Reklama

Reklama

Mauzoleum

(festivalový název)
  • USA Mausoleum
Trailer

Obsahy(1)

Mladá dívka se na hřbitově za pomoci temných sil, kterými je ovládána, ocitá v kryptě, kde se do její duše dostane ďábelský démon. Když dívka dospěje v nádhernou ženu, tento démon jí začne ovládat. Žena svým nádherným tělem láká muže, které poté smrtící zlo brutálním způsobem zabíjí. Najde se někdo, kdo toto kruté zabíjení zastaví? (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Opúšťajúc pekelné väzenie sa mocný démon dostal z moci tŕňovej koruny. Do večného vlastníctva si vzal prvorodenú ženu z rodu Nomadovcov. Keď mladá žena vstúpi do rodinného mausolea bude navždy spojená s touto pekelnou bytosťou. Preto žiadna Nomádovská žena nesmie vstúpiť do mausolea. Toto tabu poruší Susan. Po smrti svojej matky hľadá útechu v rodinnej hrobke. Tam ju posadne démon. Jeho moc sa v nej plne prejaví až v dospelosti. Pod vplyvom démona začína vraždiť ľudí vo svojom okolí. Nízkorozpočtový béčkový americký horror z osemdesiatých rokov minulého storočia. Nejaké to gore, nejaké tie staré podctivé masky a ku tomu dobové filmové triky. *** ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ako by to vyzeralo, keby dievčatko z Exorcistu nikto nezexorcistoval a diabol by sa v ňom ukrýval až do chvíle, kedy by žila vo veľkom dome s bohatým manželom, bola krásna a mala bujné poprsie... Americké béčko z osemdesiatych rokov, ktoré je blbé i lacné, ale zo záhadných dôvodov ho dopozeráte do konca. Možno pre samičie fluidum okolo hlavnej predstaviteľky a erotický podtón filmu. Nechýbajú gore efekty, množstvo dymu a na zeleno svietiace oči. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nádherná osmdesátková duchařina, kterou bych řadil provedením spíše do italské produkce. Určité obrazy a scény - hřbitov, bouře, krypta, pavučiny, krysy - jakoby vypadly z gotického horroru. Chvílemi strašidelná hudba (J.Mendoza-Nava) dokáže pěkně navodit atmosféru. Vydařené gore efekty (pukající hruď, z níž se hrnou kosti a vnitřnosti; vypadlé očíčko v zakrvácené dlani...) doplňují masky typické pro tehdejší dobu. Škoda jen scén, kdy se nic moc vážného neděje, a kdy tak napětí výrazně klesá. Byť jsou určité momenty i úsměvné (pařát zdvihající se z mlhou zahalené kobky či vystrašená služebná bezradně pobíhající po domě za doprovodu veselých trylků), celkově se jedná o lepší průměr. 3+1/2* ()

giallo odpad!

všechny recenze uživatele

Asi takhle, gumový démon posedne vyumělkovanou kozu, které začnou zeleně svítit oči a ta se rozhodne festovně to vytmavit svému okolí......Děkuji, není zač, odpad třídím za Vás! Ne, vážně zdejší milovníci trashových osmdesátek prominou, ale tenhle film není nic jiného než naprosté dno horrorové žumpy. Je to nablbé, špatně natočené a peníze na triky došly hned na začátku. A já jsem hold tvor zvědavý a neustále si ty prsty musím pálit s takovými braky... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

V tomto som sa sklamal. Čo už, nie všetky horory z 80. rokov sú dobré. Celé to bolo dosť nudné, s nepodarenými efektami a nevýraznými hercami. Hlavná hrdinka ušla, ale viac ma zaujali jej kozy ako herecký výkon (alebo ak to mám vyjadriť konkrétnejšie, vôbec nevie hrať). Okrem toho sa tu fakt nebolo čoho báť. Síce sa nejakého gore dočkáme, ale už som videl aj lepšie. Jednu hviezdu dávam za pekný poster a tú druhú za niektoré masky (aj keď je pravda, že keď sa hlavná hrdinka v druhej polovici filmu v kúpeľni premenila na démona, skoro som sa urehotal na smrť). Tak či tak si to už viackrát nepozriem. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Špeciálne kontaktné šošovky, ktoré nosila herečka Bobbie Bresee v scénach, kde bola posadnutá, jej na krátky čas poškodili zrak. (beso74)
  • Mauzóleum sa nachádza v areáli cintorína Evergreen Cemetery v Los Angeles. Na tomto cintoríne sa natáčala aj iná hororová klasika, Nočná mora v Elm Street (1984). (beso74)
  • Keď sa spoločnosť BCI Eclipse rozhodla uviesť tento film na DVD nosičoch, zistilo sa, že neexistuje originálny materiál, ktorý by sa dal do digitálnej podoby preniesť. Preto bola ako zdroj použitá poškodená kópia filmu. (beso74)

Reklama

Reklama