Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novomanželé David (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset) jedou na svatební cestu na Bermudy. Když se potápějí mezi útesy, najdou na dně starý vrak lodi. Brzy zjistí, že nejsou jediní, kdo se o vrak zajímá. Jde o legendární loď s pokladem, jejíž místo potopení bylo po dlouhou dobu neznámé. David a Gail se rozhodnou legendární poklad vylovit. Musí však čelit nástrahám ostatních zájemců o poklad, kterých stále přibývá. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (113)

Merkin 

všechny recenze uživatele

Na svojí dobu jde o vynikající práci s kamerou a velmi dobře vybudované napětí. Ve chvíli, kdy se z tajemné síly skryté v hlubinách vyklube obyčejný(byť energický) úhoř a začne se jednat o poklad a morfium se však adrenalin hroutí jak domeček z karet. Náhle je jasné, jak všechno dopadne a příběh přichází o veškerou exkluzivitu. Musím ovšem podotknout, že bojová scéna tělo na tělo, kde autoři využili i motorovou pilu a kamera opustila místo včas, abychom mohli hádat, který z mužů skončil se zlomeným vazem, patří k těm nejsilnějším, jež jsem vůbec viděla co se do autentičnosti a zážitku týče. Podobně na mě působí třeba Agent bez minulosti. Proto klobouk dolů před snímkem z roku 1977. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Oceán není obchod se šperky." To mohu potvrdit, protože já jsem byl v Černým, Jaderským i Středozemním moři nejméně deset metrů od břehu a nic vzácnýho jsem nenašel. A to jsem byl vybaven zánovním šnorchlem. Jsou však šťastlivci, kteří našli a pak si museli trošku zabojovat o poklad či o život. Dříve mě to bavilo i napínalo, ale projekce po letech mi odhalila, že na můj vkus Hlubina obsahuje množství nekonečnejch podvodních scén a dramatická linka skoro vůbec nefunguje. Zejména proto, že největší drama je pomalování těla slepičím pařátem. To bych se asi uřehtal k smrti, ale Miss mokrý tričko Gail přitom vypadala skutečně vystrašeně. Oni vlastně všichni ti voodoo násilníci byli hrozně směšní, ale Gail mě prostě přinutila, abych vydržel do konce. A tak jsem vydržel a nakonec jsem se naučil, jak na někoho poštvat žraloky, takže to příští rok na Balatonu určitě zkusím. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

V sedemdesiatych rokoch, a hlavne po filme 'Jaws' sa s filmami, ktoré si mrazivo zobrazujú temné zákutia a nástrahy oceánu, akoby roztrhlo vrece. A aj keď tento film využíva hrôzy oceánu len okrajovo, bolo sa na čo pozerať a nemalý podiel na tom mala aj Jacqueline Bisset. Príbeh má okrem podmorskej hladiny zaujímavú zápletku aj mimo nej, dokonca dvojitú, na ich rozlúsknutie by však stačilo o pár minút menej. O originalitu niet núdze, niektoré scény z podmorského dobrodružstva sú atraktívne dodnes a film ako celkom napokon tiež. 75%. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a na pěkné podmořské scény bohatý dobrodružný film, kterému nechybí napětí ani akce. Děj je sice dost jednoduchý a snadno prokouknutelný, ale i přes to se mi film líbil. Je zde skvělý Robert Shaw i začínající Nick Nolte, navíc krásná Jacqueline Bisset v mokrém tričku. Komu by se takové obsazení nezamlouvalo? Dále trocha toho voodoo, drog a hledání pokladu. Pro mě je tohle velmi příjemný sedmdesátkový thriller. PS. Text distributora lže jako když tiskne. David a Gail nejsou novomanželé, nejeli na svatební cestu a většina zůčastněných nemá zájem o poklad, nýbrž o morfium, pěknou hromádku morfia na palubě vraku. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Hororom by som to veľmi nenazval, skôr je to dobrodružný akčný film o hľadaní pokladu s pár nervydrásajúcimi mrazivými scénami hlavne pod vodou. Podľa mňa prehnane dlhý, často som sa nudil. Čakal som od neho viac, cítim mierne sklamanie. Ale v úvodnej scéne pod vodou, tam je Jacqueline Bisset veľmi sexy. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Mechanická muréna ze scény prohledávání vraku měla přezdívku Percy, mechanický žralok ve filmu Čelisti (1975), který je také podle Benchleyho titulu, zase Bruce. (dokec)
  • Vrak, k němuž se hrdinové filmu potápějí, byla skutečná loď Královské lékařské společnosti, která ztroskotala v roce 1867 u Britských Panenských ostrovů a rozlomila se na dvě části. (Cherish)

Reklama

Reklama