Reklama

Reklama

V roce 1999 je město Los Angels plné násilí, drog a gangů. Je rozděleno na zóny volné střelby, kde nehlídá policie a neplatí žádné zákony. A přesně uprostřed této zony se rozhodne pan Miles otevřít střední školu pro mladistvé členy gangů. Za pomoci špičkových vědců sestrojí robotické učitele-cyborky, kteří se mají postarat o výuku dětí a o kázeň. A do této školy přichází Cody Calp, vězeň a člen gangu Černých srdcí, který má na výběr - bud bude studovat, nebo půjde zpět do vězení. Cody jako jediný si začíná pomalu všímat, že s učitelema není něco v pořádku... postupně se vymikají kontrole vědců a rozhodnou se rozpoutat svou vlastní válku se studenty. (matestlust)

(více)

Recenze (132)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Béčko jak vyšité. S naprosto vším, co k tomu označení patří. Neumím si představit, že by dnešní Hollywood(no možná celá Amerika) dopustil natočení znovu něčeho tak šíleného. Vize dětí se zbraněmi, kteří jsou nezvladatelní není špatná a v dnešní době každodenních přestřelek bych ji viděl skoro až za "nepříjemnou" předpověď. Avšak robotičtí učitelé, kteří se trochu zvrtnou a začnou studenty vraždit to je opravdu síla. Jen je to všechno tak zábavné a tak kruté, že se na to člověk za každou cenu podívat musí. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

* snad jedině za tu myšlenku, nebo chcete-li nápad. Jinak jde o totální sračku, která je parodií sama na sebe. Nechápu, proč by měl někdo nechávat existovat město v takovém stavu, to mi nedochází. Učitelští cyborgové jsou dobrý nápad a taky je to jediné, co se mi líbilo. P. Grier byla fakt sexy! Ale celkově je to úplná hovadina. Špatní herci, špatná režie. Náš katastrofální dabing. Jak je M. Pavlata skvělý, nemůže přece zase v jednom filmu dabovat 30 lidí, ne? Nevím, co bych k tomu víc napsal. Víc znechucen než překvapen... Tupost lidí, jak postav, tak tvůrců evidentně nezná mezí... ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"TAKŽE ONI VEDLI VÁLKU SE STUDENTY?" - "NEDĚLAJÍ TO SNAD VŠICHNI UČITELÉ?" Úleťácké volné pokračování Lesterovy CLASS OF 1984, se kterou to ale má společné jen téma narůstajícího násilí na amerických školách. Za prvé se změnil žánr z dramatu/thrilleru na sci-fi a za druhé učitelé už nejsou oběti, ale záporáci a výsledkem je šťavnaté akční sci-fi béčko, které leccos dluží TERMINÁTOROVI (český distribuční název uhodil hřebík na hlavičku - navíc ti robotičtí učitelé byli původně navrženi pro armádu, takže jsou to takoví bývalí terminátoři). Škola se strážnými věžemi jako ve věznici, futuristická auta, roboučitelé, plamenomet, protažení studenta dírou ve zdi tak, že je mu zlomena páteř, likvidace učitele obrněným školním autobusem, hláška "RÁD FORMUJU MLADÉ MOZKY" pronesená učitelem, co právě zavrtává vrták do hlavy jednoho ze studentů...co si přát víc? Volné pokračování se Sashou Mitchellem, které už Lester nerežíroval, je ale slabota. "UVIDÍME SE VE ŠKOLE." ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná podívaná a špička žánru. Gangy s nazvi jako Břitvy, Blackhearts, jsou tam roboti, pěkná holka, motorky a samopaly. Jestli bych si něco dokázal představit pod pojmem cool, tak je to tenhle film a jeho hlavní představitel Cody. Neváhejte a podívejte se na to. Víc osumdesátkovější už to nebude. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Zábavné béčko s velkým nádechem 80. let o vzdělávání v budoucnosti. Zkrátka jsou ghetta v kterých vládnou gangy mladistvích. To by nebyl takový problém, jenže oni odmítají chodit do školy, tak do jejich školy nasadí kyborgy (učitele), kteří jsou naprogramováni tak, aby udržovali pořádek. Jenže oni se po čase vymknou kontrole a začnou problémové studenty vraždit. Tehdejší reakce na tenhle film musela bejt velmi zajímavá. Škoda jen, že je film u nás tak trochu zapomenutý. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Malcolm McDowell měl původně hrát roli Dr. Forresta. (moukey)
  • Film natáčeli v Seattlu a to hlavně v jeho severní čtvrti Wallingford. (KM Phoenix)
  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama