Reklama

Reklama

Džinró

  • Japonsko Jin-Rō (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jin-Roh je velmi temný animovaný film, který se odehrává v době nepokojů roku 1960 v Tokiu v alternativní historii. Proto jsou vytvořeny zvláštní policejní síly, Capitol Police Organization (CAPO). Uvnitř CAPO je speciální jednotka, která plní tu nejtěžší práci. Někteří z mužů v této speciální jednotce tvoří podle pověstí strážnou skupinu s názvem Vlčí brigáda. Hlavní hrdina Fuse, člen této speciální jednotky, je svědkem, jak se před ním odpálí mladá dívka, která byla členkou teroristické skupiny. Později potkává sestru této dívky a začne být ovlivňován city. Očekáváte, že celý film budete provázeni trápením hrdiny až k šťastnému konci? (Jigvell)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že som to na 100% nepochopil, lebo som to pozeral s anglickými titulkami. Skúsim ešte po našom. Každopádne film ohodnotím. Už dlho mi neprišlo niečo tak nevyrovnané ako tento film. Miestami sa objavujú silné, dokonca až úžasné scény, príslušníci, špeciálnej jednotky sú pre mňa úplne boží. Úvodná scéna s Fusem a mladou teroristkou je dokonalá. Koniec tiež rovnako drsný. Atmosféra parádna. Môžem sa len pridať k ostatným, že slovo temný naozaj vystihuje tento film. Negatíva. Potenciál obrnených príslušníkov nevyužitý naplno. Silné scény často striedala nuda. Proste to mohlo byť ešte lepšie. Mohlo to byť o máličko temnejšie a tiež aspoň o trošku akčnejšie. Nie moc. Len trošku. Tiež ma celkom zaujal režim v ktorom sa príbeh odohrával a mohol byť viac rozobraný. Každopádne ale slušný zážitok. Po druhom pozretí možno zmením hodnotenie. ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý příběh o zakázané lásce na pozadí konspiračních teorií. Tento snímek mě totálně nadchnul a řadím ho mezi to nejlepší, co jsem měl možnost shlédnout co se týče anime... Do poslední chvíle si není člověk jistý, jak to vše dopadne a o to víc strhující je celé finále, které filmu ještě víc přidává na efektivnosti a dokresluje celou ponurou atmosféru tohoto snímku. Pětihvězda jak vyšitá... ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Další ze zlatého fondu anime. Kdo by očekával nějaké akční sci-fi, či fantasy, bude asi zklamán. Toto anime stojí spíše na zajímavém, silném a při tom celkem jednoduchém příběhu, přičemž se dočkéme i momentu překvapení. Co se týče ostatních složek, které se na anime dají hodnotit, tak kresba i rozanimování jsou skvělé. Postavy obrněnců ze speciálních jednotek, jsou opravdu dílem geniálního kreslíře. K tomu je úžasný hudební doprovod. K 5* tomu ale přeci jen něco chybí, možná větší spád. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Působivé noirové obrázky vtahují, náznaky alternativní historie přítomné hlavně v občasném použití němčiny dodávají lehké tajemno, dívčí hlásek předčítající Rotkäppchen v drsné předgrimmovské verzi zamrazí v kostech, jenže neohrabaně zašmodrchané soupeření několika tajných organizací moc nemotivuje k rozplétání a ledově studené melodrama ani romantizovaný militarismus nerozechvěly moje evropské srdíčko natolik, aby se ho dějové a emoční zvraty nějak podstatně dotkly. Nedá se to ale v žádném případě odmávnout jako spotřební brak a synek, který nám to doma pustil, si v tom ve svých citlivých čtrnácti to intenzivní našel. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sice "jenom" scénář a předloha, ale stejně vypadá jako typický autorský film Mamoru Ošiiho (Ghost in the Shell, The Sky Crawlers): pomalé, zahloubané tempo, vyprávějící komplikovaně a metaforicky o vážných a temných věcech (terorismus a jeho potlačování, manipulace, konspirace, obětování); také však překombinovanost a nedostatečný spád. Animace je neskutečně na výši, hlavně reálné pohyby a výrazy postav. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Vizualizace tohoto Anime, a to přímo pancéřovaní členové policejní jednotky zvaní jako Kerberos Panzer Jäger, se stali velkou inspirací pro série počítačových her jako je „Killzone“ z roku 2004 a nejvíce pro „Wolfenstein: The New Order“ z roku 2014. (Bertramm)
  • Zbraně použité ve filmu byly pistole mauser C-96, samopal MP-40, kulomet MG.42 a útočná puška STG-44. (K98)
  • Hudbu k filmu nahráli členové České filharmonie. (Andrew_Deer)

Reklama

Reklama