Reklama

Reklama

Život úspěšného mladého muže Nicka Beama se zhroutil ve chvíli, kdy se nečekaně vrátil z kanceláře dřív domů a našel manželku v ložnici se svým šéfem. Nick neztropil žárlivou scénu, ale potichu nasedl do svého auta a beze slova odjel. náhodou se pak při bezduchém bloudění po Los Angeles dostal až do velice nebezpečné čtvrti. Když zastavil na křižovatce, naskočil do jeho auta T. Paul s pistolí v ruce a hromadou výhrůžek na rtech. Smolařský lupič si ale vybral špatného muže ve špatnou chvíli. Nick nebyl v situaci, kdy by mu revolver mohl nahnat strach a tak zamkl dveře, šlápnul na plyn a přes protesty šokovaného lupiče vyrazil na "cestu smrti". Při následujících dobrodružstvích v arizonské poušti se dva naprosto rozdílní muži poznenáhlu sblížili až nakonec dostali geniální nápad. Vy&loupením vlastního podniku by se Nick pomstil záletnému šéfovi a smolařský zlodějíček T. Paul by se konečně dostal k pořádnému balíku peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (283)

ZinedineCR7 

všechny recenze uživatele

Jedna z najmilších komédii. Klasických kravín o dvojiciach, ktoré sú si pravým opakom, tu už bolo veľa. Ale táto v sebe má niečo extra. Lawrencov ksicht, Robbinsová osobnosť sprevádzaná úžasným soundtrackom od Coolia (http://www.youtube.com/watch?v=tP1PXRiVoJw ♥)... prvky, ktoré vytvárajú dokonalú a srdečnú komédiu. Veľmi rád sa k nej vracim :) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Slušná, nicméně z mainstreamu nijak nevybočující komedie, která staví na charakterním herectví Tima Robbinse a typovém herectví Martina Lawrence v hlavních rolích. V prvních minutách je skutečně svěží a připomíná provokativní postupy americké nezávislé scény, jenže po první čtvrthodince scénáristovi dojde odvaha nebo nápady a příběh se odehrává v typické tříhvězdičkovém poli hodnocení. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

Pajčus 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mě nějak komedie neberou, ale tahle mě vážně dostala. Tim Robbins trochu jinak, ale jako vždy skvěle - nikdy by mě ani nenapadlo, že ho uvidím dohromady s Martinem Lawrencem, ale stalo se to a dokonce se to spojení i celkem povedlo. Tento film je ukázkou toho, jak to mají někdy zloději těžké. :) ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná, nefekální komedie. Tim Robbins mě potěšil tím, že umí hrát i v komedii a pro Martina Lawrence to byla prakticky role šitá na míru. Několik nezapomenutelných scén: tančící securiťák; useknutí "části" sochy a fuckování do kamery; tanec Nicka s hořícíma botama a do toho Scatman... Prostě nadprůměr, 4-. 75 % ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Na počudovanie Robbins a Lawrence vytvorili skvelú komediálnu dvojku, aj keď pred filmom kde-kto by povedal, že to nebude fungovať.......... Ale je to aj vďaka výbornému scenáru, kde sa strieda jedna hláška za druhou a každý z nich má svoje repliky ušité na mieru. Naviac tempo je vyvážené, film nemá slabšie miesto. 4 hviezdičky sú zaslúžené............. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna krátka scéna. (MikaelSVK)
  • Okrem viacerých miest v Kalifornii pracovali filmári aj na východnom pobreží USA v štáte New Jersey. (MikaelSVK)
  • Rig (John C. McGinley) a Charlie (Giancarlo Esposito) ukradnou vozidlo, přesto mají o několik scén později opět původní starší. (Borrtex)

Reklama

Reklama