Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motel Halali je ideální místo. Na samotě, hluboko v lesích, přesně to správné prostředí pro víkendový kurs doktora Reiniše, určený lidem hledajícím smysl života. Účastníci se dozví něco o tom, jak žít. A také něco o tom, jak přežít. Z hlubokých lesů, vonících jehličím, hnilobou a krví, se totiž vynoří zombie myslivci. A naši hrdinové proti nim stojí sami, bez možnosti záchrany zvenčí, protože se nacházejí na tom nejopuštěnějším, nejodlehlejším místě na Křivoklátsku. Celý film ZDE (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

"Zombie myslivci? To je ňáká blbost, ne?" Chtěl bych se bavit stejně, jako se museli bavit účinkující při natáčení. Film ale není k divákovi úplně přátelský, byť to dělá částečně záměrně. Jeho archaické vzezření (rovněž částečně záměrné) a punkově úletová forma sice mohou evokovat třeba raného Jacksona nebo Tromu, spíše ale působí jako mejdan studentů FAMU, na nějž někdo dopravil kilo koksu a cisternu protlaku (což je i není špatně, LOL). Relativně často se objeví fajn nápad / fórek / ojeb na diváka, nicméně všechno to rychle vyprchá. Tři mocná déčka (Dušek, Dolanský, Dáda) u mě na tři hvězdy nestačí, sorry. Kultovka se nekoná. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Tahle strašlivá blbost, která si dělá legraci z krvavých hororů mě vážně moc dobře pobavila. Slepec Dušek a jeho filozofické řeči jednoznačně kralují filmu a když na plátno dorazí Dolanský s kyblíkem plným mozků a vyvoláváním: "Mozky, čerstvý mozky!" nemůžu se udržet. Chudáci děti - co by asi řekly na "Dádin" výstup :-) ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Ve své době měl "Choking Hazard" punc události a ve víru snaživé propagace i hypu první české tromákovské brakovky a zombárny po sobě rozhodně zanechal výraznou šlápotu v dějinách české kinematografie. Jenže při bližším pohledu, navíc s distancí let, během nichž kult osobnosti Marka Dobeše notně vyčichl, se vyjevují do očí bijící vady na kráse tolikero opěvovaného dílka. Zatímco v době uvedení se hojně mlátila sláma se jménem Quentin Tarantino, český úchyl z Video Plusu nemá ve skutečnosti s mistrem sebereflexivních žánrových experimentů nic společného. Naopak je jen českým ekvivalentem stovek nadšenců s videokamerami, kteří točí okázale trashové slátaniny cílící na fandy pokleslých žánrů. Jediná Dobešova přednost pak spočívá v tom, že je Čech, což ho v pupku Evropy povyšuje na něco extra. V době uvedení filmu byl label "česká zombie komedie" nejen marketingově funkčním (ač prázdným) příslibem nejen na domácí půdě, ale i v zahraničí, takže se snímek může pyšnit uvedením na zahraničních žánrových festech i na anglickém DVD od Media Blasters. Nicméně opět platí, že ve světě nadšeneckých počinů ani to není jakkoli výjimečný úspěch. "Choking Hazard" paradoxně postrádá nejen koherentní vyprávění, ale také žánrové atrakce. Namísto toho jen spasmaticky pomrkává po divácích a snaží se vršit jednu překombinovanou popkulturní asociaci za druhou, takže ve výsledku představuje úmornou žvanírnu s dialogy zoufale šustícími papírem a smrdícími snahou o slovní ekvilibristiku či rádoby sofistikovanost. Okázalá nadsázka a velikášské chytrolínství při tom postrádají nenucenou lehkost a ve výsledku odhalují jeden smutný aspekt projektu. Už ústřední koncept zombie myslivců alias zombivců napovídá, že film není jen nadšeneckým splněným snem, ale bohužel také dalším příspěvkem do porevoluční tendence "ryze českých" (rozuměj česky lepších) variací západních vzorů ala "Svatba upírů" či "Nahota na prodej". Jenže narozdíl od těchto titulů vznikl o deset let později. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Najprv to dobré a to, čo oceňujem - herecké výkony v spojení s dialógmi vypálili tak, že na 95% neznejú trápne, hlášky sa vyskytujú a v drvivej väčšine nepôsobia násilne či ako plagiáty, ďalej: niektoré nápady a scénky naozaj zábavné a vtipné, najmä primárny námet: filozofický kurz o hľadaní zmyslu života v penzióne Halali prepadnutý zombie myslivcami - to je senzačné. Niektoré pasáže, vďaka autorskej znalosti filmov, žánrov a všetkého okolo toho sú vcelku nápadito zrežírované, niekedy to však (ideme na horšu časť) prepísknu a vyznie to násline či trápne, občas sa tvorcovia snažili až príliš citovať/parodovať/odkazovať a tak neodhadli mieru a pôsobí to umelo. Snaha je však taká očividná, že to (ako som už spomínal) na mnohých miestach zachraňuje. Soundtrack hrozný a vizuáln taký libový - nemastný, neslaný (nezohráva účel ani ako parodický na istý vizuálny štýl ani nie je príťazlivý, také nič, skrátka natočené). Čiže vo výsledku presné tri hviezdičky. Berte to ako snahu o niečo v našich zemepisných šírkach nevídané a nebudete až taký zhrozený. Dušek ako slepá polozombie je fajn. A kopec hlášok sa vydarilo. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Dobře napsané hlášky, pěkný Fukův main theme. Líbil se mi i výkon Kamila Švejdy a Dušek nezklamal. Hlavně v první půli jsem se opravdu smál. V druhé taky, ale poněkud jsem se nemohl smířit s pojetím zombivců, jako brutálních zabijáků, mezi nimiž ale hrdinové bezstarostně pobíhají a smějou se jim do obličeje. Taky nějaké ty nelogičnosti by se našly. I přes to však ChH naplnil to, co jsem od něj očekával. Je to pocta béčkovým filmům, a jako takový i působí. Koho zajímá, že v původním Texas Chain Saw Massacre nejsou kvalitní herecké výkony? Že tam není nic zajímavějšího než vřeštění blondýny a sem tam nějaká ta krev? Choking hazard možná zklamal ve snaze natočit sofistikovanou poctu béčkovým filmům. Zastavil se někde na půli cesty. Díky tomu se Dáše Patrasové nabudete smát s chápavým výrazem, ale uchechtávat s trochu nevěřícím kroucením hlavou. Je to správně bizarní a jednou se z něj asi stane vyhledávaná rarita mezi českými filmy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Dagmar Patrasovou přesvědčil k účasti ve filmu její syn Felix tím, že ji upozornil, že taková příležitost se asi už nikdy nebude opakovat. (scharkan)
  • Členové filmového štábu si sami platili jídlo, ubytování i dopravu. (jenik71)

Reklama

Reklama