Reklama

Reklama

Herkules v New Yorku

  • USA Hercules in New York
Trailer

Diův syn Herkules žije na hoře Olymp, ale začíná se tu trochu nudit. Napadne ho, že by mohlo být zajímavé navštívit svět obyčejných smrtelníků. Zeus z toho není zrovna nadšený, ale nakonec se Herkules přece jen vydává do New Yorku. Svým zjevem a hlavně silou budí pozornost všech lidí, se kterými se setká. (Vapet Production)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Vtipné, když je člověk pod obraz nebo ví, co čekat a zároveň je ve společnosti podobně nastavených individuí. Arnolda mám fakt rád, ale film, kde je v titulkách "Starring Arnold Stang and Arnold Strong" snad ani nemůže dopadnout dobře. Asi nejzajímavější je na celém filmu talent scénáristy. Má totiž smysl pro tajemno, což je na některých scénách dost vidět. Třeba když Héra řekne Nemesis: "A předej Plutónovi zprávu", ale nikdo se nikdy nedozví, co je to za zprávu. Celý film je pouze předváděčka Arnieho svalů, a to i v situacích, kdy by to člověk nečekal. Třeba při prohlížení pouličního plakátu. Asi je škoda, že to není nahláškované, protože by z toho mohlo být kultovní béčko. Už jen kvůli Diovu blesku vytvořeného ze zohýbaného roxoru. ()

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Jedna žiarivá hviezda 🌟pre jedinečnú lekciu angličtiny s veľkým Arnoldom. „Senkjú. Dis uos very gud srou!“😅 To, ako zámerne boli kvôli nemu vedené pomalé dialógy s čistou artikuláciou bolo roztomilé a zároveň z toho boleli ústa aj mňa. Herecký výkon v prvotine nášho Arnieho nebol ani zďaleka tak hrozný, ako pritrúble mimické pohyby herca Arnolda Stanga a.k.a. Pretzie, ktorý ma iritoval asi najviac. Neskutočná hlúposť, ktorá je popritom však veľmi sympatická. ()

Reklama

Platom 

všechny recenze uživatele

Je tomu nějaký ten rok, co Arnold Schwarzenegger úspěšně debutoval na kulturistickém pódiu a ohromil tak svět svým vypracovaným tělem, zastínil mnoho svých protivníků svým do výše se tyčícím vrcholkem bicepsu, který vrhal stín na užaslé tváře sportovců, kteří rovněž přišli předvést a poměřit své úsilí. Ano, Arnold byl připraven a do kulturistického světa byl vržen takovou silou, že již velice brzy neměl konkurenci. Ovšem... je tomu také již nějaký ten pátek, co se náš milý Arnold rozhodl pro herectví. Prostý rakouský "sedlák" s neuvěřitelným tělem, základní znalostí angličtiny v kombinaci s neodmyslitelným přízvukem ala "horkej das Schnitzel" si svou premiéru před kamerou odbyl právě Herkulem v New Yourku a to s neuvěřitelnou nonšalancí a ladností ruské baletky. Již úvodní hudba dává znát, že nás čeká nezapomenutelný zážitek, kdy nám do uší řvou rádoby řecké, protivné tóny bůhví jakého hudebního nástroje. Arnold, ač urostlý mládenec, je už od začátku zastíněn herci o kvalitě Don Juanů z telenovel a bohužel jim nesahá ani po kotníky a směle se drží v jejich skromných stínech. Hůře hraje snad už jen "Preclík", na jehož výraz údivu nezapomenu do konce svého života. Ale vraťme se zpět k Herkulovi, který byl po dlouhém naléhání svržen z Olympu přímo do Atlantiku (Zeus měl asi opravdu sílu) a po pár dnech kraula, vyloven nákladním trajektem, ten ho odveze přímo do centra dění, kde se Arnold, tedy Herkules vysmívá smrtelníkům, machruje na vše živé, trénuje opičí posunky mimickými svaly, k smrti mlátí medvědy holýma rukama, neplatí nebohým taxikářům a následně jim převrací auta do škarpy, zápolí s "mafií" a neohrabaně balí místní Barbie z 60. let minulého století, která je sice zadaná, ale to vůbec nevadí, Herkules má přeci svaly a když není po jeho, zmlátí jakéhokoli nápadníka, který by se jen opovážil na Barbie podívat. No a do toho všeho mu notuje již zmiňovaná hudba, nebo-li kvílení přejeté kočky či škrábání nehty o tabuli... A ptáte se proč hodnocení za plný počet? Odpovím Vám... Arnold je prostě Arnold a já se u Herkula v New Yorku nepřestal smát :) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se jedná o šílenou blbinu, ale vzhledem ke stáří filmu a k stylu, jakým je natočen, mi to přišlo celé jako docela sranda. Příšerný herecký výkon Arnolda je ještě podpořen neustále se zbytečně svlékajícím Arnoldem .. Ostatní herecké výkony také za moc nestojí, nesmyslný příběh, debilní a absurdní rozhovory a situace ... Prostě pro mne osobně "so bad - so good". Navíc film má jednu již zmiňovanou kladnou devízu a to je možnost vidět mistra Uneverse v kulturistice ve své naprosto vrcholné formě. Jako film odpad, ale já jsem se bavil. Korunu tomu všemu pak nasazuje Arnoldova "angličtina" !! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jedna za Arnolda, ale nechci vidět už nikdy více. Nečekal jsem filmový zážitek, který by dopadl uspokojivě, čekal jsem hroznou hovadinu a ono se to potvrdilo. Je to dost úlet natočít o synu Dia, kterak vyrazí na zkušenou do New Yorku. Dialogy typu: - "Nesměj se." - Arnoldova odpověď : - " A proč bych se neměl smát?" A to diváka čeká každé asi tři minuty. Nezábavné. Blbé. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • V čase 1:10:51, když Herkules (Arnold Schwarzenegger) a Preclík (Arnold Stang) řídí kočár, je v záběru vidět kino s upoutávkou na proslulé road-movie Bezstarostná jízda (1969). (Džejkop)
  • Film byl vydán pod názvem Hercules Goes Bananas, který byl později změněn na Hercules in New York, aby byl serióznější. (Danny F.)
  • Arnold Schwarzenegger nejprve nechtěl přijmout roli v této komedii. Nakonec jej přemluvil jeho přítel Reg Park, který si zahrál Herkula ve třech jiných filmech. (Džejkop)

Reklama

Reklama