Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv seržant Malcolm Ainslie (Tom Berenger) je bývalý katolický kněz, který ve třiceti letech odešel z církve, ale věřit v boha nepřestal. Má velkou důvěru celého oddělení miamské kriminální policie a je nasazován na nejtěžší případy. Teď se mu právě chce vyzpovídat několikanásobný vrah Elroy Doil. Muž nazývaný Zvíře, který začal vraždit již v útlém věku a celý život lhal, hodlá Ainsliemu odhalit pravdu, která stojí za několika kriminálními činy, ale také důvod, proč se k jednomu zločinu přiznal, přestože ho nespáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

gotham 

všechny recenze uživatele

Je třeba přiznat, že oproti knižnímu originálu je to opravdu neuvěřitelně slabé. Chybí tu velmi podstatné detaily, zatímco v knize je Cynthie popsána jako neskutečně prozíravá a pomstychtivá mrcha schopná takřka čehokoliv, její filmová podobizna to prostě jenom hraje, a je to strašně vidět. Detektiv Ainslie nevypadá na to, že by zvládl vášnivou milenku, manželku, syna a ještě vyšetřování složitého případu, spíš vypadá jako ten nejnudnější a nejlínější detektiv v historii kinematografie. Navíc film je plný nelogičností, a co se týče dalších postav, jako by ani neexistovaly. Když jsem si přečetl knížku, tak mě napadlo, že je to skvělý materiál např. pro Finchera, a oni z toho udělají tuhle hrůzu. Ale jestli jste to nečetli a budete se na to dívat jako na TV film, tak dejme tomu. 30% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Hailey je komerce. Dobře, ale kniha Detektiv je dost svižně a čtivě napsaná a i když jsou ty tam doby, kdy jsme na to slintali jako na nedostatkové literární zboží, bylo by to ke čtení i dnes. Švih, který měla kniha, ale naprosto postrádalo toto prazvláštní zpracování.Toma Berenger hraje svého detektiva jak v posledním tažení a jeho manželka Cybill Shepherd je tak odporná, že přímo fyzicky ruší, a to dokonce i tak táhlý a nudný děj jako je tento, kde podstatné indicie splývají s nepodstatnými do té míry, že to rozbíjí gradaci v knize tak perfektní. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama