foto

Will Arnett

  • nar. 4.5.1970 (46 let)
    Toronto, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Will Arnett je kanadský herec, který si získal světovou popularitu díky úspěšnému sitcomu ARRESTED DEVELOPMENT, v němž hrál bratra Jasona Batemana, sukničkáře, podvodníka a mága Goba. Od skončení seriálu v roce 2006 ušel velký kus cesty a stal se v Americe velmi oblíbeným komikem. Ztvárnil několik vedlejších filmových i seriálových postav, z nichž za zmínku stojí např. záporák Stranz Van Waldenberg z filmu BLADES OF GLORY, kde se objevil po boku Willa Ferrela a Jona Hedera či úspešný sitcom 30 ROCK, v němž ztvárnil nezapomenutelného Devona Bankse, gaye, rivala a úhlavního nepřítele Aleca Baldwina.

Narodil se v Torontu. Matka ho již jako teenagera podporovala v herectví, a tak se Will zúčastnil několika konkurzů na reklamy a hrál na střední škole. Brzy si uvědomil, že herectví by se chtěl ve svém životě věnovat naplno, a proto se ve dvaceti letech rozhodl přestěhovat do New Yorku. Zde studoval na Lee Theatre and Film Institute, kde studovali např. Robert de Niro či Angelina Jolie.

Jako začínající herec nebyl Arnett příliš úspěšný. Hrál menší role v televizních filmech a objevil se i v několika seriálech, které však byly zrušeny již po pár odvysílaných epizodách. Prohlásil, že celkově šlo o temné období jeho života a byl dokonce tak zdeptaný, že začal mít problémy s alkoholem. Avšak za pomoci svých přátel se z nich dostal a rozhodl se svou hereckou kariéru pořádně nastartovat.

Opět se však potýkal spíš s neúspěchem; jeden seriál byl zrušen po odvysílání první části, další, u nás nepříliš známý sitcom STILL STANDING se sice stal celkem úspěšným, ale Willova role byla vystřižena po prvním díle. Arnett se rozhodl, že už se žádnému začínajícímu seriálu neupíše, ale naštěstí se nechal svým agentem přemluvit ke konkurzu na další připravovaný sitcom...Byl rok 2003 a tím sitcomem bylo právě ARRESTED DEVELOPMENT.

Přestože se Will Arnett stal známou hvězdou, na stříbrném plátně dosud nezazářil. Doufejme, že se to brzy změní.

Tomáš "Toumyk" Mimra

Herecká filmografie

2017 LEGO® Batman film
Nut Job 2, The
2016 Flaked (TV seriál)
Želvy Ninja 2
2014 BoJack Horseman (TV seriál)
LEGO® příběh
Velká oříšková loupež
Želvy Ninja
2013 Millerovi (TV seriál)
2012 First Look: Ultimate Teaser Trailer
Muži v černém 3
2011 Fight For Your Right Revisited
Up All Night (TV seriál)
2010 Já, padouch
Jonah Hex
Rande v Římě
Running Wilde (TV seriál)
2009 B.O.B.'s Big Break
G-FORCE
Jarní prázdniny
Monsters vs Aliens: Mutant Pumpkins from Outer Space (TV film)
Monstra vs. Vetřelci
Parks and Recreation (TV seriál)
Sit Down, Shut Up (TV seriál)
2008 Bang Blow & Stroke
Horton
Poloprofesionál
Rocker
2007 Bacha na balóny
Bratři Solomonovi
Grindhouse: Don't
Ledově ostří
On Broadway
Pirát silnic
Ratatouille
2006 All-Star American Destiny Trek
Doba ledová 2: Obleva
Freak Show (TV seriál)
Hurá do basy
Rodinná dovolená a jiná neštěstí
Sebevrazi - Love story z onoho světa
Studio 30 Rock (TV seriál)
2005 Příšerná tchyně
Začít úplně jinak
2004 Danny Phantom (TV seriál)
Despacito
2003 Arrested Development (TV seriál)
Neporažený (TV film)
Odd Job Jack (TV seriál)
2001 Loomis (TV film)
Zabít nebo zemřít: Hráči - série sedmá
2000 Ano, drahoušku (TV seriál)
Bostonská střední (TV seriál)
The Acting Class
1999 Mike O'Malley Show, The (TV seriál)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Třetí hlídka (TV seriál)
Waiting Game, The
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1998 Broken Giant, The
Sex ve městě (TV seriál)
Southie
Weekend Getaway
Will a Grace (TV seriál)
1997 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
1996 Close Up
Edův příští krok

Dokumentární

2015 Being Canadian
2013 Arrested Development Documentary Project, The
2012 Mansome

TV pořady

2016 Chelsea (TV pořad)
2015 Lip Sync Battle (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Nickelodeon Kids Choice Awards 2014 (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2013 ArScheerio Paul Show, The (TV pořad)
CIRCUS HALLIGALLI (TV pořad)
Queen Latifah Show, The (TV pořad)
Skutečnost nebo kouzla (TV pořad)
65. Emmy Awards (TV pořad)
2012 Comedy Bang! Bang! (TV pořad)
2011 63. Emmy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
62. Emmy Awards (TV pořad)
2008 Night of Too Many Stars: An Overbooked Concert for Autism Education (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 Make Some Noise (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace