Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeho pohled byl jiskrný a zacházení s přechodníky bezchybné. Jmenoval se Allen Quimp, učil gramatiku na střední škole a aby se zbavil tyranie marnivé manželky, vymyslel si historku o tajném poslání od CIA. Po maloměstském sousedství se ovšem právě supertajné informace šíří nejrychleji. Jeho historka začala žít vlastním životem a za chvíli klepou Allenovi na dveře sovětští přeběhlíci s prosbou o azyl. CIA nakonec nezbylo nic jiného, než samozvanému agentovi doopravdy nabídnou kontrakt. A s ním také první misi - výlet na Kubu s úkolem zachránit ji před revolucí... Jak to nakonec dopadlo s Kubou je všeobecně známo - ve škole vám ovšem zamlčeli, že při tom bylo tolik legrace... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Ridick 

všechny recenze uživatele

podla mna velmi vtipna komedia, kt. prave kvoli svojej dlzke ma neprestavala nudit. vtipy boli velmi originalne ako aj zaver ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie se pohybuje od průměrných momentů k velmi trapným. Neustálé omílání hitu Old MacDonald vám pak už stejně leze krkem. Jenom nechápu, jak se do toho podařilo sehnat tak výborné herce do vedlejších rolí. Sigourney Weaverovou jako ženu hlavního hrdiny, Johna Turtura nebo Anthonyho LaPagliu jako Fidela. Mě to ale nejvíce mrzí u mých oblíbenců Dennise Learyho a Woodyho Allena. Woody sice amerického velvyslance na Kubě, který si myslí, že je ve Francii zahrál výborně, stejně nechápu, proč je tu zrovna on, vždyť jeho humor je někde úplně jinde, ačkoli chování jeho postavy je jemu typické. Měl by mi radši splnit sen a napsat něco s Johnem Cleesem nebo Ericem Idlem. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že som tento film nedopozerala, ale proste to nešlo. Pre mňa to bola od začiatku hovadina na entú, ktorá je popretkávaná priemernými sarkastickými hláškami a úbohým konverzačným a situačným humorom. Keby túto komédiu nakrútili v 80.-90. rokoch, videla by som ju v puberte a vytvorila by som si k nej nostalgický vzťah, možno by som bola tolerantnejšia. Ale takto tá triviálna zábava celkovo za veľa nestojí. Možno sa ešte niekedy odvážim a keď to pôjde zase v telke, pozriem si a možno zmením názor. Nateraz ale platí - bieda, bieda, bieda. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Alan (Douglas McGrath) letí na Kubu v roce 1950 letadlem Cessna Caravan 208. Toto letadlo se však začalo vyrábět až v roce 1982. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městě Bayonne v americkém státě New Jersey. (Terva)
  • V jedné scéně si zahrál i Bill Murray. Záběry s ním však byly vystřízeny. (Terva)

Reklama

Reklama