Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedinečná výzva o přežití je zde - jste na ni připraveni? Tropický ráj se pro skupinu soutěžících změní v noční můru, ve které budou muset bojovat nejen s nedostatkem jídla a pohodlí, ale hlavně mezi sebou. Pohádkovou výhru 2 500 000 korun ale může vyhrát pouze jeden. Kdo se stane vítězem? Začíná nejnáročnější show - Survivor Česko & Slovensko. (TV Nova)

(více)

Recenze (182)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Nejznámější Americký Survivor se natáčí od roku 1999 na různých místech světa. Má aktuálně 41 sérií, každá série má do 17 dílů, každý díl trvá cca 45 minut a celkově soutěž trvá 39 dní. Tato Československá verze Survivoru v Dominikánské republice, kde zároveň natáčejí i jiné státy, se vzhledově té americké +- podobá, ale absolutně se rozchází v délce trvání, pravidlech vyřazování a v přístupu přežití na ostrově. Z nekonečných 67 dní se natočilo 32 dílů a každý díl má 2 hodiny. Aby se vše zaplatilo, musí být prostor pro reklamu a to je důvod, proč je to tak protahované. To co Americká verze nezná je duel, což je pravidlo, díky kterému se i soutěžící, který neustále dostává nejvíc hlasů na vyřazení, může udržet prakticky až do finále. V americké verzi by šel okamžitě domu. Ve vybavení na ostrově, je Československá verze k soutěžícím o dost přívětivější. Mají příbor, hrnečky, plošinu na spaní, pravidelný i když dost omezený příděl rýže a rovnou i pitnou vodu. Rozdíl je ale v tom, že vše je brané hodně sportovně. Na ostrově je trochu kokosu, který později soutěžící dostávají, protože už nebylo kde brát + část moře téměř bez ryb. Těžko by někdo v takových podmínkách zvládal každodenní souboje. Většinu času se vyřazuje každý druhý díl a v těch ostatních uvidíte častokrát i dva souboje o odměnu. Vše se tedy maximálně protahuje až do finále, kde jsou pravidla už zase úplně jiná. Mnohem složitější než v Americké verzi. Porovnávání jednotlivých verzí je právě ten důvod, obrovského rozdílu hodnocení. Ve výsledku ale postavit celebrity proti neznámím lidem není špatný nápad. Pak už jen záleží, jak moc dokážete přijímat odlišné věci a kolik jste ochotní tomu věnovat času, protože tohle bude na hodně dlouho. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Komerční televize vysílají podstatně horší reality show, než je letošní Survivor Česko & Slovensko. Nevidím tedy důvod, proč právě tuhle úplně zatracovat. K odreagování třeba při žehlení to není špatné, ovšem jinak samozřejmě jde o ztrátu času. Už jen kvůli té vatě kolem, kterou je každá epizoda prošpikovaná. ()

Reklama

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

nepovažuji se za zrovna hardcore Survivor fanouška,ale mám tuhle show rád a tým okolo Jeffa Probsta jí za těch 20 let vypiplal natolik,že jí není moc co vyčítat.První novácký pokus o volnou adaptaci téhle reality show - Robinsonův ostrov - nebyl v jádru špatný,ale dojel na to,že nebyl schopen najít byť jen náznak tempa,měl 35 extrémně dlouhých dílů a umlátil diváka zbytečnou vatou.Jeden by si řekl,že když se to teď honosí jménem Survivor,že se česká produkce poučí a bude schopná tyhle chyby neopakovat.Omyl.Hned první díl má víc jak dvě hodiny a zase je plný absolutních zbytečností a zatímco americký originál neustále letí kupředu a dokáže divákovi ukázat jen to důležité a zajímavé,česká verze dělá pravý opak - zase.Nevím kolik dílů je v plánu,ale kdyby to bylo stejné jako předtím a z nějakého pro mě zatím neznámého důvodu bych se rozhodl dát ČS Survivorovi ještě šanci,pak bude stačit vidět jeden díl za 3 týdny a o nic nepřijdu.Je tady navíc další spousta věcí,které jsem nezmínil a které nemají s původním konceptem nic společného.Mimo jiné např. vybavení soutěžícich - deky,mikiny,sirky (WTF?),kmenová rada s oběma týmy (navíc se odehrávající v jakýchsi divných kulisách,které vypadají že jsou úplně někde jinde) a v neposlední řadě "moderátor" Novotný,který je sice ten nejmenší problém,ale od se počátků nezlepšil a i když se snaží,měl by zůstat u promotéřiny ve které je dobrý...10% ()

SniperG1 odpad!

všechny recenze uživatele

A ánóóó máme tu finálový duel mezi Karlem a Pepikem na pouhých 27 vítězných bodů...takže máme o co hrát??... Anóóó... Dobrá jdeme na to... Po velkém nervy drásajícím boji a za stavu 26:26 musí rozhodující bod rozhodnout foto finish...bylo to opravdu o chlup, ale vítězem se stává Pepík a vyhrává cheesecake a kafe. Gratulujeme!!... Opět zase TV Hovna absolutně nepochopila podstatu této parádní soutěže a vše jako vždy úplně dojebali...hnus!! ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Proč název Survivor? Proč ne VyVolení v džungli? Tvl týpek tam žere všechny možné humusy, aby přežil, postaví vor, postaví chajdu, postaví z kokosů protiatomový kryt a mořskou jadernou elektrárnu, survivor badass, proti kterému je McGyver obyčejný čučkař, ale vyletí ze soutěže, protože dvě našminkované pipiny, které neumějí ani rozdělat oheň, mu dají vyhazovací hlas? WTF? Tohle se tam samozřejmě nestalo, ale principálně ta soutěž takhle funguje. A to je hrozně špatně. Udělejte už někdo skutečnou survivor reality show. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (24)

  • V Dominikánské republice byl i Marek Orlík, který před šesti lety dokázal projít všemi zkouškami a zvítězit „boj o přežití“ na Filipínách (první série: Robinsonův ostrov, od r. 2017). Na Survivoru se podílel coby producent pořadu. (TheSlezy)

Reklama

Reklama