Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

nithiel 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí na vynikajícím výkonu představitelky hlavní role. Od první chvíle je evidentní, že tady nejde o nějakou tuctovou patnáctku ze střední. Film sice pojednává o velmi zásadní životní situaci, ta však není hlavním tématem. Tím je snaha, nějak se s tím vším vyrovnat a hrdinka zjišťuje, že nebude jiná možnost, než ze sebe všechno dostat a konečně promluvit, což ji nebetyčně děsí, a hledá útěchu v útěku z reality a v umění, které jí sice pomahá, ale nakonec ke konfrontaci stejně dojde. ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna velký fanoušek Kirsten Steward hlavně proto, že mi její herecký projev přijde v každém filmu naprosto stejný - roztržitý a roztěkaný a tak nějak podivný a kvůli tomu je podle mě odsouzena k tomu, že bude obsazována pouze do depresivních filmů nebo filmů o upírech. Na druhou stranu, ale musím se přiznat, že v tomhle filmu opravdu zazářila. 80% ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Přítel film okomentoval slovy "To je sra*ka." Já bych použila asi jiné vyjadřovací prostředky, ale v podstatě má pravdu. Připadá mi, že to vysoké hodnocení dělají 1)fanoušci Kristen, kteří by každému jejímu hereckému výkonu fandili i kdyby nedělala naprosto nic a 2)lidé, kteří si po Stmívání mysleli, že Kristen neumí hrát a tady je překvapilo, že se její výkon obešel i bez těch podivných tiků. To je sice pravda, ale na druhou stranu tu zase celou dobu měla jediný výraz alá zaražené prdy(viz.zdejší fotky) a skoro nemluvila. Sice ji jako herečku nemusím, ale vím, že když chce, tak jí to opravdu jde (Runaways, Welcome to Rileys), ale tady prostě nepředvedla nic. Po přečtení komentářů mám zase tiky já. "Herecký koncert" nebo "Oscar pro Kristen"? To jako vážně? Nebuďte směšní. Tvářit se depresivně bych uměla teda taky. A co se filmu týče, tak je to víceméně takové Beverly Hills. Naprosto nezáživné, nezajímavé, neoriginální. A od začátku dost předvídatelné. Chválím asi jedině závěrečné vyústění, kdy jsem skoro tleskala nadšením, že se konečně něco děje. Mimochodem.. Kristen je tady ošklivá jako noc! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jessica Sharzer, Annie Young Frisbie .. Všechny ty kecy o komunikaci a vyjadřování emocí... jsou lež. Nikoho doopravdy nezajímá, co chceš říct. ___ Perfektní holka. Jenže má v partě pořádný vroubek, za který její oblíbenost upadla k nule a s novým školním rokem nastává kolotoč krutého vyrovnávání se s nedávnou minulostí... Kristen Stewart je boží. Díky ní stojí veškerá niterní drásání na uvěřitelných základech. Ne, že by byl příběh špatně rozepsán, to právě naopak, ale je to hlavně ona, kdo dojem umocňuje. Tudíž perfektní podívaná nejen kvůli Kirsten. 90%. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Velice silná zpověď mladé dívky. Film je po všech stránkách skvělý, od propracovaného scénáře až po herecké výkony z nichž vyzdvihnu samozřejmě Kirsten Stewart, která celý film táhne a věříte jí úplně všechno, a pak Steve Zahn, kterého jindy moc nemusím, ale tady dostal skvělou roli a řádně ji využil. Proč filmy jako Speak nejsou nominované na Oscary? Kirsten by měla být nominovaná za hlavní roli a Steve za vedlejší. Tohle se opravdu povedlo. Doporučuji všem, od intelektuálů až po akční maniakální militaristy, který si alespoň odpočinou od všech těch pif paf věcí. A že to bude stát za to. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení ve škole muselo být nakrátko zastaveno kvůli vydatnému dešti, který ji zatopil. (HellFire)
  • Autorka předlohy Laurie Halse Anderson si ve filmu zahraje kuchařku, která na začátku filmu podává bramborovou kaši. (HellFire)
  • Scéna znásilnění se měla odehrát v lese. To bylo ještě předtím, než Kristen Stewart zjistila, že je alergická na trávu. Když jde domů z párty, má na zádech listí, protože tato scéna se natáčela ještě předtím, než se zjistilo, že je alergická. (HellFire)

Reklama

Reklama