Reklama

Reklama

Kid

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Kid vznikl na počátku dvacátých let jako první Chaplinův celovečerní film. Svým dojemným a současně velmi vtipným příběhem sklidil ihned po premiéře ohromný ohlas diváků a nadšení kritiky. Tulák Charlie se v něm ujímá nalezeného dítěte, jež se snaží s upřímnou láskou vychovávat. Ani v nejdramatičtějších momentech však film neslevuje ze skvělé zábavy... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (327)

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Sám si vymyslím příběh, scénář, zrežíruji film a ještě si v něm zahraji hlavní roli - ano, to vše mistrně zvládá Charlie Chaplin. Melodramatický snímek o vztahu dospělého člověka a dítěte, o tom, že je důležité mít jeden druhého rád. Klasika éry němého filmu, Charlie ve své, pro něj tak typické postavě tuláka a malý kuliočka jsou zárukou super podívané. Má to své velké kouzlo, i po tolika letech. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

ku Kidovy Charlieho Chaplina som pristupoval s tym ze budem musiet trocha prizmurit oci lebo ide o strasi, nemy film (ma 100 rokov!), ale v momente ked maleho Kida "Tulakovy" zobrali ked spal, tak ma to nenechalo chladnym a citil som to iste zufalstvo co hlavny hrdina. ak toto nieje skvele filmarske remeslo tak potom neviem co by bolo... ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca chaplinovská groteska, ktorá okrem plejády humorných scén disponuje aj dojemným citlivým podfarbením. Chaplin opäť predvádza to najlepšie po stránke hereckej, filmárskej, obsahovej a aj hudobný sprievod dotváral veselú či smutnú atmosféru a mnoho emócií. Vždy ma fascinuje, keď si uvedomím, že práve vďaka nemej ére museli herci omnoho viac pracovať s mimikou a gestami. Tejto chaplinovke sa to podarilo dokonale. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Dokonalá ukázka Chaplinova výrazně autorského umění v oboru režie, scénáře, herectví i hudby... a vlastně i dokonalý předobraz toho, jak pak budou vybraní hollywoodští tvůrci stavět mnohé filmy minimálně dalších 100 let. Dejte do příběhu dítě, s nímž není něco úplně v pořádku nebo ho kdosi opustí nebo po něm někdo jde, nejlépe všechno dohromady, a slzy diváků budou v průběhu filmu zaručeny, během velkého závěrečného dojetí potečou teprve. Možná, že je nefér s ohledem na dobu vzniku vyčítat tohle i Kidovi, ale tady jsem nabyl dojem, jakoby právě Chaplin byl průkopníkem nejen němé grotesky, ale možná i vykalkulovaného citového vydírání ve filmové tvorbě. Andělská sekvence byla na mě už moc, na druhé straně zas nejedna scéna se šťastným soužitím tuláka s Kidem (třeba ta s palačinkami) je sama o sobě velmi milá, pouliční zápasy zdařile komické, atmosféra má přes onu sladkobolnost jisté podmanivé kouzlo a moje 3 hvězdičky jsou rozhodně silné. [70%] ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nádherným způsobem natočený příběh dvou chudých, ale přesto šťastných lidí. Jackie Coogan byl ve své roli dokonale roztomilý, i když hrál vlastně tak trochu rošťáka. No a Chaplin? Jeho Tulák je asi nejlegendárnější filmovou postavou a Kid tuto legendu jen umocňuje a potvrzuje. Aniž bych chtěl snižovat kvality některých soudobých filmů, musím konstatovat, že v éře němého filmu byli tvůrci skutečnými umělci, jelikož byli ve svém vyjádření limitováni pouze obrazem a stručnými titulky. Přesto dokázali tvořit díla, která udivují další a další generace diváků. Právě tak jako Kid. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (17)

  • Ide o jednu z dvoch najznámejších rolí Jackieho Coogana, ktorý hral Kida. Tá druhá prišla o vyše 40 rokov neskôr a s postavou malej siroty bola v ostrom kontraste. Stvárnil totiž strýka Festera v seriáli Rodina Addamsovcov (1964). (milhouse86)

Reklama

Reklama