Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (476)

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Tak tohle se nepovedlo. Hloupé dialogy vyplněné nudnou vatou a nevýraznými, slabými záporáky. Celé mi to vůbec připadá tak, že si Conor McGregor na sklonku své zápasnické kariéry zaplatil roli ve filmu, aby mohl dál zůstat v lukrativním byznysu...

plakát

Dobré ráno, Brno! (2023) (seriál) 

Nikdy nekončící párty, někdo si šňupne, někdo zachlastá a někomu stačí Lexaurin. Tak přesně takhle si, coby koncesionář, představuji ideální televizní tým... Díl od dílu lepší a konec tomu všemu nasadil korunu!

plakát

Cobra Kai (2018) (seriál) 

Uff, tak to bylo šmakózní... osmdesátky se vrátily a já se slzou v oku sledoval oba kluky po tolika letech, jak a kam se dostali, jak se vyvinuli a co s nimi udělal čas. Padesát dílů jsem si užil jako málokdy před tím. Jasně, občas se dostavily slabší chvíle, zejména ve třetí sérii a Ralph byl někdy na zabití (kdybych dostal litr za každou zmínku o Miagim, byl bych na tuty milionář...), nicméně Vilda Žabka a posléze démon Thomas Ian Griffith vše zachránili a jen a jen díky nim, se seriál nestal trapně moralizujícím naivním produktem pro mládež a dospěláky.

plakát

Král útěků (2020) 

Příjemná retro zábava á la Polska. Trochu mi to připomnělo starší polský film Vabank. Celé je to natočeno jakoby s nadhledem a odlehčeně. Nicméně, pokud s tím počítáte, neměli byste být zklamaní.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Rozpočtově nejdražší český film, který je pojat jako téměř komorní středověké drama, kde uvidíme pár akčních momentů, kdy mezi sebou bojuje několik málo kaskadérů. Tím ovšem neříkám, že je to špatný film. Příběh má spád, dobré herce a nenudí. Co se týká nějakých historických nepřesností, to neřeším, jelikož nejsem historik a vlastně ani hysterik, abych hnidopišsky kvičel, že tamta či ona postava má o pět záplat méně, než v té době bylo zvykem...

plakát

Hromotluk (2021) 

Expozice, kolize, krize, peripetie, jsou základy výstavby dramatu podle Gustava Freytaga. Nic z toho však v tomto příběhu nehledejte. Je to jen kratičký výsek ze života protivného, otylého herce, který není ani dostatečně charismatický na to, aby příběh utáhl sám, bez ohledu na scénáristickou a režijní impotenci.  Že jsem zapomněl na poslední, pátý základní kámen výstavby dramatu? Ne, přátelé, nezapomněl, na katastrofu při sledování tohoto nezajímavého dílka zapomenout opravdu nejde...

plakát

Zoo (2022) (seriál) odpad!

Opravdové, nefalšované dno české televizní tvorby. TV Prima nalákala diváky na zviřátka a ono h...o Děj se točí okolo nové hvězdičky Burešové, která zde ale hraje nesympatickou, duševně nevyrovnanou osobnost. Postavy v seriálu se chovají jako naprostí idioti, soudce do poslední chvíle neví, že Janečková je těhotná, celý únos Sid je trapný a absurdně zfušovaný, soudce si během x dílů nedokáže přes své kontakty zjistit pravdu o tzv dvojčeti Janečkové... Zvířat si divák téměř neužije, zato je však svědkem absurdně vyvíjejících se vztahů. Sid začne chodit s Albertem a pak, jen tak, se bezhlavě zamiluje do haďáka. Toho pak otravuje a pronásleduje na každém kroku. Ti dva intrikáni, kteří mají kancl hned vedle Roklové, se chovají jako naivní puberťáci s IQ těsně pod šedesát a tak je to se vším. Takové podcenění diváků jsem ještě za svůj život nezažil.  René, Jardo, že vy si z nás děláte srandu, že jo? P.S. Jen dva další příklady fušeřiny 1. detailní záběr na ruličku bankovek, kde je napsáno - Pouze pro filmové účely a 2. Děj se má odehrávat ve Dvoře Králové a ve scéně, kde herečka Molínová jde po chodníku, je zřetelně vidět cedule Praha 10 Strašnice :)

plakát

Promlčeno (2022) 

Originální český film s bezchybným Karlem v hlavní roli.

plakát

Bezva zuby na zásnuby (2022) (TV film) 

Dělám to málokdy, ale tentokrát jsem se neuhlídal a přečetl si vaše komentáře dříve, než jsem film viděl. Uživatel kingik to vystihl přesně s tím bakalářským konceptem a já se na film díval už jen skrze tuto optiku. A viděl jsem nudnou, nesmyslně natahovanou povídku s bezradnými hereckými výkony... Televizní formát zkrátka Jiřímu Vejdělkovi nesvědčí.