Tupac: Vzkříšení

Dokumentární

USA, 2003, 112 min

Lauren Lazin

• Houdini

Oscar 1 nominace: Dokument(31.1.2005)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,718,961Tržby Celosvetovo $7,808,524(21.4.2010)

Rozpočet ? miliónov Tržby Celosvetovo $7,808,524(25.7.2009)

Maximalne hodnotenie tento dokument u mna nedostal iba kvoli nazvu...5 hviezd dostal pravom za dosial najkomplexnejsie a najvyvazenejsie zobrazenie jedneho z najvacsich rebelov 90 rokov. Amaru Shakur tu je vykresleny presne tak, ako sa na neho pozeram ja...Clovek, ktory sa vlastnou hlavou snazil prerazit takmer neprerazitelny mur... Rest in Peace Tupac(7.4.2005)

Jeden z nejlepších dokumentárních filmu, které byli natočeny o rappu. Ten kdo neposlouchá rap dá určitě nižší hodnocení o tom žádná, ale ten kdo poslouchá rap nižší než 4* dát snad nemůže... 9/10 = 90%(29.7.2009)

Tupaca považuju za jedno z nejlepších rapperů.Tenhle dokument o něm , který zaznamenává celý jeho život až do jeho tragické smrti je prostě spičkový.A já musím daá plný počet hvězdiček.(25.10.2005)

Určeno bezesporu výhradně všem milovníkům Makaveliho nebo gangsta rapu. Pro ty z nás je to jednoznačně velmi nabitý dokument, pro odpůrce to naopak nejspíš bude nic neříkajících 100 ztracených minut. Spousta autentických záběrů a rozhovorů s těmi nej, to se málokdy vidí... Prostě nejlepší možné nahlédnutí do Pac-ova zivota. Resurrection jsem si užíval, než doběhly závěrečné titulky a stejně neměl jsem dost(3.5.2011)

Přemýšlivý člověk, určitě moc zajímavá postava. Dokument je velmi zajímavou sondou do jeho života i zákulisí (např. East Coast vs. West Coast). Legendou se ale dle mého názoru stal pouze proto, že jeho život byl ukončen násilně.(4.4.2011)

Zatím asi nejlepší dokument o nějakém umělci nebo osobě.Průvodce životem jednoho z nejlepších rapperů všech dob,od počátku přes jeho slávu až do onoho osudného dne.(6.8.2006)

Verdikt: Pro me osobne srdecni zalezitost, jeden z nejlepsich filmu vubec a urcite nejlepsi dokumentarni film vsech dob, ktery byl po ostude nominovan cenu Akademie az 2 roky po svem uvedeni do sveta, nechapu, jak nemohl nevyhrat. Budete se usmivat, budou vam tect slzy, budete ho milovat, budete ho nenavidet, budete ho litovat, budete mu to prat...urcite to ve vas zanecha nejake emoce, coz je u filmu nejdulezitejsi. Skvele provedeno, skvela hudba, skvely strih, skvela kamera, skvela rezie, vyborny herec, Tupac promlouva celym filmem, jako by byl jeste na zivu... Vzkriseni jak ma byt...(6.1.2007)

Je mi upřímně líto takovích to lidí, kteří se stali obětmi rádoby "válek gangstarů" v Americe. Je škoda že postihla zrovna takového člověka. Tupacu máme tě rádi! :) 10/10(22.11.2010)

Muž dvou tváří - 2 PAC(15.5.2008)

Skveli dokument o 2 Pacovi od jeho narozeni a do jeho smrti jeho hlas provazi celym pribehem opravdu povedeny dokument. R.I.P Tupac Amaru Shakur(6.12.2007)

Přemýšlivý chlapec a ne tak rozhořčený jak by člověk logicky po zle prožitém dětství čekal.Zajímavý dokument z prostředí nám totálně vzdáleném.(16.12.2010)

Tak odborník na Tupacův život nejsem,ale řekl bych že tohle byl skoro dokonalý dokument.Hlavně proto,že je plný Tupaca a ne lidí co mluví o něm.Celé je to z jeho pohledu,poskládané z různých interwiev s ním a obsahující celý jeho krátký život.Neposlouchám hiphop nějak primárně,ale Tupac byl podle mě vedle Cobaina nejtalentovanějším hudebníkem všech dob.Ti dva byli jedineční,nenahraditelní a talentem přetékali.Škoda,že tu nebyli dýl.(28.11.2010)

Tupacův krátký život solidně zdokumentován. Bezesporu zajímavý člověk, jehož hudbu jsem opravdu intenzivně poslouchal a tento snímek mi připomněl příjemná léta :) R.I.P Makaveli(31.12.2011)

Rapper, který se proslavil tím, že umřel.. alespoň u mě.(21.7.2007)

Tupac bol kvalitný reper a kontroverzná osobnosť. Dokument však po technickej stránke je dosť neprehľadný a stavia iba na výpoviediach samotného Tupaca. Nehľadá možnosť pohľadu iných a ak áno je im venovaný iba minimálny priestor. Napriek tomu však forma odkazu a vysvetlení človeka čo je po smrti je strhujúca.(7.2.2012)

Nebojím se říct, že tohle je nejlepší dokument o nějaké osobě, který kdy byl natočený!(3.5.2007)

A teď mě zastřelili.. Netuším, jak to udělali, ale vyprávění životního příběhu samotným Tupacem je více než působivé. Neukazuje jenom to krásné, ale i běžné problémy (pro mě) nejlepšího rappera všech dob.(2.9.2008)