Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wally je drzý, hlučný a slepý. Dave je naopak tichý, má uhlazené vystupování a je hluchý. Přímo před jejich očima dojde k vraždě. Wally a Dave jsou jedinými svědky. Přestože Wally nic neviděl a Dave nic neslyšel, je o ně náhle velký zájem. Oběma se podaří převézt nejen zločince, ale také celou policii New Yorku. Možná nemají rozum, ale rozhodně to nejsou žádní hlupáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Rodin 

všechny recenze uživatele

Nechci být příliš přehnaný, ale už ten fór se slepým, který zločin neviděl, a hluchým, který jej neslyšel, je výborný. A Pryor s Wilderem z toho opravdu udělali velikou zábavu. Za zmínku stojí i účast tehdy ještě téměř neznámého Kevina Spaceyho. A doporučuji všem, kteří mají rádi nápadité a vtipné vršení jednotlivých fórků, které nenutí smích z diváka brutálním násilím. 75%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slabší místa tam sice byla, ale neotrávila mě - bral jsem je jako takové nádechy mezi k popukání vtipnými scénami. Kromě fotografování na policejní stanici jsem se mohl zbláznit třeba když Gene Wilder "v tichosti" pronikal do skleníku, to se opravdu musí vidět. V neposlední řadě se mi líbilo, že si film nedělal legraci z nevidomých ani z neslyšících, ale že zároveň ani nebyl přespříliš opatrný - zkrátka znal správnou míru. ()

Reklama

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie, která těží především z originálního námětu. Dvojice hrdinů, z nichž první je zcela slepý a druhý zase zcela hluchý, se skvěle doplňuje v mnoha komických situacích. Ona většina vtipných momentů je založena právě na handicapu obou hrdinů a je až s podivem kolik skvělých nápadů dokázali takto tvůrci vymyslet. Do toho všeho nás navíc oba dva neustále zásobujou parádními hláškami, takže je o dobrou zábavu postaráno. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pokud se zrovna slepý s hluchým dětinsky neurážejí a nechovají jako nesvéprávní idioti (kteří popírají své hendikepy), tak jsou to vlastně docela sympaťáci. Mnohé jejich otřepané "osmdesátkové" estrádní výstupy už sice vyvanuly a pozbyly na vtipnosti, ale ve výsledku jim to dohromady pohodově šlape. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Ze začátku sympatická komedie o tom, jak se dají dohromady dva chlápci, kteří nejsou úplně normální, jeden je slepý a druhý hluchý, ale dohromady jsou skvělá dvojka. Čekal jsem zajímavou zábavu, protože téma bylo opravdu dost originální, ale chyba lávky, dostal jsem na můj vkus podprůměrnou zábavu pouze s několika světlými momenty, které však nedokážou celý film vyzvednout alespoň na průměrnou rovinu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Natáčalo sa v New Yorku a New Jersey od septembra do decembra 1988. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama