Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ztrápený rozkošný obličejík jedné z nejkrásnějších hereček moderního Hollywoodu musí ke konci zákonitě dojmout snad každého. Co na tom, že bylo Stewartové v době natáčení filmu teprve čtrnáct let - už tenkrát to byla pěkná žába, a je jen škoda, že v dnešní době svoje herecké nasazení zahazuje kvůli snovým penězům za ultrasračky s upíry a vlkodlaky (čeká se na třetí díl)... V dramatech to Kristen náramně sekne a já se přistihnul, že lačně hltám každou, každičkou její appearance na monitoru. Hodně v tomto případě dělá hudba a velmi potešil i bohémský učitel Steve Zahn. Kolem dokola je Mluv brutálnější, vyspělejší a koukatelnější verzí neméně známé Třináctky s Evan Rachel Wood. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Teen dramat ze školního prostředí, kde je hlavní hrdina jakýsi vyvrhel, se kterým se nikdo nebaví, je už venku mnoho. Obvykle si je ale moc neužívám, protože většina z nich sleduje poměrně dost stejnou šablonu, což po nějakém čase začne nudit. Speak je ale jednou z těch příjemnějších výjimek. I když je zde hlavní hrdinka také "podivným" outsiderem, film pro to má velice dobrý a pochopitelný důvod. Týká se jisté tragické události, která je divákovi představována po kouscích, díky tomu snímek dobře udržuje divákovu pozornost z čiré zvědavosti z toho, co se vlastně stalo. Je to velice chytré a intimní nahlédnutí do mysli mladého člověka, kterému se stala poměrně dost nepříjemná věc, se kterou se ale s nikým nesvěřil, což ho ještě o to více užírá. I přestože to je tématem poměrně vážný film, je zajímavé, že se tak v mnohých situacích neprezentuje, některé scény tak mají docela odlehčený nádech. Nálepku dramatu si ale přesto zaslouží. Velice pěkná podívaná. A nevěřil bych, že to někdy řeknu, ale Kristen Stewart v hlavní roli je tu fakt dobrá. Jakože fakt. Škoda, že o čtyři roky později se jí stala osudnou nejtrapnější upírská série se třpytícím se Cedricem Diggorym. Průměrné 4* ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

V prvej polovici filmu som si vravela, že do čoho som to zase raz vliezla, aj keď som v tej druhej pochopila, že to nie je úplná strata času, musím priznať, že viac ako 3* zo mňa nedostane. Téma nebola originálna, ale ja som vedela o čom bude a dúfala som, že na originalite a výnimočnosti jej pridá spracovanie. Nestalo sa a tak sa z celkom perspektívneho snímku vyvinula len veľmi priemerná drámička pre mládež, ktorá bude určite vďačnou cieľovou skupinou. Faktom je, že pár momentov vyvážilo jalovosť a preto hodnotím priemerne. Pokiaľ máte od 15 do 20 rokov- vrelo vám ho doporučujem. ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama z tvorby televizní stanice Showtime. Příběh možná není zrovna originální, ale způsob jak je prezentován a v jakém duchu se celý film nese si zaslouží jen slova chvály. Kristen Stewart se s rolí traumatizované dívky vypoořádala nadmíru dobře a hlavně díky jejímu výkonu přidávám pátou hvězdičku navrh. ()

Britney75 

všechny recenze uživatele

Snímek je jeden z mnoha o teenagerech, lépe řečeno amerických teenagerech, takže mě ani nepřekvapuje jejich flegmatický přístup k Melindě .. nikdo se po celou dobu nezajímal, co se s ní vlastně děje, ačkoliv to bylo na pohled zřejmé. Nemluvě o jejích rodičích, kteří si nevšimli, že jejích dítě celou dobu něčím trpí. Někteří učitelé mi přišli směšní, paní Lesní žena a úča, která ani neví, co vlastně učí :D To mě na tom pobavilo .. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení ve škole muselo být nakrátko zastaveno kvůli vydatnému dešti, který ji zatopil. (HellFire)
  • Scéna znásilnění se měla odehrát v lese. To bylo ještě předtím, než Kristen Stewart zjistila, že je alergická na trávu. Když jde domů z párty, má na zádech listí, protože tato scéna se natáčela ještě předtím, než se zjistilo, že je alergická. (HellFire)

Reklama

Reklama