Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novomanželé David (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset) jedou na svatební cestu na Bermudy. Když se potápějí mezi útesy, najdou na dně starý vrak lodi. Brzy zjistí, že nejsou jediní, kdo se o vrak zajímá. Jde o legendární loď s pokladem, jejíž místo potopení bylo po dlouhou dobu neznámé. David a Gail se rozhodnou legendární poklad vylovit. Musí však čelit nástrahám ostatních zájemců o poklad, kterých stále přibývá. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (113)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dlhočizný, údajne dobrodružný film o nájdení medailónku a jednej z mnohých ampuliek s morfiom. A zápletka je hotová, i keď 90 % užívateľov bolo hotových najmä z Jacqueline Bisset v mokrom tričku. To je aj jediný zapamätateľný zážitok z tohto filmu. A pre mňa, ktorý si Jacqueline pamätal už z prvého Letiska a Americkej noci nie je ani potrebné pamätať si aj niečo viac. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když pod vodou, tak si velmi často vzpomenu na naivní dobrodružnou limonádu Do hlubiny, ve které se Jessica Alba neustále vrtí v plavkách a kamera voyeuristicky pozoruje její křivky. Ovšem je to jen slabý odvar vedle toho, jak se předvedla v úvodní scéně potápějící se Jacqueline Bisset. Pod vodu se vrhla pouze v tričku a diváky její prosvítající bradavky doslova přikovaly k sedačkám. Ale ať jsme spravedliví, Hlubina toho nabízí víc. Třeba atmosféru. V příběhu, kterak milenecká dvojice při potápění objeví muniční loď z druhé světové války, ovšem pod ní leží mnohem starší loď, která skrývá něco podstatně zajímavějšího, pochopitelně zaujmou především podvodní scény, střídavě poutavé a mrazivé, jako třeba tehdy, když se žraloci zamotají do vzduchových hadic. Za skličujícími scénami pod vodou stál Al Giddings, který se podílel i na Cameronově výtečné Propasti, kde předvedl ještě náročnější podmořské záběry. Akce nikdy není směšná třeba jako u agenta 007 dané doby (70. léta a pozdější díly), když se tvůrci rozhodli pro podvodní sekvence. Škoda, že nad hladinou se to často vleče, chtělo to pár chytlavějších scén. A rozhodně i kratší stopáž. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mořské dobrodružství na Bermudách, s formáty Noltem a Shawem a miss průhledné tričko Bisset, padouchem Gossettem a někdejším Calverou Wallachem. Až na woodoo a žraloky zapletené do hadic (asi ne) výborná napínavá záležitost. Bissetku bych ale svlíkl! Viděno v dabingu Bontonu (Soukup, Rímský, Meduna, Čárová, Haničinec). ()

Apophis 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mě překvapuje poměrně nízké hodnocení ostatních uživatelů. Nechápu, proč ji někdo nazývá Béčkovým filmem! Tento film určitě zaujme stylem vyprávění, kde jste neustále překvapováni (hezky, či nehezky), strašeni, atd. Scénář je poněkud jednoduchý, což ale filmu na kvalitě neubírá. Jedná se tu ovšem o podobný případ jako u filmu Closer (Na Dotek), předestírám, že obsahově spolu nesouvisí, který by také sám o sobě nedosálh na 5*, neboť po jeho shlédnutí vás děj už tolik nenapíná (což je problém mnoha thrillerově laděných filmů), ale herecké výkony ho na 5* výšku vysadily. Jacqueline Bisset a Nick Nolte hráli velice dobře, ale přesto nad nimi vysoko čněl výkon Roberta Shawa, který byl ve své roli nepřekonatelný (no, ono ve které roli také nebyl)! Nevím, co dál dodat - zkuste a uvidíte!! ............A neprohloupíte! ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Celkem nadhodnocený film. Vadí mi označení na čsfd, že to je horor a mysteriozní. To teda nevím, kde na to přišli. Plavala tam jedna dravá ryba a objevil se tam jeden voodoo šašek a tím to skončilo. Já teda nejsem milovník hororů, ale když už očekávám horor, tak jsem pak na konci dokonce zklamaná, když se nic neděje. Ale to není chyba toho filmu. Na začátku byla taková pěkná akcička, kdy cosi třískalo s holčinou o šutry ve vodě. Potápění ve filmu bylo téměř komické. Nevím, jestli to na tu dobu bylo normální, ale potápět se v pláťákách a košili mi připadalo směšné. Tak když nemám neopren, tak se radši vyslíknu do plavek ne? A taky mi vadilo, jak si pod vodou s tím dýchacím přístrojem v držce parádně pokecali. Ještě v takové hloubce. Trochu věrohodnosti prosím!!! Jinak při záběru z dálky ve vodě bylo vidět, v jak šílené byli hloubce, ale hlavička je taky asi nebolela. Trochu nedomyšlený. Zápletka nebyla nejhorší, ale zase kdovíjak nenadchla. Celkově průměr. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Některé zdroje uvádí, že díky Jacqueline Bisset, která se zde potápí v bílém tričku (nemá horní díl plavek), vznikl trend soutěže „Miss mokré tričko“. (Pavelkedar)
  • Natáčelo se v podmořském ráji na Panenských ostrovech. (ČSFD)

Reklama

Reklama