Reklama

Reklama

Noční můry jak od maminky

(festivalový název)
  • USA Night Warning (více)

Obsahy(1)

Osirelého teenagera ovláda jeho teta, ktorá je odhodlaná udržať ho pri sebe, a to za každú cenu... (nessbeal)

Recenze (18)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nenápadný skoro-slasher o neúplné rodince, nad níž se po vraždě jednoho vesnického burana začnou vztahovat mračna v podobě vlezlého detektiva. Night Warning však lehce klame tělem (působivý cover, umístění do listu "video nasties"), jelikož se soustřeďuje spíše na psychologické aspekty, než na krvavé řádění poblázněné tetičky. Ta se tu totiž stále více propadá do duševního kolapsu, co naplno propuká až v poslední třetině. Kromě parádní úvodní bouračky pak snímek připomíná rodinné drama s thrillerovým nádechem a s poměrně vlekoucím se tempem. Zdejší procentuální hodnocení je tak dost přestřelené. Jo a v jedné z menších rolí se tu mihne mlaďounký Bill Paxton. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Snímek jenž byl svýho času umístěnej na listinu videonasties. I tak jde o poměrně málo známej snímek kterej zde hodnotil jen 139 uživatelů ale za to má úctyhodných 69%. Což je za mě trochu přepálený hodnocení. Film přináší příběh Billyho a jeho vyšinuté tetičky která se o něho po smrti jeho rodičů stará. Tetičku si zahrála Susan Tyrrell. Další výraznou postavou tu byl psychopatickej fízl Carlson kterýho si zahrál Bo Svenson. Zvětší části jde spíš o psycho teror/psycho nátlak. Větších krvavých hrátek se divák dočká až v poslední třetině filmu. Úplně odvařenej jako někteří moji kolegové abych mohl jít na 4hvězdy z toho popravdě nejsem. Určitě jsem od toho čekal víc. 3hvězdy ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Netypický slasher z 80. rokov, ktorý zďaleka obchádza klišé žánru. Žiadny psychopatický zabiják, schématicky pribúdajúce obete, ani hrôza okorenená dávkou nadrirodzena. Night Warning je viac než len klasický horor. Je to aj príšerná psychologická štúdia o narastaní zla v pomerne uzavretom prostredí jednej rodiny s bizarnými vzťahmi. Tento film na tú dobu odvážne spracováva tabuizované témy ako incest, homosexualita a schizofrénia. V Night Warning kadečo nehrá tak ako by malo, a preto sa všetko napokon vyvinie inak ako by sme čakali. Vraždy tiež nie sú samoúčelné. Vyvstali zo závažných osobných tráum a ich zdôvodnenia môžeme hľadať v minulosti postáv. Režisér William Asher názorne zobrazuje čosi, čo možno nazvať zhubná vášeň v tom najzvrhlejšom slova zmysle. Takisto herecké výkony sú na slušnej úrovni. Susan Tyrell v úlohe psychotickej tety, aj Jimmy McNichol v postave jej synovca, ktorý jej bol zverený do opatery, hrajú veľmi autenticky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mne bavilo hodně. Psychopatická teta není tou, kterou se zdá být. Susan Tyrrellová si roli slečny Robertsové vskutku užívala! Její tajemné úsměvy, pichlavé oči a ústa dokořán dokázaly zkrotit každého, kdo se jí postavil do cesty. A když to nestačilo, pak sáhla po oblíbeném noži. Pokud se rozhodla, že vyvolený s ní zůstane navždy, pak neváhala sáhnout ke krajnímu řešení, o čemž by mohla vyprávět třeba naložená hlava v tajemné místnosti. Jinak po technické stránce je úžasná scéna havárie. Ty klády jsou doslova cítit na obličeji. Mladý Billy postupně chápe, že jít svojí cestou nebude jednoduché, jelikož se bude muset řídit příkazy své opatrovnice i tehdy, kdy půjdou proti jeho mysli. Night Warning je především syrové drama o vztahu dvou lidí a jejich okolí. Kromě Robertsové je tu ještě jeden psychopat - detektiv Carlson. Je fakt na zabití! Vícevrstevný napínavý příběh spěje k neodvratnému masakru. Výživné. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na rok vzniku, slasherovskej subžánr, ale i "psycho-thriller" je to neskutečná palba!! Za málo muziky spousta peněz, sakra není to naopak? Možná ... Tak moc jsem z toho filmu odvařenej!!! Fakt perfektně natočenej snímek o několika místnostech, jedné tělocvičně s klukama s klasicky 80.kovýma zaťatýma trenýrkama v hýždě, nějaké to ženské i mužské ňadro, ale hlavně totální psycho-magor-šílená hlavní záporná bába, která to kydlí jako Škopková v "Slunce seno ..." bez mrknutí oka. Plus to její psychický vydírání a hysterický scény, prostě perfektní!! Závěr je neuvěřitelný, cenzorsky netknutý krvavý peklo a fakt sem docela čuměl, jak se nám to tam barví kečupově do ruda od podlahy po strop, ni skvrna na ošacení nezůstane nesmyta a všichni zúčastnění jsou od hlavy k patě od krve !!! Brutálka a skoro za plnej počet ...!! ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama