foto

Christian Clavier

  • nar. 6.5.1952 (64 let)
    Paříž, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Christian Clavier se narodil 6. května v Paříži. Po studiích v Institut d'Études Politiques de Paris, se dává na svou hereckou kariéru v komediální divadlení skupině Le Splendid s kterou později natáčí několik groteskních filmů např. Les Bronzés font du ski a Le Père Noël est une ordure.

Jeho úspěch na sólové dráze je poprvé zaznamenán ve filmu Návštěvníci, kde hraje rytířského sluhu po boku Jeana Reno. Další úspěch následuje ve filmech Asterix a Obelix, Asterix a Obelix: Mise Kleopatra a životopisném dokumentárním cyklu Napoleon.

Milan "exitak" Dufek

Herecká filmografie

2016 Cédric
Les Plombiers
Návštěvníci 3: Revoluce
Un sac de billes
2015 Les Profs 2
Léto All Exclusive
Si Guitry m'était conté (TV seriál)
2014 Co jsme komu udělali?
Dejte mi pokoj!
Le Grimoire d'Arkandias
2013 Boeuf clandestin, Le (TV film)
Učitelé na zakázku
2011 La cage aux folles (TV film)
Les affaires sont les affaires (TV film)
On ne choisit pas sa famille
2009 Bourgeois gentilhomme, Le (TV film)
La sainte Victoire
2008 Le malade imaginaire (TV film)
2007 Auberge rouge, L'
Le prix à payer
2006 Dovolená po francouzsku 3
Entente cordiale, L'
Korunní princ (TV film)
2005 Nepostradatelný pomocník
2004 Korsický případ
Zloduch Albert
2003 Les 100 plus grands... (TV seriál)
Miláček Rita
2002 Asterix a Obelix: Mise Kleopatra
Napoleon (TV seriál)
2001 Návštěvníci: Cesta do Ameriky
2000 Bídníci (TV film)
1999 Asterix a Obelix
1998 Návštěvníci 2: V chodbách času
1997 Soeurs soleil, Les
1995 Strážní andělé
1994 Grosse fatigue
Les enfants de la télé (TV seriál)
Pomsta jedné plavovlásky
1993 Návštěvníci
Touha po zlatě
1991 Operace Corned Beef
Secrets professionnels du Dr Apfelglück, Les
1990 Gens ne sont pas forcément ignobles, Les (TV film)
1989 Čápi mají svojí hlavu
Double mixte (TV film)
Fantômes sur l'oreiller (TV film)
Mes meilleurs copains
Mieux vaut courir (TV film)
1988 Palace (TV film)
Studený pot (TV seriál)
Sueurs froides: La belle ouvrage (TV film)
1987 Rozmařilý život Gérarda Floqua
1986 Été 36, L' (TV film)
Takhle to děláme v Moskvě
1985 Tranches de vie
1983 Dědoušek se dal na odboj
Rock 'n Torah
1982 Elle voit des nains partout!
L'académie des 9 (TV seriál)
Le Père Noël est une ordure
1981 Babas Cool, Les
Clara et les Chics Types
1980 Cocktail Molotov
Je vais craquer!!!
1979 Dovolená po francouzsku 2
Héros n'ont pas froid aux oreilles, Les
1978 Dovolená po francouzsku
Želva na zádech
1977 Amour en herbe, L'
Des enfants gâtés
Diable dans la boîte, Le
Dites-lui que je l'aime
Vous n'aurez pas l'Alsace et la Lorraine
1976 Attention les yeux
F... comme Fairbanks
1975 Ať začne slavnost...
Bol d'air, Le
Krást se musí umět
1974 Bonne présentation exigée
1973 An 01, L'

Dokumentární

2003 Il était une fois... (TV seriál)
2002 Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre - Le Comankonafé
Un jour dans la vie du cinéma français (TV film)
1990 Ne m'oubliez pas: Hommage à Bernard Blier (TV film)

TV pořady

2003 La méthode Cauet (TV pořad)
2000 Qui veut gagner des millions? (TV pořad)
Vie privée, vie publique (TV pořad)
1998 Union libre (TV pořad)
Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1992 Frou-Frou (TV pořad)
1991 Bouillon de culture (TV pořad)
1981 20 heures le journal (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Režijní filmografie

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(175)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace