Reklama

Reklama

Ratatouille

  • USA Ratatouille (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poznejte Paříž, město nekonečných možností a gurmánský ráj, z nové perspektivy a zamilujete si ji! V jedné z nejlepších pařížských restaurací sní krysák Remy odvážně o tom, že se stane vyhlášeným francouzským kuchařem. Nenechá se zviklat výtkami ostatních členů rodiny, aby se spokojil pouze s tradičním životem obyčejného hlodavce, a s pomocí kamaráda Linguiniho, stydlivého a podřadného odnašeče odpadků, se vydá na cestu těch nejnepravděpodobnějších zážitků, humorných kousků a kulinářských triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 300)

tron 

všechny recenze uživatele

"Nová vec potrebuje priateľov." Rozkošná a silná pixarovka, spolu s Toy Story 2 asi moja najobľúbenejšia. Prichádza s niekoľkými scénami, ktoré vás zrejme doslova rozrehocú ("Čo to ješ?" - "Hm, vlastne ani neviem." alebo pasáž, v ktorej pracovník hygieny vstúpi do kuchyne a vtom...) a čarokrásnou atmosférou Paríža, ktorú si zamilujete. K tomu skvelé jedlá, výborné postavy (od krysích až po ľudské), vtipné dialógy a tradične nadpriemerne podané pixarovské ponaučenie. Vtipné, kúzelné, rozkošné – a Egov strhujúci záverečný preslov, ktorý môžeme aplikovať na mnohé časti našich životov, je asi jednou z najlepších scén, aké Pixar vymyslel. Výborný je i flashback do jeho detstva. Čaro tkvie v maličkostiach. Kino Považan NMnV 2007 ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nakonec i já jsem podlehnul příznivým referencím na onu vyhlášenou restauraci jménem Pixar a vyrazil jsem do jejich útrob rozhodnut posoudit kvalitu jejich proslulé kuchyně na vlastní chuťové buňky. Již interiér samotného podniku dával tušit, že jsem právě vstoupil do stravovacího zařízení, jemuž přísluší přívlastek luxusní. Pokrmy byly nošeny na zlatých mísách a víno se nalévalo do křišťálových pohárů. Na efekt dobré, mne však zajímalo především jídlo samotné. Když přede mne číšník položil talíř s malebně vypadající krmí, bylo mi hned jasné, že šéfkuchař své řemeslo ovládá na úrovni mistra a ani jeho kuchtíci v ničem nazaostávají. Leč možná místní kuchyni trochu chybí větší fantazie, větší kreativnost, či řekněme touha zkoušet něco nového. Dostalo se mi pokrmu umně připraveného a náramně chutného, avšak v principu jednoduchého a prostého. Mnohé mlsné jazýčky by mohly být i tak maximálně spokojeny, mé chuťové pohárky jsou však zhýčkanější. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, ze by to byla takova super pecka, to zas ne, proste jen nadprumernej animak. Jsou tu asi tak dva hlavni problemy, jednak to je lehce predvidatelnej pribeh, kterej se nevyhnul nekolika klise a obcas se navic snazi drobet poucovat a druhej problem je, ze ke konci uz filmu lehce dochazi dech. No a navic jako komedie fakt moc nefunguje, vtipku tu je jen par. Ale jinak animace je az na par drobnosti naprosto perfektni, film ma prijemnou hudbu, je sviznej a skutecne z neho dejchne takova ta francouzska uvolnena atmosfera a sem tam tu je nakej super napad. A to je asi tak vse, bavil jsem se, nenudil jsme se, ale hotovej z toho nejsem. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Já chcu doma taky takovou "myšku":) Kdyby se rej těchto roztomilých krys dostal před zraky Štětináčovi z Bratrstva Kočičí pracky a nebyli by dost rychlí, nejspíše by si jich dokázal pochytat tolik, co je jen libo:) Pixar samozřejmě opět válí (jak jinak, že:). Tentokráte se pracovité ruce jeho úchvatné tvorby semknuly okolo jedné restaurace v Paříži. Pro uskutečnění svých záměrů do svého plánu zapojil pihatého, nosatého, outsiderského kluka, který se stane druhořadým vynašečem odpadků. Dále nekompromisní, avšak chápavou a přívětivou černovlasou kuchařku, nepříčetného a věčně rozlíceného šéfkuchaře velikosti skřítka, původem německého chlapíka coby zástupce šéfkuchaře s vražedným pohledem a nakonec i toho nejváženějšího a nejobávanějšího kritika. Hlavním hrdinou je však ten nejmenší ze všech. Je to krysa. A má (je) pod čepicí:) Nedokáže se smířit s tím, že by se stravovala jako krysa, žila jako krysa a měla vztah k lidem jako krysa. Je totiž vysoce inteligentní a společenská. Jmenuje se Remy a jednou bude dost možná nejlepším kuchařem v Paříži. Ratatouille je přesně takový, jak si představujete, že by delikatesní, jedinečná a chuťové buňky naplňující specialita od Pixaru měla být:) Tento "chod" obsahuje mimo jiné i důležité a osvědčené přísady jako krásnou animaci i kameru, záběry na osvětlenou Paříž, svižné tempo v ději, roztomilý příběh s jemnou špetkou dojemnosti a především také množství scének, které úspěšně dokáže způsobit záchvaty smíchu, stejně jako dokáže vytvořit velké, upřímné úsměvy na tvářích diváků. "Bloudí tu fantom krysího ducha!" :) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Welcome to Hell!“ V Paříži jich žije okolo osmi milionů, v Indii z nich připravují karbanátky, v Kalifornii o nich natočili rodinnou komedii. Jsou to krysy, jsou všude, přenášejí infekce, jejichž názvy je lepší neznat a množí se… jako krysy. Když pomineme zanedbatelnou skutečnost, že jimi asi budeme jednou sežráni zaživa, nic nám nebrání ve vychutnání dalšího chutného sousta ukuchtěného borci z Pixaru. Má smysl vypisovat zde všechny klady gurmánského příběhu o jednom krysákovi, o jeho komickém i dojemném dobrodružství s morálním ponaučením na konci? Je to ještě lepší než Příběh hraček, Nemo, Úžasňákovi nebo Auta. Je to opět proklatě originální a v mnoha emotivních scénách silnější než lecjaký hraný doják. A zaručeně dostanete chuť uvařit si něco dobrého, hodně dobrého, žádné šlichty. Takovéhle rozmazlování vlastních diváků by se lidem z Pixaru jednou mohlo vymstít. Do té doby – dobrou chuť! (A ne, že se spokojíte s jednou porcí.) :-) 95% Zajímavé komentáře: kleopatra, dzej dzej, Mahalik ,Weirdman, Phillo, Barak ()

Galerie (55)

Zajímavosti (58)

  • Každý dosavadní film Pixaru odkazoval na místnost A-113 na California Institute of the Arts (Kalifornský institut umění). Mnoho animátorů začínalo svou kariéru právě v této místnosti, včetně Johna Lassetera a Brada Birda. Kombinace A-113 se objeví na malé visačce v uchu laboratorní krysy jménem Git (Jake Steinfeld). (hippyman)
  • Tým animátorů pracoval na filmu spolu s šéfkuchařem Thomasem Kellerem, vlastníkem restaurace Frech Laundry. (don corleone)
  • Tržby v USA za první víkend: 47 027 395 amerických dolarů (3940 kin). Náklady na výrobu: 150 milionů dolarů. (Steew)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Pixaři jdou do „živé akce“

Pixaři jdou do „živé akce“

17.03.2008

Ne že by je digitální animáky už nebavily, nebo jim snad málo vydělávaly (neodolatelné trailery na novinku VALL-I naznačují, že o jedné z čelních pozicí v řebříčku největších letních hitů je… (více)

Reklama

Reklama