Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o bombě v kufříku, lásce a mladíkovi, který se připlete do cesty nájemným zabijákům. Středoškolák Matt se v žertu chystá stříkací pistolí ?zastřelit? spolužačku Jenny. Souhrou okolností se ve stejnou chvíli skuteční zabijáci chystají zabít jejího otce Arthura, který zpronevěřil peníze svého zaměstnavatele. Je z toho zmatek, do něhož se zapletou nejen policisté a tajní agenti FBI, ale také Mattův otec Eliot, který se okamžitě zamiluje do Arthurovy manželky. Aby toho nebylo málo, objeví se v domě kufřík s jadernou bombou, který Arthur omylem obdržel od ruských obchodníků se zbraněmi. Statečný Eliot pronásleduje padouchy s bombou až do letadla a nad mořem se mu podaří nebezpečnou výbušninu zlikvidovat. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Esinti 

všechny recenze uživatele

Dramatických, životopisných nebo dokonce akčních filmů s dobrým hodnocením (občas i koukatelností) je nad hlavu. Ale natočit dobrou bláznivou komedii je opravdu náročné. Ve Velkém Průšvihu se ukázalo, že pokud chcete vytvořit dobrý film béčkového žánru, nepotřebujete áčkové herce z vrcholu žebříčků. Lepší je vybrat sit-comové odrhovačky jako Kutil Tim nebo Jmenuji se Earl a na paty jim pověsit Doktora Foremana, židovského bosse z Podfu(c)ku a nebo dokonce Johnnyho Knoxvilla. To vše už jen doladíte za pomoci třešniček na dortu, jako třeba Zooey Deschanel s účesem álá Denis Postrach ulice a dílo je hotovo. Zápletka je trošku zamotanější než bývá u tohoto žánru obvyklé, ale rozhodně to není na škodu. Hodnocení, které zde dali festivalový honiči nad nic neříkajícími dramaty je jako u všech bláznivých komedií na tomto serveru totálně pod vhodnou mírou a proto tomu trochu pomohu těma 5* i když normálně bych dal asi o jednu méně. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

A dal by som aj plný počet, ale niečo tomu chýba. Kým v kine ma to trošku sklamalo (išiel som na to len kvôli sloganu: "na záchranu sveta majú 45 minút, oni by potrebovali 46" - alebo ako to bolo). Je to skvelá jazda, napínavá, bez slabých miest so skvelým tempom a niekedy až absurdným humorom. Postavy sú geniálne napísané a je škoda, že mnohé nemajú väčší priestor (minutáž je najväčší zápor filmu - sakra krátke!). Tim Allen je skvostný hlavný "hrdina", Rene Russo je sexi aj v 21. storočí, Barry Sonnefeld je génius stále, sexi sarkastická Zooey Deschanel nemá chybu, tak ako napr. DJ Qualls a asi každá postava filmu, vrátane hippiesáckeho fanúšika krekrov. Úžasný podceňovaný film. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Svižně natočená komedie se spoustou skvělých gagů a plejádou úžasně ujetých postav. Jen veliká škoda, že přišla v tak nevhodnou chvíli... Dodatek: Původně jsem dával čtyři hvězdičky, ale po včerejší úvaze o tomto filmu jsem si uvědomil, že mi vlastně nic nebrání tomu dát pět. Tohle je prostě bláznivá komedie jako řemen, která rozhodně měla jít do kin (a Muži v černém tomuhle nesahají ani po kotníky!)... ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si neklade žádný vyšší cíl, než pobavit, ale to se mu daří náramně. Možná bych bral i pár minut navíc, ale i na tak krátkém prostoru stačí pobavit a zase rozhodně nemá čas nudit. A obsazení je lahůdkové a v neposlední řadě to ženské je okouzlující, včetně Janeane Garofalo, která je tu asi nejvíc sexy ze všech svých rolí. 90%. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velký průšvih naštěstí nedostál svého názvu a Barry Sonnenfeld natočil velmi vtipnou taškařici.Hodně mi tento film připoměl jiný povedený,velmi podobně laděný snímek,Řetěz bláznů.Velké množství postav,vesměs bláznivých,promotaný příběh s mnoha liniemi,které se postupně zas promotávají.Náhoda střídá náhodu,meléry vznikají jak na běžícím páse,jak už jsem zmiňoval,většina postav je přitroublích a podle toho se odvíjí i jejich činy,ale naštěstí od většiny filmů,kde vystupuje tolik blbů na m2 jsou zde jejich nehody,maléry a těžkopochopitelné činy vtipné a zábavné.Jistě tomu ale napomáhá i skvělé obsazení.Samotná zápletka jinak není moc vynalézavá,ale svůj účel plní vrchovatě.Celé je to natočeno svižně a trochu i ulítle a pro mě je Velký průšvih velké a milé překvapení. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Film měl mít původně premiéru koncem roku 2001. Kvůli teroristickým útokům z 11. září byla ale premiéra posunuta na duben 2002. (montana_cz)
  • Interiérové ​​zábery kancelárskej budovy Miami Herald boli skutočne natočené v Miami Herald. Štáb mal k dispozícii priestory po niekoľko hodín vďaka Daveovi Barrymu, autorovi predlohy, ktorý vtedy pracoval pre Herald. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno