Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Specialista na výbušniny a exploze Ray Quick pracoval před lety pro CIA, ale odešel poté, co v roce 1984 nestačil v Bogotě zabránit neštěstí. Nyní se nechává najímat jako specialista na výbušniny. Objedná si jej atraktivní May Munroová, aby pro ni zlikvidoval trojici kubánských mafiánů, kteří jí kdysi zavraždili rodiče. Muž práci odmítne, ale pak ženu sleduje a vidí, jak se na večírku pořádaném šéfem kubánské mafie Leonem nechá sbalit jeho synem Tomasem, který je jedním z vrahů. Ray tu zahlédne i svého bývalého nadřízeného Neda Trenta, o jehož vyhození ze CIA se kdysi sám postaral. Ned nyní pracuje pro mafiány. Ray zavolá May, že práci bere, a brzy odpraví dobře propočítanou explozí prvního z trojice vrahů. Ned zjistí, že šlo o práci specialisty, a Leon mu nařídí, aby ho s pomocí zkorumpovaného náčelníka policie našel. Brzy zahyne při explozi druhý z vrahů a přes Trentův vztek i poslední Tomas. Ray se domnívá, že při explozi náhodou zahynula také May, ale vzápětí zjistí, že smrt jen předstírala. Dvojice se vášnivě pomiluje, ale to už se na scéně objeví Ned, který prohlédl falešný pohřeb. May mu prozradí, kde je Ray, kterého vzápětí varuje, takže se mu podaří uniknout. Blíží se rozhodující střetnutí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ray Quick je "Špecialista" na trhaviny, výbušné systémy a bomby. Dokáže riadenou explóziou roztrhať na kusy hoci jaký cieľ. Jeho služby si prenajme atraktívna kráska May Munroo, ktorá dlhé roky spriadala pomstu za svojich zavraždených rodičov. SS + SS. Sylvester Stallone plus Sharon Stoneová. Dve veľké hollywoodske hviezdy devädesiatých rokov spolu v akčnom thrillery. Pre každého z nich jedna malá hviezdička a ešte jedna za pomerne odvážnu milostnú scénu. Takže, za tri. *** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Specialistova stupnice výbušnosti (od nejsilnější, po nejslabší trhavinu): svůdná sukně Sharon; spolehlivý Semtex; stařík Steiger; silvestrovská navlhlá rachejtle; souložící specialista Sly.. Nikterak explozivní akční film, který na slabší průměr vytahuje neodolatelný pyrotechnik James Woods. Teď mám strach kliknout na "Potvrdit“, ale risknu to.. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Specialista je jeden z nejdevadesátkovějších filmů vůbec. Jednak patří k vlně pyrotechnických thrillerů první poloviny 90. let (Exploze, Poslední střih, Zděšení, Nebezpečná rychlost, Smrtonosná past 3), druhak se veze na vlně erotických thrillerů z téže doby (Někdo se dívá, Barva noci, Skandální odhalení, Striptýz), odstartované úspěchem Základního instinktu, ze kterého si půjčuje záhadnou a zrádnou ženu zatahující (nejen) hlavního hrdinu do své sítě intrik a sexu, taktéž v podání Sharon Stone. Výsledkem je thriller, kde kromě vášně na plátně exploduje i nejeden barák nebo auto, ramenatý Sly se piplá s bombičkami a svaly protahuje jen při cvičení, sexu a ojedinělé rvačce a Stone ho po telefonu svádí v neškodně kýčovitém stylu Deníků červených střevíčků. Nejvíc tak zaujme James Woods, který je prostě rozený arogantní hajzl a tady si to naplno užívá. Mimochodem hlavní roli i režii studio původně nabídlo Seagalovi, ale ten údajně chtěl 9 mega a studio radši dalo patnáctku Slyovi (Stone dostala pět). Dokážete si představit Seagala v posteli se Stone? Pochválil bych ještě kulisy prosluněného Miami, ústřední hudební motiv a zmínil, že Specialista měl ten rok konkurenci v Nebezpečné rychlosti a Zděšení a že v lecčems předjímá Nájemné vrahy z následujícího roku - opět osamělý hrdina vs záporák se stejnou odborností, který mu jde po krku, mezi nimi poletuje žena a s oblibou se komunikuje na dálku. Po letech tomu musím navýšit hodnocení o čtvrtou hvězdu, protože i když je cheesy, ten film mám rád, viděl jsem ho x-krát a vždycky si ho rád zopakuju. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl ještě kluk, tak právě takové filmy se mi líbili. U nich jsem se zreagoval a říkal si, jak to jsou parádní nářezy. Ale ten čas už uplynul. A teď, asi po deseti letech jsem se chtěl vrátit do dob, kdy to frčelo. A musím říct, že konkrétně tento film mi přišel po těch deseti letech o mnoho horší než předtím. Nevím, čím to, ale prstě to nemělo tu šťávu, akce tam nějaká byla, ale slabá. Jediné, co jsem si užil, bylo pár scén, kdy jsem se zasmál, důkladně promakané bomby a závěrečná paráda, kdy vybouchlo to skladiště. Sly tady nijak neoslnil, Sharon byla ale kouzelná a moc jí to seklo. Kdo ale zazářil a pro mě nejlíp záhrál, byl James Woods. Jeho skvělé grimasy a vůbec chování bylo jako dělané pro jeho zápornou roli. Nakonec tedy tři hvězdy za vrácení se do dětských let, kde tento film byla pro mě klasika. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V tom filmu jde skutečně o houno a Stallone a Stone předvádějí jen určité pózy a tanečky, Stone teda hlavně své kozy a tělo, ale mně i přes svou pomalost film dostal svou atmosférou, skoro rozjímavou, ne nepodobnou jednomu z posledních Seagalových filmů Attrition. Ta pomalost je zde ale často na škodu, protože akce se nedostává, ta rozjímavá atmosféra je jen v první polovině filmu, takže je to nakonec celé žel nevyvážené. A navíc mi Sharon Stone jako kočka moc nepřijde. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • V pôvodnej verzii scenára je meno hlavnej postavy Earl a nie Ray Quick, ako je to nakoniec vo filme. (MikaelSVK)
  • Sylvester Stallone a Sharon Stone ziskali v roce 1994 za své výkony Zlaté maliny v kategorii nejhorší filmový pár. (Terva)

Reklama

Reklama