Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jestli to skutečně bylo tak, jak je znázorněno ve filmu, tak z toho mrazí. V zajímavostech se však praví, že skutečný Travis Walton si to možná všechno vymyslel. Ať to bylo jakkoliv, tak mě se film celkem líbil a to i přes to, že filmy, které se zabývají problematikou UFO, jsou mi lhostejné a nevyhledávám je. Věřím, že v roce 1993 mohli být lidé ze snímku hodně vyplesklí. Téměř po 20 letech od natočení jsem si film pustil já a musím říct - nebylo to vůbec zlé. 65% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hodně matně si to vybavuju, naposled jsem to viděl v týfce asi před deseti lety, ještě na střední, ale pamatuju si, že to mělo výtečnou atmosféru a dokonce si vzpomínám, že mi dojem skazil konec......není moc happy.Jelikož se dnes chystám na nový sci-fi horor, narážim na zajímavý kusy v databázi. 60%. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dějový oblouk by sice vystačil jen na párstránkovou povídku, ale děj jako takový není tím, kvůli čemu se vyplatí Fire in the Sky vidět. Tím něčím je dechberoucí sekvence v závěrečné části filmu, jejíž přesný obsah nechci prozrazovat, kterou by mohla závidět i Akta X. Kvalitních snímků o mimozemských únosech zas až tolik není, tenhle si zaslouží šanci. Je to béčko, ve kterém v podstatě o nic nejde, ale pocit nejistoty a mrazení ve mně vyvolal spolehlivě. Horror movie of the year ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Z filmu mám docela smíšené pocity. Ale spíše převládají ty dobré. Je pravda, že na začátku jsem se trochu nudila, ale po patnácti minutách jsem věděla, že se dívám na kvalitní Sci-fi. Film je také emocionálně založený, nechyběly ani výčitky, strach a obavy na správném místě, ale převážně to bylo napínavé. Dočkali jsme se také pochybností, ze strany občanů malého městečka, ve kterém se děj odehrál a to převážně ze strany šerifa. Co mě ale naprosto uchvátilo, tak úžasné vypracování "lékařského vyšetření", které bylo ve filmu velmi dobře provedené. Celkově se na tento film dá velmi dobře dívat a já osobně vím, že to není rozhodně naposledy, co jsem ho viděla. Věřím, že čtyři hvězdičky si zaslouží. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velice chytře natočený sci-fi film, kterému neuškodila ani přílišná obrazová popisnost v závěru. Snímek je ve svém vyznění hodně temný a jeho vize není právě příliš optimistická, syrové až naturalistické scény v závěru snímku trochu připomínají (alespoň subjektivně) povedený obdobně temný Horizont událostí, čímž je řečena zásadní věc - tenhle sci-fi film ocení především příznivci subžánru UFO... Ty ,,skutečné události" tam prostě musíte chtít vidět... :-) Každopádně jde o trochu polozapomenutý, přitom ale nadprůměrně podařený a hodně temný sci-fi film... Podobné filmy: Čtvrtý druh, Paranormal Activity, Invaze, Blízká setkání třetího druhu ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • V čase 0:56:10 vidíme, jak Mike (Robert Patrick) přijde na zasedání a stoupne si ke dveřím. V dalším záběru ale sledujeme, jak vchází dovnitř znovu. (HellFire)
  • Skutečný Travis Walton a Dana Walton se ve filmu objeví na zasedání, kde lidé diskutují o dalším postupu při pátrání po Travisovi (D.B. Sweeney). (HellFire)
  • Po návrate mal Travis Walton problémy so žalúdkom, aj po obyčajnej strave všetko vyvrátil. (kongamato2)

Reklama

Reklama