), Nastassja zase silný sexuálny náboj, a zápletka, tak to je akoby psychedelický sen .... krásny vo svojej neuveriteľnosti, nepochopiteľnosti, neuchopiteľnosti..... a obzvlášť sa mi páčila aj Baileyho kamera a Bowieho&Moroderov hudobný doprovod .... proste "kulťák" ako vyšitý.. 70% ()

Galerie (108)

Zajímavosti (5)

  • Na scénu měly zakázán vstup děti a menstruující ženy, které by šelmy mohly znervóznit a vyprovokovat k útoku. (Cherish)
  • Tento film posloužil jako předmět středoškolské šikany ve filmu Líbánky (2013). (Nick321)
  • Práce s leopardy je velmi obtížná a je velmi těžké je dokonale vycvičit. Místy za ně proto zaskakovali horští lvi, obarvení na černo. (Cherish)

Reklama

Reklama