Komedie / Akční

USA, 1978, 97 min

Hal Needham

• Houdini

Oscar 1 nominace: Zvuk(15.4.2004)

Film o kaskadérech,ve stejnou dobu uváděný film V roli kaskadéra je o třídu lepší(1.5.2003)

• AngelAngie

Vysílala TV Prima.(28.10.2008)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $78,000,000Tržby Celosvetovo $-(13.7.2009)

Jako dítě školou povinné (a to už je sakra dávno) jsem Hoopera prožíval... Na konci 70.let, když se promítal patřil k nejakčnějším filmům... Kaskadéřina sama o sobě byla, je a bude vždy atraktivní.(14.9.2004)

• Gilmour93

Stuntman Burt Reynolds. Stroj na odvahu, co nebezpečí chčije na hrob a v jehož džungli hustého knírku marně hledá cestu ven zabloudivší smrt.. Laciným humorem protkaná pocta kaskadérské řeholi, která je místy tak nenáročná, že ji vlastně nemusíte vůbec vidět. Pokud jste ovšem fanoušek filmů Hala "auťák letí vzduchem" Needhama a doteď pouštíte doma angličáky z maminčina žehlicího prkna, neváhejte..(8.6.2011)

Série bláznivých komedií s Burtem prošla mnoha léty úspěchů, dnes je však již jen vzpomínkou..(7.8.2009)

Bezstarostná zábava, která s realitou kaskadérských čísel ani natáčením filmu nemá mnoho společného a jejím jediným smyslem je pobavit. Burt Reynolds si stárnoucího věčného kluka užívá naplno, dodává nenáročné oddechovce odlehčený šmrnc a svým způsobem vzdává hold filmové profesi, která už má léta největší slávy za sebou, nahrazena dnes hromadou pixelů. Pro mě současně nostalgická vzpomínka na dětství, kdy jsem byl Hooperem nadšen.(18.9.2011)

Slušně dějová kaskadérská nakládačka s machrem Burtem Reynoldsem, který nám v úsměvném duchu ukázal, jak to chodí mezi kaskadéry.(23.8.2006)

Hal Needham a Burt Reynolds spolu natočili celou řadu podobných oddechovek, jen někdy to byla ještě větší pohoda.(26.11.2008)

• MJMilan

Film s neskutečně tupým americkým humorem. Nemohu dát jinak než odpad, ikdyž Burta mám v celku rád.(29.10.2008)

• shantim

To byla ale blbost!(21.1.2009)

• Oxymoron

Kaskadéřina byla na konci osmdesátek v kurzu a tak se producenti rozhodli, že by to chtělo nějaký film o kaskadérech plný akčních scén natočit. Ale že by akční scény měli pospojovat nějakým chytřejším příběhem, to už asi nikoho nezajímalo. Nebýt toho, že krom kaskadérů frčely v těchle letech také krátké šortečky pod zadek a ve filmu hrála krom Reynoldse i krásná Sally Field právě do takových šorteček oděná, asi bych to do konce nedokoukal :)(4.1.2009)

Pohodovka s pár výbornými kaskadérskými kousky z doby, kdy ještě akční scény nebyly tvořené počítači.(15.2.2009)

Z dětství si tento film dobře pamatuji a je zajímavé, že potěší i po třiceti letech, které uplynuly od jeho natočení. Pěkně ukazuje práci kaskadérů, která je dnes v době moderní techniky někde jinde. Závěrečná scéna honičky autem a následného skoku přes most inspirovala jednu pasáž hry Stuntman. Dějově pak film samozřejmě není žádný zázrak, dodatečný plus získává za postavu Burta Reynoldse.(1.1.2009)

Vždycky jsem obdivoval kaskadéry. Jezdíval jsem na různé kaskadérské show (a dodnes jezdím) a vychutnával si naživo to, co vídám ve filmech. Dnešní film mi nemá co nabídnout. Sice dokonalé, ale pouze počítačové efekty neumím ocenit, narozdíl od dobré práce kaskadérů. Takže tenhle film je pro mě trochu srdeční záležitost!!!(30.5.2011)