Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsme ve 12. století. Francouzský hrabě Thibault (Jean Reno) má před svatbou s princeznou Rosalind ale pod vlivem zákeřného kouzla ji omylem zabije. V zoufalství se obrátí na mocného čaroděje (Malcolm McDowell) a požádá ho, aby ho i s jeho sluhou Andrém (Christian Clavier) odčaroval zpět před tragickou událost. Popletený mág ale udělá chybu a... Thibault s Andrém se místo o pár minut nazpět přesunou o tisíc let dopředu a o pár tisíc kilometrů jinam - do současného Chicaga. Tam je čeká spousta zmatků, trapasů a setkání s Thibaultovou praprapra... vnučkou Julii (Christina Applegate), která jako by princezně Rosalind z oka vypadla... (Magic Box)

(více)

Recenze (261)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ty samý fóry, ty samý dialogy, jen hůř podané. Není to ani moc komedie, jako spíš pohodový film s krásnou ústřední hrdinkou (Ch. Applegate je kočka) a triem výborných komiků (Malcolm McDowell byl supr). Za řeč rozhodně stojí hudba Johna Powella, která snímku dodává až mystický nádech, bohužel místy kontrastuje s trapnými scénami, jindy podkresluje až dojemné scény (lekce šermu na mostě). Rozhodně se povedl český scénář a překlad, archaická mluva působí parádně. Tenhle remake nedopadl tak katastrofálně, jak tu mnozí líčí. Místy je sice pitomej až na půdu, ale koukatelnej (bez problémů). Pokud si film chcete z komediálního hlediska vychutnat, nedívejte se předtím na původní Návštěvníky. Protože bláznivé francouzské tempo zvolnilo. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Příjde mi, že kouzlo filmu se vytratilo. Nevím jak a kam ale není tam. Sice scény v restauraci a to jak u stolu tak u záchodu jsou vydařené, ale na celý film to nestačí. Christýna Jablečnábrána se mi ze všech ženských rolý v serii líbila uplně nejméně, snad proto, že mám tuto herečku v hlavě zakodovanou jako Kelly z Ženatý se závazky. ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna zastánce remaků (pokud to neni opravdu povedený remake). Obsazením stejných herců se snímek chová spíš jako pokračování. Bohužel k ničemu novému nedojde a film je tak úplně stejný jako předchozí Návštěvníci. Hrdinové se chovají úplně stejně, dělají ty samé trapasy a kromě Christiny Applegate je vše při starém. Když nad tím tak přemýšlím, možná je lepší, že se tvůrci nesnažili vpasovat nějaký nový fórek, kterým by mohli už tak nevýrazný dojem z filmu naprosto pokazit. Tak tedy jedna hvězdička alespoň za to, že Jean Reno a Christian Clavier jsou pořád stejní. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Vraž do toho tři pukavce, aneb je cosi shnilého v království americkém. Udatný Jean Reno pro ulovení bobříka trapnosti neváhá účastniti se jakékoli hovadiny nehledě na utrpení nevinného diváka, který je nucen sledovat, kterak dva středověcí neandrtálci při jízdě autem nedovedou obsahy svých žaludků udržeti, v luxusní domácnosti se chovají jako kňouři v bahništi a co horšího, ta verbež vyplácá na své odporné, nemyté, zavšivené a zdegenerované tělesné schrány asi dvoulitrové balení No. 5! ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Vždy, když se Francouzům povede nějaký skvělý filmový tah a slaví úspěch, vždy musí američtí producenti přijít, buď to s remakem nebo s pokračováním odehrávajícím se na americké půdě a s americkými herci. A v drtivé většině to dopadá katastrofálně! Návštěvníci: Cesta do Ameriky jsou toho příkladem. Humor je stupidní a jaksi nefunguje, což je u komedie průšvih fatální a herecké výkony jsou taktéž chabé. Jen se divím francouzským tvůrcům a hercům, že se k tomuto nechali přemluvit, ono asi vůně dolárků byla až příliš lákavá, než aby odolali. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Film má dve verzie, americkú a francúzsku (pre európsky trh). Americká verzia začína logom Hollywood Pictures, prvá scéna sa odohráva v čase stredoveku a Thibaultova (Jean Reno) cesta na zámok je podfarbená voice overom. Francúzska verzia začína logom Gaumont Film a prvá scéna sa odohráva v súčasnosti. (ČSFD)
  • V závěru filmu je zřícenina hradu Corfe, která se nachází v anglickém kraji Dorset. (pavel11)

Reklama

Reklama