Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční thriller režiséra Johna Frankenheimera nás přivádí přímo do srdce teroristické organizace Rudé září, jež plánuje útok na Spojené státy. V jejím čele stojí chladná a nebezpečná kráska Dahlia a psychopatický Lander, veterán z války ve Vietnamu, který prošel vymýváním mozku. Jejich zbraní se má stát reklamní vzducholoď, která létá nad hlavami desetitisíců nic netušících návštěvníků finále ligy amerického fotbalu. Jediný, kdo může šílené útočníky zastavit, je speciální agent major David Kobakov. Ten už se s Dahliou kdysi setkal ve střední Asii. Tehdy ji ušetřil a nechal utéct. Nyní musí napravit, co způsobil. V hlavních rolích účinkují Robert Shaw, Bruce Dern a půvabná Švýcarka Marthe Kellerová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Od Thomase Harrise znám v podstatě pouze sérii o Lecterovi, a tak jsem chtěl vědět, jak vypadají jeho další příběhy, anebo alespoň jejich filmové zpracování. Tím je právě snímek "Černá neděle". Jedná se o jedinou knihu Thomase Harrise, která nemá postavu Hannibala Lectera. Na filmu je hodně vidět, že je trochu ve stylu "Šakala". Sledujeme přípravy na atentát, ke kterému má dojít při Super Bowlu. Myšlenka zajímavá, provedení místy dobré, ale celkově to zas tak silné není a přece jen je to trochu zdlouhavé. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Černá neděle mě kdysi zaujala v televizi námětem - teroristi chtějí odpálit bombu na finále Super Bowlu, ale odradila stářím a stopáží a nakonec jsem ji neviděl. No a v podstatě jsou to dvě hlavní výtky i dnes. Vyprávění je pomalé, vizuál ošuntělý, 2,5 hodinová stopáž na thriler šílená. Nicméně i přes pomalé tempo jsem se nenudil a to hlavně díky hercům. Na jedné straně fantastický Dern, který hraje zlomeného naprosto vyšinutého exvojáka co se chce pomstít, na druhé straně Shaw využívá své záporácké role ke ztvárnění všehoschopného agenta Mosadu, který se s tím moc nepáře. Navíc Frankenheimer umí natočit parádní akční scény (zátah na teroristy, terorista v ulicích). A ve finále mě překvapil naprosto fantastickým vyvrcholením - akčně-katastrofická honička za vzducholodí je natočená s pomocí Williamsovy hudby tak velkolepě, že se to pomalu může rovnat nejlepším bondovským akcím z té doby. Hodně solidní 4*. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Velmi slušně natočený politický thriler. Marthe Keller tu vraždí jak kdyby se nechumelilo, má k tomu dobrý důvod. Nějak je na ty američany dost nasraná, vyrůstala v Palestině. A zejména Židi ji vyloženě vadí, k tomu má taky dobrý důvod. Připadá mi jako teroristka ještě o chlup hezčí, než v ostatních filmech. Naivita děje a hlavních postav je atributem filmů z této doby, je vyvážena větší profesiálností (než dnešní sračkový Holywood) a za shlédnutí to opravdu stojí. Salamelejkum... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser John Frankenheimer /Ptacnik z Alcatrazu, Francouzska Spojka 2, The Holcroft Covenant/ natocil genialny 70- kovy fryler, plny napatia, politiky. Dialogy su vyborne, naprosto perfektne, kulisy na urovni, Bruce Dern ako vysinuty manaik bol masakrozny, Marthe Keller bola genialna a skvela, a vsimol som si aj Roberta Shawa /bondovka Srdecne pozdravy z Ruska, Bitva o Britanii, Jaws/. Strhujuce napatie, vyborne tempo a hlavne perfektna cast nad futbalovym stadionom : 89 % ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller, ve kterém se agent Mosadu snaží zabránit atentátu v USA poté, co spacká jednu operaci. Začátek a konec filmu jsou naprosto výborné, dokonce jsem na konci chvílemi věřil tomu, že se vše vyjde podle plánu teroristů, ale jsme přeci jen v Hollywoodu. Problém je prostřední část filmu, která se poměrně vleče a mezi svižnými a zajímavými momenty je dost nudných pasáží. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama