Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (223)

plakát

Jan Žižka (2022) 

Největší Český film? To asi ne. Ale penalta do světa je to slušná. Jákl obratil Hollywood naruby aby utratil 450 mega a posunul Česko do povědomí světové kinematografie. Forman to neni, ale za mě 80%! Skvělé efekty, všechno oku lahodící, dostatek akce a surovosti. Postavy vcelku uvěřitelné až na tu protivnou hlavní herečku. Tak trochu Statečné srdce po česku. Nebylo to ani utahané, stopáž tak akorát. Jediné co mi tam trochu vadilo byl obsazený Cristavao coby podřadný Kumán. Naštestí mu potom explicitně Ben Foster coby tou dobou již jednooký Žižka odřiznul hlavu. To mé původní zklamání vyvrátilo.

plakát

Tři Tygři ve filmu: JACKPOT (2022) 

Štěpán si mě získal Silvestrovským výstupem u Honzi Dědka - štiplavé fóry na hraně korektnosti mu sakra jdou. Ale co (nejen mu) nejde, je hrát. Tohle je třináctá odmocnina z Troškovo babovřesek. Doslova protrpěný čas. A regulerně jsem rád že jsem to viděl až na Neflixu a ne v kině. Nemám totiž rád, když mě někdo slyší zvracet.. Na druhou stranu se to ale dalo předvídat. Komedialni kvarteto ve kterém je vtipný bohužel pouze jeden člověk nemůže ve filmu fungovat. V divadle se to dá schovat improvizací, ale na kameře nuda schovat nejde.

plakát

Batman (2022) 

Transgender Batman, Bisexualni Catwoman, a metrosexuálni Alfred udělali z jinak skvěleho superhrdiny mě naprosto nepochopenou slátaninu trapnosti. Absolutně mi unikají důvody zdejšiho hodnocení. Když hlavní hrdina působí jako nedovařené vejce na antidepresivech, musí situaci přeci zachranit záporák! Jenomže tady se objevil záporák všeho všudy na 3 minuty ze 160minutové stopáže. Hádankář je měřitelnou jednotkou špatnosti, až mi bylo za jeho postsvu trapno. Zlatý Carrey v elasťácích z 90.! Tomu, co budovali od Keatona až po Afflacka, tentokrat tvůrci nazvraceli do talíře.

plakát

X-Men: Dark Phoenix (2019) 

SPOILER ALERT Pro mě asi nejhorší díl. Dokonce horší než Wolverine v Japonsku. Grimasy a přehnané máchání rukou Jean při každém použití "síly" podtrhují celé mé zklamání. Vím že cílem bylo upozadit všechny ostatní X-Meny a tohle byl trochu Jean Origins. Ale muselo to být nutně takto trapné? Fassbender a McAvoy to tentokrát nezachránili, a že se kluci snažili hodně. Z dvou nejsilnějších X-Menů udělali přizdis*áče a co ta Raven? Kde se to nachází na časové ose vůbec? Jak to že chcípne, a nemá vůbec příležitost se stát Mystique? Nebo to už je dávno poté, a Magneto se všemi jen omládli? Nebo prostě jen další ignorace filmů předchozích? Opravdu nejhorší díl.

plakát

Aquaman (2018) 

Jak udělat z Aquamana drsňáka? Dáme mu plnovous, tetování a známou tvář. Tady to zafungovalo, alespoň co se výdělků týče. Ale upřímně si myslím, že Momou si měli schovat pro Loba. Tam by ta charakteristka seděla, a Aquamana nechat pod hladinou. Hezký a poutavý úvod, tak trochu supermanskej origins. Následuje 90 minutová zápletka která není nijak originální. Potitulková scéna naprosto očekávaná, popravdě ta ani nemusela být, standardní divák s běžným IQ si všimne že black manta prostě neumřel. Upřímně kdyby ostatní postavy ztvárnil někdo ještě méně charismatický než Goblin ze Spider-mana nebo Drago z Rockyho, asi bych tomu nedal ani ty dvě hvězdičky. Bylo to barevný a...mělo to fajn efekty. Ale namakanej Moma s více než dokonalým plnovousem drsně se dívající do kamery, prostě na superhrdinskej film nestačí.

plakát

Creed II (2018) 

Na rovinu a předem nutno říci, že Creed(2015) mě neuspokojil a nebavil mě. Hlavní hrdina mi není sympatický, nelíbí se mi, a jednoduše vůbec nejsem fanoušek MBJ. Tento díl byl ale skvělý. Rozumná zápletka, postavená na sympatiích k původním hercům. Za mě Dolph který všeho všudy řekl 5 vět převzal pozornost na sebe. A to především svojí syrovou a tajuplnou historií. Stallone splnil co se od něj očekávalo, evidentně nebyl ve formě aby si tam střihnul s juniorem nějakou běžící scénu nebo si alespoň "zastínoval" ale emoce které člověk cítí, těch 40 let co za tím příběhem stojí je prostě znát. Rocky působí, jako Váš soused, a tak člověk prožívá děj s ním, naladěný na jeho vlnu. Nemůžu si pomoct, ale celou dobu jsem fandil mladému Dragovi. Tak nějak jsem mu v hloubi duše přál úspěch, který se nedostal jeho otci Ivanovi. Ale to by nebylo asi rasově, genderově, a kdo ví jak ještě vyvážené že.. Takže z mladého Creeda se stal absolutní vítěz, obhájil svůj pás šampióna, a já doufám že se v tomto již pokračovat nebude. Rocky I,II,IV, a VI(Rocky Balboa) zůstává navždy v mém srdci a dávám snímku zasloužených 80%.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

tyvole Luďan..to je něco co tu od Dědictví s Bolkem prostě nebylo. Teď je to v novém, moderním, trendy kabátě. Daleko sprostější, daleko akčnější, a naprostá pecka. Skvělé zmáknuté po herecké stránce a funguje to naprosto bezvadně. Doporučuji každému kdo je skeptický tak jako já k České filmografii..tohle je světlo na konci tunelu České komedie.

plakát

Gotti (2018) 

ač je postava Johna Gottiho velmi poutavá, a John Travolta skvělý herec, není to ono. Nemyslím si, že je to nejhorší film roku ale určitě si tady mohli daleko více pohrát ze strany režie..Travolta se svými zkušenostmi zahraje lecos, tohle umřelo už ve vedení a herecký výkon to nemohl zachránit. 50% s odřenýma ušima.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

díval jsem se převážně kvůli přítelkyni která miluje Gagu..ve finále poutavý a dojemný příběh který mi způsobil 48 hodinovou depresi byl pro mě milým překvapením