Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud jim stačily jen malé pouliční zlodějiny. Teď chtějí změnu a rozhodnou se unést těhotnou dívky. O tuto mladou ženu je však veliký zájem.  Až doposud stačily "grázlíkům" Parkerovi a Longbaughovi jen malé pouliční zlodějiny opepřené rvačkami po barech. Oba mladíci ale chtějí změnu, něco, co z nich udělá slavné boháče. Rozhodnou se tedy k únosu těhotné dívky. O tuto mladou ženu však je veliký zájem. Má totiž porodit dítě jednomu z nejbohatších mužů v zemi. A ten je kvůli svému potomkovi schopen rozpoutat válku. Kromě komanda bodyguardů povolá i nezvyklého vyjednavače Joe Sarna, který se únoscům okamžitě pověsí na paty. Ani gangsteři se však nehodlají vzdát bez boje. Nenávist stojí proti nenávisti a krev bude vykoupena zase jen krví... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Moje pocity během sledování filmu kolísaly mezi 1 a 5 hvězdičkami. Nakonec jsem zvolil prostý střed, neboť tento film je poněkud neurovnaný a nevyrovnaný. Největší podíl na tom nese bez diskuze scénář, neboť ten místy připisuje hlavním postavám chování či dialogy mírně řečeno nelogické. Navíc celá vykonstruovaná zápletka je tak překombinovaná, že to člověku skoro až přijde líto, protože jinak podobný typ filmů miluju. Na druhou stranu musím ale postavit herecké výkony. Del Toro i Phillippe si oba únosce zahráli evidentně s chutí, což nepřekvapí u Del Tora, který je takový typický gangsterský týpek, ale u jindy uhlazeného a skoro přeslazeného Phillipea to trochu diváka zaskočí a vlastně i mile potěší. Za povšimnutí zcela jistě stojí i Julliette Lewis, ta si filmové těhotenství také pěkně vychutnala. Méně nadšený už jsem byl z Jamese Caana a Scotta Wilsona, ti do svých partů vložili jen to, co museli. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Sešli jsme z cesty a vydali se za štěstím. Věděli jsme, že ono nás taky hledá. A nepokoušíme osud kvůli pár drobnejm..… Tak předně: připomíná mi to ,,Tarantina“. A nejen tím, že sympatičtí záporáci, ,,vlítnou“do pořádných sraček. Přestřelky, drsný keci a těhotná ženská krvácející na všechny strany. A jak situace houstne, krve přibývá. Výborný Del Toro (ale i ostatní jsou v pohodě!) ve filmu plném násilí a drsné mluvy s nádhernou závěrečnou přestřelkou, pro který jsou 4* asi moc, ale já tohle můžu! P.S: Tohle dětem určitě nepouštějte! PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený thriller o jednom nestandardním únosu se skvěle napsanými charaktery a množstvím zvratů. McQuarrie je výborný scénárista a vysloveně si zde s dialogy vyhrál. Postavy jsou jedna zajímavější než druhá a technická stránka je velmi vydařená. Scénárista-režisér se zde projevil v občasné ukecanosti, kdy film zbytečně ztrácí tempo a občasnou vysokou koncentrací zvratů a překvapení, jenž strašně smrdí konstruktem. Film má ale koule (ukáže je hned na začátku) a skvěle baví. Fakt jsem teď zvědavý na One Shot! Chcete si vydělt jednoduchým únosem a místo toho, se brodíte sračkama a krví až někam na jih do Mexika... 80% ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Veľmi fajnový neo-noir líznutý v závere westernom, ktorý evokuje pôsobivé finále a lá Butch Cassidy a Sundance Kid. Charizmatická chlapská dvojka Phillippe-Del Toro, zaujímavý McGuffin v podobe tehotnej ženy, neustále hustá atmoška a štýlové rámovanie úvod-záver s cynickým voice-overom. Na debut veľmi slušné. 3,5* ()

charge odpad!

všechny recenze uživatele

Filmy o únosech jsou mojí slabinou, ale tohle mě totálně znechutilo svojí nudností a ničemností, dva nýmandi jdou do spermobanky a náhodou uslyší telefonát bodyguarda zbohatlíka, kterej má opravdu zapotřebí chodit darovat sperma, o kšeftu, ve kterém má těhotná Juliette Lewis prodat své ještě nenarozené dítě zbohatlíkovi, tak si usmyslí, proč ji neunést a třeba z toho něco kápne a ten konec s porodem a střílečkou tomu teda nasadil korunu, herci strašní, scénář nezáživnej bez hlavy a paty, nesmysl, atmosféra 00nic, uvažoval jsem o hvězdě za Tora, ale ne ani on film o mnoho nevylepšil, o ničem, na nic. 0% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Z filmu bylo kvůli hrozbě, že dostane rating NC-17, vystříháno několik násilných scén. (Avalon820)
  • Joe Sarno (James Caan) nosí hodinky značky Franck Muller Master Banker 2852 MB. (dyfur)
  • Režisér Christopher McQuarrie najal herečku Kristin Lehman (Francesca Chidduck) na základě jejího výkonu ve filmu Samotáři v New Yorku (1998). (Avalon820)

Reklama

Reklama