Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

tron 

všechny recenze uživatele

V 90. rokoch boli v móde teórie o únosoch mimozemšťanmi a nikto o tom nevie rozprávať lepšie, ako Akty X. V rovnakom roku, ako sa na trhu objavila prvá séria, do kín zavítal zaujímavý sci-fi triler s Robertom Patrickom, vďaka ktorému sa o pár rokov neskôr uzavrel kruh, keď vystriedal Davida Duchovneho práve v Aktoch X. Oheň na nebesiach vtedy príliš nezaujal a vyšumel do prázdna, ale s odstupom desaťročí ide o zaujímavý film so slušnou atmosférou a v dobrom šialeným finále. Každopádne k úvodnej vete, že je to natočené podľa skutočných udalostí, by som bol „trochu“ skeptický. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Příběhům o zelených mužíčcích, unášející nebohé pozemšťany na pokusy a ještě kdoví na co, zrovna dvakrát neholduji, protože výsledkem je buď hloupá hovadina nebo efekty "vylepšená" hloupá hovadina. Fire in the Sky je přesný opak a s přehledem dokazuje, že nemusíte dělat milionové triky a další horentní harakiri, aby jste navodili tu správnou atmosféru o setkání s mimozemskou civilizací. Stačilo šikovně využít retrospektivních manévrů, rozumné podání v mezích vědeckofantasických paradigmat a výsledek dal filmu velkou dávku vážnosti a komplexně působil jako silný magnet(Pro mnohé paradoxně i bez té aplikace astronomických sum). ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Velký podíl na tom, že není Oheň v oblacích příšerné béčko, má atmosféra nejednoznačnosti. Hned na začátku filmu vás totiž titulky upozorní, že jde o příběh na motivy skutečných událostí. Jenže příběh oněch dřevorubačů je natolik sci-fi, že pokud nejste opravdu zarputilý příznivec teorie o mimozemských únosech, budete mít tendence přiklánět se k poněkud racionálnějšímu vysvětlení. Celý film se tak bavíte tím, že přemýšlíte jestli si vymýšlí, nebo ne a jestli ano jak to udělali a jestli se na to nakonec přišlo, nebo se přiznali... .Těm kteří v tom mají "jasno", bude tento film připadat spíše jako zfilmované story z časopisu Hrom. Nicméně natočené je to zručně, herci se snaží nepřehrávat, hudba neruší...takže lepší průměr. Pokud v mimozemské únosy věříte, nebo jste pravidelným návštěvníkem ufounských laboratoří, přidejte si hvězdičku a považujte Oheň v oblacích za další "jasný důkaz", že Oni existují. PS: Díky takovým filmům se snadno může stát, že první kontakt člověka se šedými mužíčky, bude dobře mířený úder mezi jejich bulvy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Děkuji všem Ufonům za to, že si na své pokusy unášejí takřka výhradně americké občany. Ze své zkušenosti mohu potvrdit, že ti jsou k těmto účelům skutečně nejvhodnější. A co se týká této "pravdivé" sci-fi, tak mne u ní sice nijak zvlášť nemrazilo v zádech, ale přesto mne to vtáhlo do děje víc, než kdyby ti lesní dělníci splnili plán na 130% a žádný létající talíř by k nim nepřiletěl. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně jedno z nejlepších sci-fi zabývající se kontaktu s mimozemskými civilizacemi. Myslím, že Oheň v oblacích je docela podhodnocen. Celkové zpracování a především i vizuální stránka je skvělá. Příběh je od začátku napínavý a zvláště scéna z interiéru "mateřské lodi" a následná "Alien Surgery" je docela síla. Obsazení skvělé, zejména Robert Patrick exceluje a je zde i hezký, ty jeho oči:) Když srovnám s jeho zřejmě nejslavnější rolí z "tekutého kovu," kde jeho výrazové prostředky byly omezeny pouze na jednu kamennou tvář, je Fire in the Sky v podstatě prvním filmem, kde jsem Roberta Patricka viděla v pořádné hlavní roli. Výborná hudba Marka Ishama. Film, který Vás možná nechá přemýšlet, jestli se to skutečně stalo, nebo je to celé jen důkladná fikce. Ale, proč by se to nemohlo stát a proč by to měla být fikce...? ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Příběh je ve filmu v několika momentech pozměněn a některé scény jsou zdramatizovány oproti skutečnosti. Původní příběh totiž nepřipadal režisérovi dost děsivý, a proto ho trochu poupravil. (Lajty)
  • Skutečný Travis Walton a Dana Walton se ve filmu objeví na zasedání, kde lidé diskutují o dalším postupu při pátrání po Travisovi (D.B. Sweeney). (HellFire)
  • Craig Sheffer byl téměř vyhozen z filmu. Režisér Robert Lieberman uvedl, že často chodil na natáčení pozdě. Jediným důvodem, proč nebyl vyhozen, byl fakt, že režisér Robert Lieberman byl spokojen s jeho postojem a hraním, jenž dobře zapadal do role jeho postavy. (Lajty)

Reklama

Reklama