Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Náhoda dělá z lidského života hračku (SENECA) Natočeno podle knihy "The Walton Experience" Travise Waltona", která je napsaná podle skutečné osobní události z roku 1975. Krásná kamerová práce hned v úvodu určitě potěší. Při seznamování z hlavními pěti aktéry, kamera krásně "krouží" místností. Na těhlech záběrech ujíždím. CITÁT - Ten, kdo nemá co skrývat se nemá čeho bát......... Parta dřevorubců čítá šest mužů a během noční cesty domů uvidí "oheň v oblacích". Do města jich dorazí jen pět. Co se vlastně stalo? A kde je šestý člen party? Byl unesen mimozemšťany, nebo ho jeho parťáci zabili, jak se snaží povolaný detektiv prokázat? CITÁT - Chcete, abych věřil, že přiletěl létající talíř a odnesl vašeho přítele do vesmíru?........... Po pěti dnech marného hledání se unesený Travis náhle objeví. Nahý, hladový, dehydrovaný a nic si nepamatuje. Alespoň to tvrdí. Divák má však možnost sledovat jeho sny a vzpomínky na únos. Bylo to kruté a bolestivé. CITÁT - Skafandr??!!......... Mimozemšťani jsou zde velmi krutí a opravdu hnusní. Testy prováděné na Travisovi Waltonovi (D. B. Sweeney), jsou na zvracení. CITÁT . Ti se nevrátí, bojí se mě........... Krásný a smutný příběh u kterého není nemožné uvěřit. Tam venku je někde pravda. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*RADŠEJ UNIESŤ ROBERTA A NIKDY HO NEVRÁTIŤ* Robert Patrick je výborný ako chladný terminátor, ale v charakterovej úlohe predsa len musí trošku hýbať mimickými svalmi a výsledok je v tomto prípade veľmi neuspokojivý. Nie len že sa mu tie svaly ovládať veľmi nechce (väčšinu času má v tvári len smutný výraz a mne pripomínal výraz svetom a ľuďmi znechuteného tínedžera), ale ani veľmi nedarí (najhorší je azda v scénke, kde sa pred zhromaždením obyvateľov obhajuje a uisťuje ich, že vrahom nie je). Robert ma znervózňoval a prial som si, aby mal vo filme len vedľajšiu úlohu. Naopak som bol úplne uchvátený tým, že film nie je zmesou záhad, slepých uličiek a tisícich interpretácií, ale naopak, až na niekoľko retrospektív priamo napreduje a nenecháva veľa priestoru pre dohady, zodpovedá takmer každú otázku (možno okrem toho, ako unesený unikol z vesmírnej lode), ktorú si divák môže klásť. Rovnako vo filme vidíme skutočnú podobu experimentujúcich mimozemšťanov - a nie len v krátkom strihu -, vidíme ich v akcii, v dlhých záberoch a v detailoch. A srdce sci-fi fanúšika by mohlo zažiť orgazmus, keby bolo tým správnym orgánom. Scéna, kedy sa dozvedáme, čo sa so zmiznutým hrdinom vo vesmírnej lodi dialo, je vrcholom filmu a každý si určite želá, aby desaťminútová scéna trvala ešte oveľa dlhšie. Verdikt v 1 vete: Silný, priamy a explicitný film so slabými hereckými výkonmi. 08.08.2010 ()

Reklama

Teardown 

všechny recenze uživatele

Příběhům o zelených mužíčcích, unášející nebohé pozemšťany na pokusy a ještě kdoví na co, zrovna dvakrát neholduji, protože výsledkem je buď hloupá hovadina nebo efekty "vylepšená" hloupá hovadina. Fire in the Sky je přesný opak a s přehledem dokazuje, že nemusíte dělat milionové triky a další horentní harakiri, aby jste navodili tu správnou atmosféru o setkání s mimozemskou civilizací. Stačilo šikovně využít retrospektivních manévrů, rozumné podání v mezích vědeckofantasických paradigmat a výsledek dal filmu velkou dávku vážnosti a komplexně působil jako silný magnet(Pro mnohé paradoxně i bez té aplikace astronomických sum). ()

tron 

všechny recenze uživatele

V 90. rokoch boli v móde teórie o únosoch mimozemšťanmi a nikto o tom nevie rozprávať lepšie, ako Akty X. V rovnakom roku, ako sa na trhu objavila prvá séria, do kín zavítal zaujímavý sci-fi triler s Robertom Patrickom, vďaka ktorému sa o pár rokov neskôr uzavrel kruh, keď vystriedal Davida Duchovneho práve v Aktoch X. Oheň na nebesiach vtedy príliš nezaujal a vyšumel do prázdna, ale s odstupom desaťročí ide o zaujímavý film so slušnou atmosférou a v dobrom šialeným finále. Každopádne k úvodnej vete, že je to natočené podľa skutočných udalostí, by som bol „trochu“ skeptický. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

V pravom zmysle slova mysteriózna dráma s prvkami trileru a sci-fi. Atmosféra filmu funguje od začiatku po koniec a divák sa môže oprieť o skvelú réžiu. Jeden z dvoch hlavných hercov - Robert patrick, ktorý dva roky predtým hviezdil v terminátorovi, u mňa dominuje. Samozrejme záver s flashbackom únosu bol trochu preexponovaný, no a v aboslútnom závere mi chýbala nejaká pointa, ktorá by veci uviedla na pravú mieru, resp. dovršila načrtnuté skutočnosti. Nič také sa ale neudialo. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • V roce 2010 se skutečný Travis Walton objevil v americké verzi pořadu Nic než pravda (Momenth of truth), kde na otázku zda byl opravdu unesen odpověděl "ano". Jeho odpověď byla detektorem vyhodnocena jako lež. (Abmont)
  • Po návrate mal Travis Walton problémy so žalúdkom, aj po obyčajnej strave všetko vyvrátil. (kongamato2)
  • Travis Walton sa v skutočnosti tiež stratil a objavil sa až po piatich dňoch. (kongamato2)

Reklama

Reklama