Shadow Builder

Horor

USA / Kanada, 1998, 120 min

Jamie Dixon

SHADOW BUILDER mě mile překvapil. Přistupoval jsem k němu, jako k nějakému B materiálu, který shlédnu víceméně z povinnosti, ale místo toho se mi před očima na televizní obrazovce odvíjel výborný horror s, pokud můžu hodnotit, hodně povedenými zvláštními efekty. Jednoznačně nejvíc se mi líbila postava Otce Vasseyho (Michael Rooker), který s sebou místo bible a krucifixu nosí dvě bouchačky s infra zaměřovači a pro sprosté slovo nechodí nikdy daleko. PS. Na ČSFD můžete najít dva odkazy na SHADOW BUILDERy, lišící se od sebe akorát rokem vydání, ale pokud mě zrak a IMDB nešálí, tak by se mělo jednat o ten samý film.(5.7.2007)

Menej známy,ale dobrý horror.Inšpirovaný príbehom od Brama Stokera.Určite to nie je umelecké dielo,no dobré sa na to pozerá,aj keď je film trochu dlhší,ale hlavne nenudí.Démon je taký aký má byť,keď si to bude uháňať cez kanálny systém tak poklopy na kanáloch budú vystreľovať ako zátky zo šampusu.A sú tam aj iné tvory z pekla,dvaja rottwailery,pekne zúrivý.Nechýba ani kňaz,ale je ozbrojený nie bibliou a krížikom,ale strelnými zbraňami.Ani slovník nemá ako kňaz,občas som začul slovo Fuck Off.A samozrejme aj malý chlapec,na toho má démon najväčší zálusk.Celkovo dobrý horror s náboženskou tematikou.(11.3.2010)

Nebojim sa dat plne hodnotenie,lebo z tohoto maleho filmíku som bol sialene nadseny(22.7.2011)

Neznamy film od neznameho rezisera, ktory sa prijemne pozeral a nenudil. Film je o jednom demonovi, ktory chce dostat do svojich zcernalych pazurov jedneho chlapca, ktoreho chce obetovat na oltari v jednom nemenovanom kostole. Celkom fajnovo znazorneny demon v potemnelych farbach, akoze aj inac ved bol zhmotnenim samotneho zla pri konci filmu aj nadobudol cierne kridla a v rukach drzal malu verziu kosy, aby mohol zabodnut kosu do tela chlapca. To bol pekny pohlad, uz len odfotit a nechat si na pamiatku:) Nakoniec zlo porazili svetlom a bolo po nom. Trikove efekty vo filme boli na slusnej urovni, hlavne to premienanie ludi na prach bola radost sledovat. Vo filme aj hral Tony Todd, znamy skor zo serie Candyman. Tu hral takeho podivina, ktory mi pripadal taky trochu mimo. Najvacsi drsnak nebol demon, ale ten knaz, ktory nosil dve pistole s laserovym zameriavacom. Najviac co ma na nom zabavilo ked v jednom pube odpovedal jednemu FUCK OFF, to nebolo od neho moc krestanske,,he he. Dobra scena aj bola s tym starcom, ktory odrubal stlp a potom sa nim nechal zabit, ked padal k zemi.(1.7.2011)