Reklama

Reklama

Death Race 2000

  • Česko Cesta gladiátorů 2000 (více)
Trailer

Prezident spojených států s diktátorskými sklony si udržuje popularitu každoročním pořádáním brutálního automobilového závodu, během něhož je povoleno likvidovat chodce. Death Race je celonárodní událostí, auta jsou legračně vyparáděna a vyšperkována různými zbraněmi a jejich posádky mají rovněž hodně bizarní vizáž. Najdeme tady třeba Kleopatru a Nera nebo pár v uniformách wehrmachtu a hlavně pak dva největší favority závodu - Frankensteina (David Carradine) a svalnatého kovboje Machine Gun Joa Viturba (Sylvester Stallone), přičemž oba mají samozřejmě náležitě sexy vyhlížející navigátorky, s nimiž si to rozdávají večer v hotelových pokojích. (SPI International / Omega Publishing Group)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Jenda z největších uchyláren, jakou jsem kdy viděl a to rozhodně nejsem filmový asketa. On ten nápad možná zní nově, originálně, ale přiznejme si, že nás to napadlo všechny, zapnout stěrače a dupnout na plyn, jen jsme to ještě nenatočili, a když už to má někdo natočit, tak jedině král béček, nepřekonatelný, famózní Roger Corman, teda dá to natočit některému ze svých otroků, je sice vidět, že se Rogí zas tak moc přes kapsu nepraštil, ale na něho zas dost, přesto jeho lakota je na výsledku vidět, auta jezdí opuštěnejma okreskama, žádné davové scény (až na tu uvodní, ale tu určitě využil nejméně v dalších deseti filmech), zadní dokreslovačka sice pěkná, ale moc umělá, hudba nezajímavá (místy dost otravná), to co dělá film opravdu zajímavým je ústřední nápad a obsazení, tehdy nehvězdné, dnes naprosto lahůdkové, vidět Slyje jak rozšmelcuje kopáče, je zážitek. Nějací mravokárci by se mohli nad samotnou myšlenkou padat do mdlob, sice se nám ukáže ceník bodu, jen není uplně využitej, tvůrci neměli dost odvahy, třeba scéna s nemocnicí, hezky se z ní vykecali, přesto vidět nadupaný fáro, jak si to krosí záplavem duchen na vozíku, to by byla pecka a hlavně nějakýma harantama. Akce solidně natočená, jen místy zbytečně zrychlená, pěkný přírodní exteriéry a dábelsky přehrávající herci, co chtít od Rogiho víc? ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Všeobecne mám rád zlé filmy. Mám rád filmy, ktoré sú už točené, ako zlé. Ak je však seriózne myslený snímok tak otrasný, že ho odmietnem dopozerať, je to záruka ohavnosti najhrubšieho zrna. Presne je to príklad Cesty gladiátorov. Jednak je to historický snímok, ktoré neviem nejak doceniť, ale najväčšiu zásluhu na mojom hodnotení má námet. Neviem, či toto bolo v 80tych rokoch považované za cool, ale v súčastnosti (2011) vyznie celý film ako nepodarený fór. Kontinentálne preteky na niečom, ako reklamných autách odštartované samotným prezidentom pod patronátom kardinála a bonusové body za každého zrazeného človeka mohol vymyslieť iba totálny šialenec. Navyše sa k tomu pridal asi najotrasnejší dabing, aký som kedy počul, popri ktorom vypadá východniarska verzia A je to, ako najprofesionálnejšie odvedená práca. Nestráviteľné, nepozerateľné, nepočúvateľné! ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako inak, v poradí 2.000 komentár musel mať pridelený symbolický film a tak voľba padla na Death Race 2000. Nie je tomu tak dávno čo som videl remake Death Race 2050 a podobne ako vtedy aj teraz som bol viac ako sklamaný, ale vzhľadom na rok vzniku filmu som bol predsa len o ničo zhovievavejší. Nápad, na vtedajšiu dobu zrejme prelomový by si zaslúžil trochu lepšie spracovanie a menej chaotický dej, ale pozrieť sa to dalo a film ožno označiť za jeden z tých, ktoré by si fanúšikovia filmovej histórie mali pridať do zoznamu filmov ktoré videli. