Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři dospělí sourozenci se scházejí na akci věnované oslavě umělecké práce jejich otce. Řeší zde své problematické vztahy s ním i mezi sebou navzájem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (68)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to ve druhé polovině nepřeklopilo v otravné schéma "skrze brekot, řvaní a konfrontace si k sobě po dekádách hledáme cestu", kdy přes ohlušující šustot papíru není slyšet nic jiného, tak to mohlo být novodobá "allenovsky neallenovská" klasika. Ostatně to na ní úvodní dvě kapitoly i vypadá, protože dialogy jsou břitké, zahrané je to perfektně (speciálně Hoffman, který léta letoucí neměl tak vděčnou roli, do které by se s takovým gustem zakousl a že Sandler se Stillerem umějí hrát, když mají co, už dnes snad také nikoho nepřekvapí) a daří se načrtnout vztahy v jedné dysfunkční rozvětvené rodině tak, že v nich ty ze svého okolí bezpečně poznáte; a to vtipně, trefně a kousavě. Jenže pak Baumbach vezme veškerý prostor pro Hoffmana, vedlejší postavy přestávají být živoucí a hraničí až s karikaturou sebe sama a tahákem má být zmíněná honba po rodinných katarzích, kterou nikdo nechce (nejméně pak divák) a to skrze více závěrů do prázdna než jich bylo v Návratu krále. Čili nejdříve nehorázně dobré a následně otřesně tuctové. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Strašne sa mi páčilo, jak to každú svoju chybu vzápätí napraví. Akože sebareflexia. Sandler výborný. A tie nečakané zatmievačky ku koncu. A úplne najlepšia je záverečná scéna, na tú nezabudnem. Edit: Po rokoch ešte lepšie. Ten scenár je pre mňa asi to, začo dnes berú Američania staré filmy. Tie malé detaily. Keď Hoffman opakuje všetkým jeden vtip. Keď pred ostatnými chváli svojho syna, ale v súkromí mu dáva zabrať. Keď príde syn z druhej strany krajiny a jediný vie, čo má robiť, zatiaľ čo tí, ktorí sa starajú celý život, sú vtedy bezradní. Perfektne napísané postavy. ()

Reklama

haluska11 

všechny recenze uživatele

slušná konverzačka s majestátně realistickými dialogy. ty stojí především na neustálém usekávání vět - ať už kamerou anebo skákáním do řeči. snímek proto může působit trochu roztříštěně a zasloužil by trochu adderallu. herecké výkony překvapí: vše ostatní je ale velmi standardní a neurazí, ale ani nijak extra nepotěší. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké výkony hvězd : Adam Sandler, Ben Stiller, Dustin Hoffman, Elizabeth Marvel, Grace Van Patten a Emma Thompson. Jsou pod vlivem svého stárnoucího despotického otce. Rozvádějící se muž, nezaměstnaný, v oblečení ze second handu u něj dokonce nachází útočiště. Považuje ho za výborného sochaře, i když jeho sláva skončila se 70.lety. Rodinná traumata všech začnou vybublávat. Film měl premiéru v Cannes a pojednává o stárnutí, odcizení nebo o významu umění v životě. Trochu to připomíná Woodyho Allena a jeho neurotické postavy. Film je náročný na čtení mezi řádky. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Baumbacha cením hlavne za jeho scenáre. Perfektne napísaná konverzačka, kde vzťahy medzi postavami vytvára najmä diskontinuita dialógov ktoré s takmer ležérnou presnosťou herci sypú. Divák môže priam hmatať odpútanosť jednotlivých charakterov od seba a zároveň snahu riešiť tieto problémy najmä slovami, až potom fackami a stareckou palicou. Hoffman zahral krásne a je osviežujúce vidieť Sandlera a Stillera opäť využívať herectvo inak ako len pre lacnú zábavu. ()

Galerie (89)

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Reklama

Reklama