Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frontman skupiny Olympic Petr Janda, zpěvák, skladatel a kytarista, jedna z největších legend v historii české populární hudby, oslavil v květnu 2022 osmdesáté narozeniny a koncem téhož roku šedesáté výročí kapely Olympic. V rámci dvojitého jubilea vznikl celovečerní dokumentární film o mimořádném muzikantovi a otci čtyř dcer. Režisérka Olga Malířová Špátová vytvořila poutavý příběh o lásce k hudbě, o posedlosti a zápalu, o skládání a hraní. O krásách a trápení, které přináší tvorba a muzikantský život. O bolestech ze ztrát svých milovaných a blízkých přátel. O pochybeních a slabostech v době normalizace, jež házela bigbeatové hudbě a kultuře klacky pod nohy. Film o lásce a přátelství. O otcovství, které je pro něj dnes tím hlavním smyslem života. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (3)

kry168 

všechny recenze uživatele

VIDĚNO V KINĚ (5.5.2024 - Cinema City Liberec) ; Promítání jednou za den, v sále 7 lidí, návštěvnost tudíž asi nebude vysoká, což mě mrzí. Tohle pro mě byla jasná kino povinnost. Na písních Petra Jandy a Olympicu jsem vyrostl, a poslouchám je stále, vše znám nazpaměť, vždy se těším na nové písně. O Petru Jandovi a skupině Olympic jsem přečetl již spoustu knih (Čtyři hrají ro(c)k, Chvíli po ránu a zase znovu spolu, Olympic, Vzpomínka plíživá aneb Jasná zpráva o Olympicu, Olympic 50, OIympic 60, Dávno, Dávnu plus), tudíž většinu informací z dokumentu jsem věděl, proto pro mě byly nejvíce přínosné záběry ze soukromého života s rodinou, v pracovně, atd... Dokument je skvěle strukturovaný, potěší spousta hostů (Čech, Klein, Korn, Broum, Valenta, Vajgl, Březina, Zapletal,...) i spousta dosud neviděných záběrů například i z koncertů. Jediná výtka, kterou k dokumentu mám (ač vím, že to u dokumentu točeného pro kina jinak nelze) je krátká stopáž. Dvě hodiny o člověku jako Petr Janda je prostě málo. Radši bych si dal dokumentární sérii řekněme o osmi hodinových dílech, ale chápu že u formátu pro kina to jinak nelze. Jinak spokojenost. Pro fanoušky jasná povinnost. Těším se na další zhlédnutí. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem si chtěla otestovat na projekci s cílovkou, takže Divadlo Horní Počernice byla jasná volba. Sál ze dvou třetin plný, domácká atmosféra, ve foyer občerstvení. Koncept dokumentu o Jandovi s Jandou navodil domácí atmosféru, takže se zpívalo a komentovalo nahlas. V multiplexu tohle člověk nezažije. Malířová Špátová své medailonky tvoří s láskou a pokorou, nepřehání to s kritikou, ani netlačí na pilu. Díky své průpravě zná svého diváka a ten tandem zkrátka funguje. ()

Reklama

shade000 

všechny recenze uživatele

Kino Púchov, 02.05.2024. Síce som si musel kúpiť dve vstupenky, no mal som kino sám pre seba. Úplne tomu ale rozumiem, Olympic a Petr Janda nie je Karel Gott, každopádne pre niekoho ako ja v istom zmysle je. Vďaka môjmu otcovi som na Olympicu vyrástol, poznám všetky skladby a čím som bol starší, tým sa mi ich tvorba viac páčila. Som rád, že som kedysi zažil aj ich koncert. Petr Janda už bude navždy legendou a rozhodne si zaslúži zdokumentovaný životný príbeh svojej kapely... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • Přezdívku Django dostal Petr Janda při koncertování ve Francii v osmašedesátém roce. Francouzi jeho jméno stále komolili a oslovovali ho „Žambon“, což je šunka, „Žanda“ nebo „Žamon“. Až mu bubeník Jan Antonín Pacák začal říkat Django podle slavného francouzského jazzového kytaristy jménem Jean „Django“ Reinhardt, který je Petrův velký vzor. (Bioscop)

Reklama

Reklama