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Dear friends of mine, nesmějte se mi, ale co když je Death race 2000 o rostoucí lidské intoleranci a lhostejnosti. V roce 1975 byla éra Hippies a všeobecné lásky nenávratně pryč a třeba nám tvůrci chtěli ukázat, že lidská společnost může dospět do stádia, kdy budeme závodit v ulicích a rozdělovat si body za přejeté důchodce. :-) No tak ne. Je to obyčejné béčko, které sází na masakr nevinných a Davida Carradina, který kroutí volantem v přiléhavém latexovém oblečku. Navíc je tady mladý Sylvester Stallone, který se v té době snažil konečně prosadit jinak než svým ocasem. Jenže slibnou béčkovou podívanou kazí špatně natočená akce (ať už se jedná o závody či samotné přejíždění). Ta je tu neskutečně obcházena a prakticky nic není vidět, což podle mého není způsob, jak zamaskovat malý rozpočet. Přesto je to docela sranda s několika dobrými hláškami a když připočtu vliv na vznik mého oblíbeného Carmageddonu, tak ty tři hvězdy musím dát. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Čas od času si Roger Corman odskočí/il od natáčení či produkování svých oblíbených monster filmů a natočí i něco jiného „pořádného“. Tentokrát se vrhl na akční scifi z budoucnosti, kterou z části říznul komickými prvky a částečně i koketoval s hororovým žánrem. Udělat z Ameriky „fašistický stát, kdy se církev sčuchla s politikou a všechno je pod nadvládou jednoho muže říkajícího si jak jinak než President, který rozhoduje i o tom, kdy se bude obyčejný občan smět milovat), bylo docela riskantní, ale jak se později ukázalo, vedle určitě nešlápl a snímek si získal celou škálu přívrženců. Sešlápněme spojku, otočme klíčkem a hurá do ulic. Svým nadupaným bourákem můžeme sejmout bez výčitek svědomí úplně každého, kdo se nám připlete pod kola. Starci a malí haranti jsou za nejvíc bodů, tak proč se zbytečně zdržovat přejížděním zvědavých chlapů, ale tak bodík navíc se vždycky hodí. Přesně tímhle se řídí tento film a již po prvních minutách je nám nabídnuta pěkná krvavá lázeň. Tvůrci nám nabídnou docela solidní podívanou, ve které nechybí ani slušná dávka černého humoru. Morbidní zábava nabírá postupně na obrátkách, ale jelikož se nejedná jen o kousek určený milovníkům krve cákající podívané, dočkáme se zde i trochu té nahoty, politiky, povstalecké ctižádosti a samozřejmě závodnické rivality. Každý z těchto prvků zde má určitě své místo a byl jistě přínosem. Pohledné herečky se nestyděly ukázat i něco navíc, než jen svůj herecký talent. Povstalci zase „zručně“ dopomohli navýšit počet obětí, přestože ne vždy si vedli zrovna obratně. Nejzajímavější však byli samotní závodníci. Především pak jejich pestrobarevné charakteristiky, ze kterých si snad každý vybere svého favorita. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (16)

  • Dvě vozidla, která byla během natáčení použita, se objevila o 13 let později ve filmu Pozemšťanky jsou lehce k mání (1988). Jednalo se konkrétně o auta Calamity Jane (Mary Woronov) a Frankensteina (David Carradine). (Caelos)
  • Mary Woronov neuměla řídit, proto byla zastoupena kaskadérem nebo její auto bylo jen taženo lanem. (Fenk)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

včera

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

21.02.2016

Pokud jste viděli nějaké béčko z 50., 60. nebo 70. let, je velká šance, že ho má na svědomí Roger Corman. Legendární producent a režisér sice nikdy nedosáhl "áčkového úspěchu", jeho levné drsárny ale… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama