Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jeden z největších justičních omylů v britské právní historii, kdy byly stovky nevinných poštovních úřednic a úředníků neprávem obviněny z krádeží, podvodů a falešného účetnictví kvůli chybnému IT systému. (tribican)

Zajímavosti (3)

  • Bývalá generální ředitelka Post Office Paula Vennells (Lia Williams) vrátila Řád britského impéria, který jí byl udělen v roce 2019, v návaznosti na nezákonné stíhání stovek zaměstnanců a poté, co byl odvysílán seriál Mr Bates vs The Post Office. I na jeho základě se přihlásily další stovky poškozených. (BoXBe)
  • Společnost Fujitsu se omluvila v lednu 2024 za svůj podíl na tom, co je považováno za největší justiční omyl v historii Velké Británie. Společnost přiznala, že o chybách v softwaru věděla. (BoXBe)
  • V letech 2000 až 2014 bylo asi 900 pracovníků Britské pošty neprávem odsouzeno za krádeže, podvody a falešné účetnictví – někteří šli do vězení a jiní byli donuceni k bankrotu. Celkem se skandál dotkl více než 2 000 lidí. Někteří spáchali sebevraždu nebo se o ni pokusili. Jiní uvedli, že se jejich manželství rozpadla a stali se z nich komunitní vyvrhelové. (BoXBe)

Reklama

Reklama