Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po svém návratu z fronty v II. světové války se Paul Sutton setká s Victorií Aragónovou, která je na cestě domů. Její domov se nachází ve vinařské oblasti Las Nubes v Mexiku. Zoufalá Victorie se bojí přijít domů kvůli svému despotickému otci, protože čeká dítě s cizím mužem. Paul, který je očarován jejím šarmem ji nabídne, že ji bude na statek doprovázet a předstírat, že jsou novomanželé. V době oslav nové úrody hrozna se však oba dva do sebe zamilují avšak Albertovi, Victoriinimu otci, který dodržuje staré mexické tradice se tento vztah vůbec nezdá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

marysa 

všechny recenze uživatele

Sladke a predvidatelne ako burky z tepla, ale ja mam jednoducho slabost pre filmy ohohravajuce sa v nadhernom prostredi vinic. Mozno prave predstava straveneho leta oberanim hrozna a zazitim atmosfery zberu sposobila, ze ma tento film bavil. Navyse iskrenie medzi hlavnymi predstavitelmi bolo neprehliadnutelne. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Pravověrná, leč lehkomyslná a tudíž i nesoustředěná a rozkolísaná romance, která se při procházce v oblacích neustále s trochou koketerie dívá po očku do zrcátka, průběžně vyhodnocuje, jak jí to sluší, a z vlastního vývoje zápletky si nedělá těžkou hlavu. Milý Keanu Reeves jakožto Paul Sutton a novodobý rytíř se tím pádem maličko bezradně potácí někde na hranici hrdinství a ňoumovství a Aitana Sánchez-Gijón alias Victorie v rychlém a poněkud nelogickém sledu střídá polohy nešťastné trudnomyslnosti a šťastné bezstarostnosti, což jaksi vůbec neodpovídá situaci, v níž se právě nachází. Přesto jsem se dlouho klonila ke vcelku solidním 3* ... dokud se nedostavilo poněkud nacamrané finále. Alespoň dle mého názoru VYPADALO na to, že strávilo notný čas ve vinném sklípku, neboť jen tak doširoka bez rozmyslu máchlo rukou ... a podařilo se mu ve vteřině srazit hodnocení na bídné 2* ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Nejsem žádný odborník na požáry, nicméně na místě se nacházelo lidí jako psů, nefoukal žádný silný vítr a rostliny vinné révy a vůbec všechno vůkol se zdálo být svěží a pěkně zelené. Bleskurychlou zkázu celého údolí tudíž nějak nedokážu pochopit. Pokud jsou vinice TAK hořlavé, měla by být v nich samotných a v jejich blízkém i vzdáleném okolí zakázána jakákoli manipulace s otevřeným i zavřeným ohněm. Majitelům a zaměstnancům takové vinice bych pak doporučila studenou kuchyni, v případě nepříznivého počasí teplý spacák a spoustu hasicích přístrojů rozvěšených cca v desetimetrových intervalech po celé ploše vinohradu. A ještě něco ... není mi nic známo o pěstování vinné révy, ale kdyby někdo přišel na můj pozemek a snažil se ze země vyrvat její poslední použitelný kořen takovým neodborným způsobem, jaký předvedl Keanu Reeves, urazila bych mu obě ruce. ()

Reklama

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Taková mexická romance z pěkného vinařského prostředí, z níž si nejvíce zapamatujete, jak je pěkné, když víno šlapou ženy, namísto použití lisů. Hygienickou stránku ponechme stranou. Kdyby tam nehrál Keanu, tak je to asi z poloviny tak dobré. A ta jeho Mechikánka byla taky docela dobrá, tedy pěkná. Samozřejmě vám v paměti uvízne taky čestná role mistra Quinna. ()

IrisHelenka 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že to bylo něco extra, vždyť příběh je naprosto jednoduchý a klasický, ale film mi krásně zpříjemnil nedělní odpoledne. Člověk ho musí brát jako naprostou oddychovku a něco pro pobavení, všechno dobře dopadne a i přes klišé a občasné trapné scény mám z toho vyloženě dobrý pocit... A nebudu nic zastírat, Keanu je tady prostě děsnej fešák a v některých částech filmu jsem při pohledu na něj div nedělala: "Jéééé..." Pardón, jestli někomu vadí, že to možná ovlivnilo mé hodnocení. Zkrátka jsem se bavila a skutečně si odpočinula. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Další variace provařených melodramatických motivů, když se to ale uklohní dobře, není důvod se zdráhat. Reeves je tu ve formě a jeho vzplanutí k půvabné Mexičance v nesnázích se dá lehce uvěřit. Když si připočtete romantikou překypující prostředí a tušení dobrého konce, není (za předpokladu vhodné společnosti) co řešit :-) Jako bonus a malé pomrknutí k naší vlasti v podobě melodie Škoda lásky (ve filmu zazní na vinařských slavnostech) vyloženě potěší. 75% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama